Acasă Actualitate MOCIRLA POLITICĂ

MOCIRLA POLITICĂ

68

Trăim zile de coşmar. Societatea românească „SUS-PUSĂ” este cuprinsă de hoţie şi tâlhărie, încadrată într-o profundă ilegalitate. Puterea, care „a fost şi este”, se identifică tot mai mult, zilnic, în opinia noastră, a celor „proşti, dar mulţi”, cu o gaşcă de tâlhari „de familie”, care şi-au folosit „manevrele ticăloase” pentru a ne jecmăni şi a ne terfeli cinstea, onoarea şi demnitatea de român în faţa lumii întregi. Ilegalităţile şi tâlhăriile au cuprins toate, dar absolut toate „sferele înalte”. Anvergura trans-partinică a lăcomiei, obrăzniciei, iresponsabilităţii, tupeului şi impertinenţei a atins paroxismul şi poartă un singur nume: CORUPŢIA. Ea a căpătat dimensiuni apocaliptice, căci vedem în aceste zile cum sunt anchetaţi şi arestaţi la „grămadă” primari, parlamentari, miniştri şi tot felul de baroni proeminenţi din toate partidele politice.

Denunţurile din cele mai diverse, de la furtul intelectual, fraudele electorale, până la cele de mită, de trafic de valută şi lei, trafic de influenţă ş.a.m.d. la adresa demnitarilor mai sus menţionaţi, până la şefii de clan din lumea înterlopă, uluiesc seară de seară un popor întreg, căruia i s-a promis cândva CINSTE şi DREPTATE.

Noi, cei mulţi, suntem victimele celor care pretind că ne conduc, dar care, prin ceea ce fac şi cu ce se ocupă de 25 de ani, au pulverizat ideea de onoare şi valoare a unui popor întreg. Ceea ce se petrece în aceste zile ne uluieşte, pur şi simplu, când vedem că TOŢI, dar absolul TOŢI, CEI DE SUS, mai întâi, „s-au încuscrit” în cele mai murdare jocuri politico-economice, pentru ca acum să se devoreze fără milă.

Am ajuns să mă întreb dacă există cineva CURAT, NEVINOVAT, ONEST, CINSTIT, căci „grămada” celor ticăloşi este URIAŞĂ.

Nu am un răspuns concret, dar de un lucru sunt sigur: că, în ROMÂNIA, trăim o vreme de CRIZĂ MORALĂ completă, ca un marş nebunesc şi distructiv, care ne va costa ţara „mult şi mult timp” de acum încolo.

A cui este vina? Este o conspiraţie antinaţională? Dacă da, cine i se poate opune? Căci, am senzaţia că, în spatele celor aflaţi „pe scenă”, sunt alţii, dar mulţi, care forfotesc în penumbră.

A devenit CORUPŢIA un SISTEM care „naşte” tot mai mulţi tâlhari ce „cumpără şi vând”? Şi asta în timp ce milioanele de români cinstiţi trăiesc în mizerie şi sărăcie şi, chiar dacă „STRIGĂ”         , nu sunt „AUZIŢI” sau li se vâră pumnul în gură. Sau, această mocirlă politică cu care ne confruntăm de 25 de ani, explozivă în aceste zile, este rezultatul „RĂULUI” promovat de multe instituţii ale statului, prin managerii lor, care joacă roluri dintre cele mai perverse şi se intersectează între ei în „beneficiul” CORUPŢIEI?

Mă întreb asta, pentru că, în aceste zile, mulţi demonstrează că ei „controlează” totul, perpetuând, consolidând şi extinzând un sistem ticăloşit, care acţionează fără scrupule împotriva propriului popor, tot mai sărac. Iată, din multele, un simplu aspect cutremurător: riscul de sărăcie al copiilor din ROMÂNIA depăşeşte 50%; un sfert din copiii ţării nu au ce să mănânce, cu ce să se îmbrace sau ce să încalţe; patru sute de mii de copii nu frecventează regulat şcoala; peste trei sute de mii de copii trăiesc într-o sărăcie cumplită, cu mai puţin de 9 lei/zi; ROMÂNIA a devenit ţara în care copiilor li se încalcă dreptul la viaţă, iar mortalitatea infantilă plasează ţara pe un loc „de frunte” în Uniunea Europeană.

