Acasă Politic Darius Vâlcov trimite problema creditelor în franci elveţieni acolo unde îi e...

Darius Vâlcov trimite problema creditelor în franci elveţieni acolo unde îi e locul

67

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov consideră că Banca Naţională a României ar trebui să se implice mult mai mult în rezolvarea problemei creditelor în franci elveţieni, deorarece, această instituţie deţine mijloacele prin care să se impună, şi să vină cu soluţii suplimentare după discuţii cu băncile

„Vorbim de politică monetară, pe care o face Banca Naţionala a României. Guvernul se ocupă de politica fiscal-bugetară. Cred, şi mi-aş dori, să văd Banca Naţională implicându-se mult mai mult în această problemă, mai ales că, din punctul meu de vedere, au şi mijloacele prin care pot să se impună. Bancile comerciale trebuie să indeplinească destul de multe criterii impuse de Banca Naţionala şi cred că pentru această situaţie BNR ar putea să aibă o discuţie mult mai aplicată cu aceste bănci astfel încat dumnealor să-si doreasca cât mai mult să reducă aceste credite”, a declarat ministrul Vâlcov.

Acesta mai spune că statul poate oferi o parte a soluţiei de impărţire a poverii pentru debitorii cu credite în valuta, făcând apel la măsura rescadenţării cu facilităţi fiscale, lăsând celelate părţi pe seama băncilor şi clienţilor:

„Trebuie să se ajungă la urmatoarea idee, aceast risc trebuie impărţit. Şi noi propunem în felul următor: o parte o preia statul român şi mai ramân două părţi, pe care trebuie să le preia altcineva. Cine altcineva decat clientii si bancile?”, a afirmat Valcov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.