Acasă Învățământ Felicia Man, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

Felicia Man, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

356

Şi noi credeam că Felicia Man a plâns în sediul PSD, pentru că Victor Ponta a pierdut alegerile în faţa lui Klaus Iohannis. Nu, distinsa doamnă, inspector şcolar general la Olt, a plâns gândindu-se că un nou preşedinte poate dispune o nouă majoritate în parlament care poate genera o nouă putere în teritoriu şi în acest caz domnia-sa îşi va pierde funcţia politică de la ISJ, care aduce un salariu cumsecade, un şofer de la stat la scară, dar şi afaceri prospere pentru familie. Una dintre ele am depistat-o noi, în curtea şcolii unde a activat doamna Man, afacere care îl are în centru pe soţul acesteia, profesorul de sport Ion Man. Un om prins cu treaba şi la obscura fundaţie – Fundaţia Ecologică Green (FEG). Cea are care un centru partener în Slatina. La şcoala pe care familia Man a trecut-o aprope pe… persoană fizică.

Când gura bate dosul sau când te ştii cu musca pe căciulă e bine să taci

Fără să o pună numeni, cu de la sine putere, de pe poziţia de şef de ISJ, acum vreo câteva zile, în spaţiul public Felicia Man a ieşit nervoasă cu nervii, atacând acele concursuri extraşcolare, gen Cangurul, Euclid, Smart, care se organizează prin şcoli contra unei modice taxe de participare.  Decizia de atac se aşează peste una a ministerului de resort, care nu mai vrea astfel de afaceri (mărunte incomparabil cu ce fac guvernanţii) în şcoli. Uite aşa, începuse doamna Man marea cruciadă, uitând de minima moralitate, care se impune atunci când ai la mijloc, într-o chestiune oarecum asemănătoare, pe propriul partener de viaţă. Adică, alţii n-au voie, dar în familie e permis, nu? Din păcate, lipsa simţului realităţi nu funcţionează aici. Unii oameni care ajung la putere uită pe ce lume sunt şi cred că lor li se cuvine de drept să calce şi bunul-simţ în picioare. Marile inginerii financiare din zona concursurilor Cangurul, Euclid, Smart, care generează competiţie sunt insignifiante. La Şcoala 2, la poartă e o… afacere ecologistă. Înainte de a fi fost inspector şcolar general, chiar şi înainte de a fi pesedistă, doamna Man a fost profesoară la Şcoala „Ştefan Protopopescu”, fosta Şcoală 2, în Progresu. Aici, activează şi soţul doamnei, un bun profesor de sport, Ion Man. Atât de bun, că a intrat în afaceri generate de umbra funcţiei soţiei sale…

Fundaţia Ecologistă Green, parteneră la şcoala familiei Man

În incinta şcolii, conform panoului de la intrare, se desfăşoară cursuri la o postliceală sanitară, unde cea mai potrivită persoană pentru a fi director este, aţi ghicit deja, profesorul de sport, Ion Man. Despre rostul fundaţiei în această incintă, aflată în contradicţie cu cele declarate de soţie, care se luptă cu zmeii, balaurii, care sug şcoala olteană, vorbeşte sursa Man, masculină de data aceasta:

„Avem clase de sanitari, anul I şi anul II. Noi fiind nou-înfiinţaţi în Slatina, vă daţi seama că este greu de făcut mai multe clase. În obiectul de activitate funcţionează mai multe cursuri la fundaţie, dar noi nu avem materie umană. Cadrele didactice sunt din spital: doctori, asistente, o profesoară de biologie, una de fizică şi una de engleză”.

Doamna Man e de neprins…

Dorind un punct de vedere din partea inspectorului şcolar general, am fost informaţi chiar de aceasta că va intra într-o şedinţă şi să revenim în 30 de minute. Ne-am conformat, iar după faimoasa jumătate de oră, suntem informaţi că dânsa nu se mai afla în ISJ Olt. Noi am înţeles!

La „Ştefan Protopopescu” totul e… bine

Pentru că spiritul deontologic ne comandă să luăm punctele de vedere tuturor părţilor implicate, am contactat-o şi pe directoarea Şcolii „Ştefan Protopopescu” din Slatina, prof. Ioana Martinescu, iar aceasta ne-a prezentat un scurt istoric al instituţiei care funcţionează de aproape doi ani în incinta şcolii pe care o conduce. Astfel, domnia-sa ne-a spus că FEG plăteşte o chirie lunară de 300 lei şcolii şi că sunt puse la dispoziţie două săli, după-amiaza, deoarece cursurile din şcoală se desfăşoară dimineaţa. Activitatea din şcoală a profesorului Man nu este afectată, deoarece, cu responsabilităţile de la FEG se ocupă în afara programului său, după cum ne-a spus directoarea şcolii, Ioana Martinescu. Tot aceasta, referitor la autorizaţia de construcţe care se cere pentru panotare, panoul FEG care sălăşluieşte pe un alt panou al şcolii, consideră că nu este de competenţa sa, ci de a fundaţiei în cauză…

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.