Şi, cu toate astea, pentru cei care nu se mai satură furând „URIAŞE RESURSE”, SĂRĂCIA COPIILOR nu prezintă nici o importanţă. Atunci, când va veni vremea, ca în ţara mea să se înfăptuiască ce e IMPORTANT şi nu accesoriu, ce este INTERES-NAŢIONAL şi nu partizanat de gaşcă, ce reprezintă EFICIENŢA REALĂ şi nu fiţele politice, ce este JUSTIŢIE şi nu aventură juridică, ce este PATRIMONIU NAŢIONAL şi nu distrugere sistematică, ce reprezintă CALITATE UMANĂ şi nu furt intelectual…

Sau, cu alte cuvinte, CINE VA SALVA ROMÂNIA, a şaptea ţară în concertul european, pentru a nu deveni total o „ţară de cartier”?

Răspuns: avem nevoie de o REVOLUŢIE în abordarea pe care o avem asupra EDUCAŢIEI, asupra felului în care îi ajutăm pe COPII să „gândească”, pentru ca în viitorul APROPIAT să îndrăznească să activeze cu curaj în spiritul CINSTEI, ONOAREI şi DEMNITĂŢII DE ROMÂN.

prof. Ion Pătraşcu

1 COMENTARIU

  1. Pentru ca in Romania nu mai exista nicio diferenta intre hotii de stanga si cei de dreapta, intre comunistii, securistii si turnatorii de ieri si de astazi, clasa politica in intregul ei a ajuns in faliment. Si nu doar pentru ca nu am avut practic niciodata o ideologie proprie unui partid sau altul, nici pentru ca actualii repeta greselile intr-ale coruptiei ale fostilor, ci pentru ca gradul de incompetenta al celor care ne conduc efectiv continua sa scada de la o guvernare la alta. De cealalta parte, si romanii resimt tot mai apasat acest faliment al partidelor politice, al clasei politice in general. Pentru ca e imposibil sa nu vezi si sa nu simti cum de la presedinte pana la ultimul functionar numit pe baza carnetului de partid (oricum politic), tot ce se intampla ajunge sa fie influentat de politic. Iar acolo unde nu ajunge politicul, ajung banii, relatiile si coruptia. Ele se intrepatrund perfect dand nastere societatii noastre asa cum o stim cu totii. O lume intoarsa pe dos, cu valorile atat de rau amestecate si contorsionate, incat pana si apologetii dreptei, dreptatii si adevaratelor valori au ajuns sa nu mai fie decat niste impostori, niste sinecuristi a caror maxima ipocrizie ajunge sa murdareasca pana si cele mai profunde valori ascunse inca in sufletele noastre. Poate va intrebati despre cine ar fi vorba, care sunt acesti denigratori ai comorilor adanc ingropate in constiinta unui popor.Acestia sunt cei care au furat din banul public si cei care au denigrat tot timpul monarhia.Acestia nu vor revenirea la monarhie ,deoarece un Rege nu le-ar permite ca sa fure din banul public. „Regele este capul intors spre cer al unui popor intreg… Cand unui popor i se ia suveranul, lui i se ia capul intors spre cer”. DOAR UN REGE AR FI ECHIDISTANT FATA DE TOATE PARTIDELE POLITICE .Oricine ar fi presedinte ar tine cu partidul din care provine.Nu avem nevoie de nu presedinte care poate alerga, mai de folos ar fi un REGE care ar supraveghea ca pe langa respectarea constitutiei sa se respecte si promisiunile din campaniile electorale…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.