Acasă Actualitate Nişte scuze, domnu’ Iohannis! Se poate?

Nişte scuze, domnu’ Iohannis! Se poate?

318
 
12 februarie 2015 e joia neagră. Atunci, Senatul României a arătat dimensiunea urâţeniei instituţionale din această ţară. Cererea DIICOT privind încuviinţarea urmăririi penale a senatorului Varujan Vosganian a fost respinsă de plen, după ce incriminatul a plâns ca o muiere prinsă de bărbat cu altul în pat, după ce a citit acatiste ca un fanatic extremist.
E posibil ca la această ruşine naţională să fi contribuit şi senatori ai PSD, pentru a compromite marele PNL. Dar, până la urmă, pisica moartă este în curtea liberalilor. Şi când te gândeşti că mai devreme cu două zile, de la votul lui Vosganian, pe Elena Udrea au executat-o, aşa cum ar trebui să funcţioneze legea în toate cazurile.
Însă, nu Vosganian e principalul vinovat. Tembelul numărul unu în această ecuaţie este Klaus Iohannis, până ieri preşedinte al PNL. Cel care şi-a exprimat pe facebook un fel de regret, dar nimic mai mult. În condiţiile date, acesta ar fi trebuit să ceară demisia senatorului purtător ilegal de pantaloni şi chiloţi bărbăteşti. din păcate, individul conduce o altă Românie. De trei luni de când e preşedinte, e preocupat doar de bugetul Armatei, pacea de la Minsk şi alte chestiuni paralele cu viaţa românilor de rând.
Mai mult, la singurul discurs ţinut în parlament, nimeni nu a înţeles mare lucru. La o gaşcă de derbedei nu te duci cu pilde de bună purtare. Când ai peste 70% încredere îţi permiţi să dai cu barda. Altfel eşti luar de fraier! Mai mult de atât, până acum nu e de spus… Doar de repetat: Klaus Iohannis întârzie să fie preşedintele românilor. Se comportă doar ca un agent comercial al NATO şi al intereselor acestei alianţe în zona est europeană.
PS. Am verificat la surse. Informaţia potrivit căreia Gigel Ştirbu, deputat liberal, preşedinte PNL Olt, ar fi cerut în Camera Deputaţilor demisia lui Varujan Vosganian din PNL, nu se confirmă…

1 COMENTARIU

  1. Pentru ca regele, spre deosebire de presedinte: 1. E mai motivat. Un rege odata instalat, raspunde toata viata de tara lui, nu 4 ani. 2. E mai ieftin si mai comod. Nu trebuie alegeri, deranj emotional si cheltuieli din 4 in 4 ani. 3. Este independent politic. Regele nu trebuie sa dea satisfactii materiale partidelor si grupurilor de interese care l-au sustinut in alegeri. 4. Este traditional. Tarile romane au avut o forma de monarhie (principate si regate) in toata istoria lor pana la comunisti. 5. Este mai demn, mai credibil si mai respectabil. Regele are o aura de majestate care il ajuta sa nu cada prea usor in ridicol si derizoriu. 6. Este pus in Scaun cu harul lui Dumnezeu. Regele este uns, are o harisma, spre deosebire de presedinte, care este un functionar public. Va trebui sa ne reintoarcem in matca istoriei cu fata catre Dumnezeu, nu putem ramane asa pana la sfarsitul veacurilor. Regalitatea este forma normala de guvernamant. Celelalte sunt inventii politicianiste. Nu rezulta nicidecum de aici ca un rege este intotdeauna si obligatoriu bun, benefic si de admirat, indiferent de persoana lui. Asta este o cu totul alta discutie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.