Acasă Actualitate Slatina, oraş sigur. O glumă macabră

Slatina, oraş sigur. O glumă macabră

73
În seara zilei de 15 ianuarie, ora 18.00, la câţiva metri de o şcoală în care elevii se aflau încă la curs, într-o zonă teoretic supravegheată, o femeie de 58 de ani, pe numele ei Norica Niţu, a fost asasinată în timp ce se întorcea de la piaţă.
 
Crima, una odioasă, fără nici o motivaţie, se înscrie în lungul şir al fărădelegilor petrecute în municipiul Slatina în ultima perioadă. Practic, asasinatele în stradă, petrecute în oraşul nostru, sunt la ordinea zilei. În vară, în preajma unui local din centrul vechi, Cristian Gălbenuşe, un tânăr sportiv, a fost ucis tot cu lovituri de cuţit. De atunci, în Slatina nu s-a schimbat nimic, din punctul de vedere al celor ce sunt plătiţi din bani publici să asigure siguranţă şi ordine publică.
Poliţia Locală e în curs de desfiinţare, iar cea naţională este condusă, la nivel municipal, de oameni care nu înţeleg statutul de apărător al legii. Tot în vară, senatorul de Slatina, ministrul Darius Vâlcov cerea demisia comandantului Poliţiei Slatina, Vasile Stoean. Demersul său nu a dărâmat bisericuţele din jurul poliţistului. Rezultatele se văd. Practic, Slatina poate fi privită ca o localitate sub asediu, luată la bani mărunţi de criminali care acţionează în stradă.
 
Ca o ironie a sorţii, tot ieri, IPJ Olt îşi prezenta, triumfalist, un bilanţ de activitate. De aici încolo, concluziile vă aparţin, iar decesul acestei femei nevinovate – Norica Niţu, arată că trăim într-un municipiu reşedinţă de judeţ, din ce în ce mai nesigur. Tragedii de acest gen nu au voie să se întâmple în Slatina. Orice scuză invocată de apărătorii legii nu foloseşte nimănui. Nici cetăţenilor de rând, nici victimelor agresiunilor de tot felul.

Recrudescenţa fenoemnului infracţional se întâlneşte acolo unde braţul legii este slab. În aceste condiţii, de acum încolo totul este posibil. Oare slătienii trebuie să iasă în stradă şi să ceară public demisiile celor vinovaţi?

N.A.

Lipsă de reacţie strigătoare la cer…

Până la ora 10.30, dimineaţa zilei de 16 ianuarie 2015, raportat la acest eveniment tragic, structura de comunicare din cadrul IPJ Olt nu a emis nici un punct de vedere faţă de această tragedie. Iresponsabilitate, lipsă de reacţie sau dispreţ faţă de contribuabilii din banii cărora poliţiştii sunt plătiţi pe ştatul de plată al Ministerului de Interne?

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.