Acasă Politic Senatorul Toma îndeamnă armata UNPR la efort maxim în bătălia pentru alegerile...

Senatorul Toma îndeamnă armata UNPR la efort maxim în bătălia pentru alegerile din 2016

256
Membrii de bază ai formaţiunii politice Uniunea Naţională pentru Progresul României s-a întâlnit sâmbătă, 28 februarie a.c., la Constanţa, la întâlnirea zonală. Principalele teme pe ordinea de zi au fost întărirea încrederii locuitorilor zonei .. în UNPR, sărbătorirea a cinci ani de existenţă şi obiectivele pe care se va canaliza proiectul politic pentru alegerile din 2016. La masa prezidiului, lângă preşedintele partidului, Gabriel Oprea, s-a aflat şi preşedintele UNRP Olt, senatorul Ion Toma. Partidul, care are aproximativ 300.000 de membri, a reusit în scurt timp să câştige încrederea oamenilor. Întâlnirea a constituit un bun prilej pentru a trasa direcţii. 
 
În cadrul întrunirii, senatorul Ion Toma a susţinut un discurs impresionant, care a fost binevenit şi îndelung ovaţionat:
„Între prieteni, totul pare mai frumos și mai ușor. Mă bucur să mă aflu astăzi printre voi și să vorbim despre ce ne așteaptă în următorul an și jumătate. În mod sigur nu va fi ușor, dar, cu prieteni ca voi, nu am nicio grijă că nu ne vom descurca.
Am să fiu astăzi scurt și la obiect și o să vă spun cele trei obiective pe care eu, ca Secretar General Adjunct al UNPR, le văd esențiale în afirmarea identității noastre de partid al stângii serioase și responsabile. În primul rând, mai avem exact un an până a începe precampania pentru alegerile locale. Trebuie să mărim ritmul, să căutăm și să pregătim cei mai buni candidați pe care îi putem găsi pentru Constanța, Galaţi, Brăila sau Tulcea. Cum îmi place mie să spun, trebuie să strângem rândurile, să ne pregătim ca o armată înainte de bătălie.
Concret, pentru asta avem de îndeplinit următorii trei pași:
1. Trebuie să vedem care sunt oamenii cei mai respectați în comunitățile lor, oamenii care se bucură natural de încrederea cetățenilor și trebuie să le spunem acestor lideri naturali că implicarea în politică este o datorie faţă de comunitatea care are încredere în ei. Dacă nu vor să vină în partid, atunci poate vor să ne susțină partidul, dar noi tot facem un pas în față pentru a câștiga încrederea oamenilor.
2. Acolo unde știm de pe acum cine vor fi candidații, trebuie să lucrăm la proiectul cu care venim în fața oamenilor. Trebuie să ne punem aceste întrebări: Care sunt nevoile adevărate ale cetățenilor din localitate? Cine poate să le satisfacă nevoile? De ce nu s-au rezolvat aceste probleme până acum? Ce am făcut în ultimii patru ani?
3. Trebuie să vedem cine sunt cei care conduc acum localitățile, dacă vin de la PNL sau PDL. Trebuie să avem o evidență clară a ciorilor vopsite din administrație, pentru că ei fug de numele PDL, dar este sarcina noastră să nu-I lăsăm să fugă de dezastrul portocaliu.
În al doilea rând, trebuie să lărgim cercul. Suntem 300.000 membri ai UNPR și tința este să fim de trei ori mai mulți până la sfârșitul lui 2016. Obiectivul UNPR este să ajungem să fim un milion de membri, cum a anunțat Președintele Oprea. Se poate și stă doar în puterea noastră să facem să devină realitate întregul potențial stângii progresiste din România.
Pentru a ne atinge obiectivul avem de făcut două lucruri:
1. Trebuie să ne întărim organizațiile de bază. Unde avem organizații bine construite, trebuie să continuăm să aducem oameni. Unde nu avem organizații așezate pe temelii solide, trebuie să începem să le reconstruim. Iar primul mod prin care le putem reconstrui este să aducem cât mai mulți oameni în partid.
2. Trebuie să ne asigurăm că suntem prezenți în număr cât mai mare în fiecare sat, fiecare comună, fiecare oraș, fiecare municipiu. Nu trebuie să existe comună fără o organizație UNPR care să aibă cel puțin câteva zeci, dacă nu chiar sute de membri. Nu trebuie să existe oraș fără organizație UNPR care să aibă cel puțin câteva sute, dacă nu chiar o mie și ceva de membri. Oamenii vin acolo unde este forță și forța este dată de numărul de membri al unui partid. Pentru toate acesta, primarii și consilierii locali sau județeni sunt resursele cele mai la îndemână pentru eforturile noastre. Ei își cunosc comunitățile și știu și oamenii din ele, cine se bucură de încederea oamenilor și cine nu, cine este capabil să vină cu un proiect de care comunitatea are nevoie. În al treilea rând, vreau să afirmăm cu tărie crezul nostru progresist. E foarte mult loc și foarte multă nevoie pentru mesaje de stânga în România. Noi punem accent pe solidaritate și pe egalitatea de oportunități, dând o șansă fiecăruia la o viață mai bună. Dacă ar fi să parafrazez, România pentru toți și toți pentru România. Vreau să le spunem oamenilor, clar și răspicat cinci adevăruri:
1. Noi vrem justiție socială adevărată: cei cu averi extraordinar de mari trebuie să plătească un impozit modic pentru ca toată societatea să meargă înainte, nu doar o mână de oameni să fie foarte bogați și tot restul să fie săraci lipiți pământului.
2. Noi suntem cel mai democrat partid din România: Noi propunem votul de la 16 ani pentru că noi credem cu adevărat că tinerii trebuie să-și facă auzită vocea în România.
3. Venitul minim garantat, creșterea pensiilor, reîntregirea salariilor nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă nu exista UNPR.
4. Pentru veniturile militarilor tot noi ne-am luptat și am făcut dreptate pentru această categorie specială de români care merită respect.
5. O Românie, paradită de dreapta, are nevoie de cât mai multă stânga. Vreme de 10 ani, dreapta a huruzit și bogații s-au îmbogățit. De doi ani a venit stânga și viața oamenilor a început să fie un pic mai bună.
În încheiere, vă spun că avem mult de muncă, dar știu că am lângă o armată de învingători. Haideți să facem încă o dată istorie, stimați colegi și dragi prieteni!
Vă mulțumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.