Acasă Actualitate De azi nu mai e „Dottore”! Ponta a început să renunţe la...

De azi nu mai e „Dottore”! Ponta a început să renunţe la titluri. Urmează funcţiile?

39

Mai ţineţi minte ce spunea primul marinar al ţării? „Când eşti doctor în drept, eşti tare. Dottore…!”, spunea preşedintele Băsescu acum doi ani despre Ponta. Cu puţin timp în urmă, premierul Ponta a trimis o scrisoare către rectoratul Universităţii Bucureşti. Fără prea multe comentarii, vă lăsăm să savuraţi textul scrisorii premierului prin care cere să i se retragă titlul de doctor:

„Stimate Domnule Rector,

Vă scriu pentru a vă notifica renunţarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea Bucureşti.
Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariţiei acuzaţiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am făcut acest lucru pentru că m-am considerat de bună crediţă în argumentele mele la momentul apariției contestării și nu am vrut să amestec planul pur profesional cu cel politic.
După ce voi părăsi viaţa politică îmi doresc să iniţiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele şi cerinţele de la acel moment.
Domeniul Educației este unul fundamental şi esenţial nu doar pentru activitatea Guvernului ci și pentru viitorul nostru ca societate europeană. De astăzi avem un nou Ministru al Educaţiei şi Cercetării şi îmi doresc ca mandatul acestuia să fie plin de succes în atingerea obiectivelor sale, fără a fi perturbat de o temă care în timp a devenit eminamente politică.
Strict personal, perioada petrecută de mine ca student al Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti reprezintă o amintire excepţională şi regret nespus dacă discuţiile apărute după momentul preluării funcţiei de Prim-Ministru au afectat imaginea unei instituţii pe care o iubesc la fel de mult ca toţi ceilalţi absolvenţi ai săi!
Pentru toate aceste argumente, vă rog să luaţi act, domnule Rector, de decizia mea de a renunţa la titlul de doctor în drept.

Cu stimă,  Victor Ponta

Bucureşti, 16 decembrie 2014. În atenţia Rectorului Universităţii Bucureşti, Prof. univ. dr. Mircea Dumitru”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.