Acasă Actualitate Aluat de portocală

Aluat de portocală

48
Înainte de a încheia acest an atât de important din punct de vedere politic, trebuie să analizăm magnitudinea unor evenimente, circumferinţa unor emoţii şi intensitatea unor trăiri, toate responsabile pentru ceea ce anul 2014 poate reprezenta sau va reprezenta, cu siguranţă, pentru viitorul ţării noastre.
 
Pentru început, să ne aducem aminte că 2014 venea cu promisiuni mari pentru noi toţi, de la o majoritate covârşitoare care promitea, anul şi oceanul. Trăia, cum am aflat mai târziu, politica de compromis şi politica lucrurilor furate, a oamenilor minţiţi şi deziluzionaţi şi comportamentul de castă, familie. La Grande Famiglia, despre care urma să aflăm atâtea dedesubturi şi pe care sperăm astăzi să o vedem pusă la respect, cu botul pe labe. Acum, în decembrie 2014, îmi dau seama de ce serialul „Caracatiţa” era urmărit cu sufletul la gură de părinţii mei şi de ce aveam să-l urmaresc şi să-l port oarecum în suflet atâţia ani. Ne-a impresionat pe toţi, dar ce nu şi-au dat seama unii, ne-a educat pe noi, generatia ’90, prima generaţie straşnic liberă şi democrată. După atâţia ani, simţim gustul puternic al dreptăţii. O dreptate care, deşi în fază embrionară, e palpabilă, trăibilă.
 
Voi chiar credeaţi că Zorro, Spiderman, Batman sau Daredevil sunt pentru proşti?
Tinerii v-au ciuruit ca-n Desperados! Şi v-au snopit fundurile grase, ca în „Siguranţă Naţională”. Baieţii buni le-au dat-o rău băieţilor corupţi.
Cam despre asta e vorba.
Despre o generaţie plecată de acasă. Nişte copii care şi-au început viaţa cu vaccinuri infectate cu HIV, alţii care au spus primul cuvânt „Doare!”, în loc de „Mama!” Şi cei mai mulţi care ridicau praful de pe străzi toată ziua, până veneau părinţii acasă. Chiar credeaţi că Action-oamenii cu cheia la gât vor uita sau vor ierta?
Ne pare rău, suntem o generaţie de super-eroi, avem foarte multe defecte, majoritatea din lipsa banilor pe care ni i-aţi furat voi. Poate că nu avem o cultură extraordinară. Dar voi câţi bani aţi furat de la Educaţie?
Am avut profesori martiri. Ce credeaţi că o să iasă din ei?
Poate că nu suntem cei mai frumoşi şi sănătoşi. Oare ştiţi de ce era cerul roşu noaptea şi de ce atunci când ploua hainele încă neuscate deveneau roşii?
Poate că nu suntem cei mai normali. Ne-aţi hrănit cu lapte praf, de teamă să nu devenim herculieni și să vă dărâmăm castelele!?
Poate că nu suntem cei mai respectuoşi. Cand toţi te discreditează şi te tratează ca pe Gavroche, oare mai poate creşte respectul?
Cu toate astea, am reuşit să învingem un sistem. Să răsturnăm o clasă politică şi să toaletăm clasa politică românească. Pe toată, sperăm. Am reuşit să scriem în ADN-ul nostru „DNA!”. Pentru viitor.
Oare voi, ăia care ne-aţi furat 25 de ani din viaţă şi care credeţi că în continuare veţi întoarce victoria tinerilor în favoarea voastră, întreţinând o clasă politică profund coruptă şi ilegitimă, ştiţi cu cine aveţi de-a face, cu adevărat?
Chiar credeţi că mai merge cu firimituri, cu jumătăţi de masură, cu „Asta este, am încercat!”??? Vă înşelaţi dacă vă gândiţi la banii pe care îi veţi numară nopţile care urmează, în timp ce noi vom sta în continuare pe Facebook, dându-vă LIKE.
Noi, tinerii, imperios, vom fi cei care vom face curat în ţara asta. Cu părere de rău, nu credem să reziste vreun corupt, incapabil, nepot sau fin.
Simţim gustul libertăţii noastre aşa cum am simţit mirosul de portocală la primul nostru Crăciun. E un sentiment pentru care alţi tineri au fost împuşcaţi. Iar cei care le-au furat viaţa au ajuns, după 25 de ani, să ne spună nouă că suntem nişte proşti, că ne-au furat şi ne-au prostit atâta timp, pe faţă şi noi n-am zis nimic. Iată că am tras primele gloanţe. Jumătate din corupţii ţării au picat după prima rafală. Şi ce e interesant, am început să-i îndemnăm şi pe restul să meargă „la brutărie”, de bunavoie, până la urmatoarea rafală.
 
Mergeţi, dragilor, cu toţii şi găsiţi-vă dreptatea acolo unde voi ne-aţi refuzat-o nouă! A doua uşă la dreapta, acolo unde scrie „EXIT”.
EXIT din viaţa noastră! DELETE din memoria colectivă! E timpul pentru DEBUG! Troieni ne-aţi fost, ‘Hasta la Vista’ v-am spus!
Aviz tuturor celor care vor încercă să ne fure din nou! Nu te supăra, frate, dar de acum înainte, jucăm pe regulile democraţiei, patriotismului şi cinstei! Cine nu se va ralia acestor principii, se va alinia în faţa noastră la urmatoarea execuţie.
 
LIBERI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.