Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

104

Părinţii elevilor olteni, oameni cuminţi. Poate prea cuminţi!

Harababura orei de religie s-a terminat odată ce a expirat termenul de manifestare a opţiunii faţă de efectuarea cursului în cauză sau nu. La Olt, aproape 95% dintre părinţi au decis să opteze pentru ca elevii să participe, în continuare, la această disciplină de curs. Practic, acceptul de a rămâne mai departe în aria curiculară a acestei discipline a fost dat fără prea mare entuziasm de către cei în drept. Asta, pentru că, din păcate, până în prezent, chiar şi cei 95% dintre elevii care au optat pentru această materie ştiu că la disciplina opţională de religie nu se învaţă foarte multe lucruri folositoare pentru viaţa de zi cu zi. Însă, instinctul a funcţionat în această situaţie, iar elevii au acceptat, aşa, din inerţie, continuarea orei de religie.

FC Olt a urcat pe podium

În ultima etapă a ligii secunde, în seria lor, băieţii de la FC Olt au întâlnit pe teren propriu pe cei de la CSM Râmnicu Vâlcea. Meci greu, un adversar incomod, învăţat cu fotbalul bun, încă de pe vremea când la Slatina mediocritatea făcea casă bună cu Liga a III-a. O partidă la discreţia gazdelor, dominată de la cap la cap, chiar dacă scorul de pe tabelă a fost doar 1-0. Prin cele trei puncte, cei de la FC Olt ajung pe locul al treilea în clasament, iar accederea în turneul final de promovare pentru prima ligă este aproape imposibil de pierdut. Rămâne, însă, amărăciunea unui sezon la capătul căruia slătinenii n-au nici o intenţie în a ajunge în prima ligă. De aceea, figuraţia ce va urma în play-off lasă un gust amar asupra unei prestaţii generale pe care o are o echipă, altfel destul de închegată, limitată, totuşi, în pretenţii.

Forţă şi lege altfel. Cupa Jandarmeriei Oltene

De luni, 9 martie a.c., au început primele probe din ceea ce vrea să fie Cupa Jandarmeriei Oltene. Prima acţiune s-a desfăşurat la skandenberg. 20 de jandarmi interesaţi şi-au pus muşchii la treabă sub supravegherea unui artist al domeniului respectiv: Radu Valahul. Arbitru al competiţiei şi instructor pentru participanţi. Jandarmii olteni nu vor rămâne numai la forţa muşchilor, ci se vor întâlni şi în alte probe de aptitudini individuale sau colective: şah, tenis, tenis de masă, fotbal-tenis. Finalele întâlnirilor vor avea loc la început de aprilie, atunci când, pe 3 ale lunii, se aniversează Ziua Jandarmeriei Române. Abia atunci vor fi acordate distincţiile cuvenite celor mai buni dintre ei.

Universitate politehnică la Liceul de Constucţii…

Universitatea Politehnica Bucureşti, în parteneriat cu Primăria Slatina şi Consiliul Judeţean Olt, vor să înfiinţeze la Slatina, în incinta fostului Liceu de Construcţii „Ion Mincu”, o instituţie de învăţământ superior, tehnic. Ideea e bună, vor fi, cu siguranţă, studenţi, iar, cel mai probabil, personalul didactic, asigurat la început de nume mari din capitală, va fi substituit de către profesori de pe plan local, aşa cum se întâmplă de obicei în astfel de situaţii. Dacă lucrurile merg bine în planul colaborării între universitate şi decidenţii locali, e posibil ca inaugurarea efectivă să aibă loc spre toamnă, odată cu deschiderea noului an şcolar, atunci când se va tăia o panglică şi se vor rosti discursuri specifice perioadei de precampanie electorală.

Primăria Coteana vrea să angajeze administrator public

Pe 9 aprilie, la sediul Primăriei Coteana, va fi scos la concurs postul de administrator public. Se întâmplă asta în condiţiile în care primarul localităţii, Victor Dima, a decedat în urmă cu aproximativ o lună. Este pentru prima oară în istoria comunei Coteana când este vacantat postul de administrator public, o funcţie prin care se vrea completarea schemei administrative, cel puţin până la alegerile locale din 2016. Căci, este prea puţin probabil ca aici să mai aibă loc alegeri parţiale anticipate pentru funcţia de primar, în condiţiile în care Guvernul României a ignorat organizarea scrutinului pentru alte posturi vacante de mult mai multă vreme, în localităţi cum ar fi Sprâncenata sau Brebeni…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.