Acasă Editorial Ponta îl vrea pe Copilău președinte la Consiliul Județean Olt!

Ponta îl vrea pe Copilău președinte la Consiliul Județean Olt!

56
Nu-i înțeleg pe pesediști. Un partid cu structuri atât de puternice, în rândul căruia activează, poate, cei mai dedicați oameni dintre cei implicați politic în această țară, este blocat în proiectul eșecului din 16 noiembrie 2014. În afara unor voci răzlețe, Vanghelie, Mazăre, Geoană, Ivan (Cristian, nu Ionuț, de la Olt) nimeni nu a îndrăznit să-i ceară public, lui Victor Ponta, să-și asume, pe persoană fizică, eșecul. O complicitate bolnavă a unor lideri centrali, greu de înțeles…
Plecarea lui Ponta nu e necesară din punctul de vedere al satisfacerii unor orgolii sau al continuării principiului românesc ce argumentează imediata vărsare de sânge a conducătorului aflat în dificultate. Nu! Victor Ponta este acum incapabil să gestioneze un nou început pentru acest partid. Pur și simplu, și dacă ar vrea să schimbe ceva în bine, nu mai poate. E blocat undeva, între înfrângerea umilitoare de la prezidențiale și modul deformat prin care vede acum realitatea înconjurătoare. Altfel, nu se explică de ce acest om susține modificarea legilor electorale, într-un mod aiuritor. Adică, printre altele, alegerea președintelui consiliului județean direct din rândurile consilierilor județeni. E o tâmpenie, demonstrată de practică.
Un scurt istoric: în 2004, la Olt, PSD avea 16 consilieri județeni. Opoziția cam tot atât. PRM-ul lui Jenel Copilău obținuse vreo trei (tot cu ajutorul PSD-ului… sic!). Au urmat parodiile de jurăminte de la Cozia, atunci când Oto Popescu l-a trădat pe Bobeș, iar Bobeș i-a trădat și el pe ceilalți, cu un PSD anchilozat, cu un Marin Ionică incapabil să gestioneze situația pe cont propriu, fără aprobare de la centru, Jenel Copilău a profitat la maxim de incapacitatea opoziției, cât și de prostia stângii. El a ajuns președinte, iar un om din partidul lui care abia obținuse 10%, vicepreședinte… Corect și democratic.
Ulterior, pentru a îndrepta această nedreptate, întâlnită și în alte locuri din țară, legiuitorul a schimbat legea. În 2008, Stănescu era votat de majoritatea simplă, a tuturor locuitorilor județului  Olt, drept președinte. Același lucru și în 2012. Iar astăzi, „deșteptul” de la Palatul Victoria, în numele poziției de premier, asortată cu cea de președinte al PSD, de dragul să schimbe și el ceva, propune alegerea președintelui de consiliu județean, direct dintre consilierii județeni. Adică, conform memento-ului de mai sus, în traducere liberă, fără nici oexagerare, Ponta îl vrea pe Copilău președinte la CJ. Sau modelul de acest tip, existent prin țară.
La această propunere, Marian Oprișan, Paul Stănescu, președinți de CJ la Vrancea și Olt, s-au opus. Nu știu cât de mult au făcut-o, dar în numele unei reprezentări corecte, a intenției de vot față de persoana aleasă să conducă destinele unui județ, mai trebuie să insiste. Chiar dacă ar fi să-i ceară lui Ponta să plece de tot. Și din fruntea partidului, și de la Palatul Victoria.
Altfel, astăzi începe să se vadă imposibilul: cel mai mare adversar al stângii românești începe să fie chiar Victor Ponta. Un băiat cu probleme de comportament, lăsat singur acasă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.