Acasă Administrație Prefectura Olt respectă cetăţeanul. Restul instituţiilor ce spun?

Prefectura Olt respectă cetăţeanul. Restul instituţiilor ce spun?

112
În urma întâlnirilor săptămânale avute între prefect şi reprezentanţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din judeţ, Prefectura judeţului Olt demarează, în această săptămână campania de informare şi conştientizare a unor acţiuni ce pot contribui la creşterea siguranţei cetăţeanului: „Respect pentru cetăţean”. Aceasta va fi axată pe următorii piloni:
– Acordarea de prioritate în trafic maşinilor de intervenţie (ambulanţă, poliţie, pompieri);
– Exploatarea în siguranţă a instalaţiilor termice şi electrice (instalaţii şi butelii de gaze, prize, tablouri electrice etc.);
– Principalele măsuri necesar a fi luate în vederea prevenirii faptelor antisociale şi a furturilor din locuinţe şi din autoturisme;
– Comportamentul în timpul manifestărilor publice (competiţii sportive, evenimente culturale etc.).
Prefectul Silviu Neacşu roagă cetăţenii judeţului Olt să îl susţină pe acesta în demersul său şi să conştientizeze importanţa unui oraş sigur, a unui judeţ sigur.
În fapt, îndemnul profesorului Neacşu, titularul postului de prefect al judeţului Olt, este un îndemn spre educaţie civică, spre respect reciproc: cetăţean-cetăţean, cetăţean-instituţie, dar şi un apel discret către celelalte componente ale statului cu activitate în judeţul Olt, aflate într-o profundă criză de identitate instituţională. Şi, nu întâmplător, mesajul „Respect pentru cetăţean”, vine după câteva zile după ce o femeie a fost măcelărită într-un loc unde în mod normal nu trebuie să se întâmple aşa ceva.
Extinderea proiectului „Respect pentru cetăţean” e obligatorie. Poate chiar şi o impunere a sa, cu ceva mai multă decizie nu ar strica. Astăzi, Silviu Neacşu ştie că unele comunităţi locale sunt în prag de explozie socială. Oamenii văd injusteţea unor instituţii, chiar lipsa de bun-simţ a celor pe care i-au ales. În mod normal, acest lucru ar trebui scris în mapele de informare pe care prefectul le primeşte de la serviciile discrete de resort. Şi, aici, ar mai fi multe de spus, ca-n tenis: linişte, serveşte Silviu Neacşu.Până acum, singurul şef de instituţie publică din Olt care vede că cetăţenul e scos pe nedrept în afara jocului.
 
N.A. Mărul e putred, iar de vânzarea lui nu se mai ocupă nimeni. Cei care au văzut reţinerile de marţi 20 ianuarie, când la Timiş au fost arestaţi poliţişti de comandă şi un primar pentru deformarea autorităţii publice în interesul unui grup politic, trebuie să vadă asta ca pe un fenomen generalizat, reparatoiu. Altfel, orice este posibil. Peste tot prin ţară. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.