Acasă Politic Finanţele sunt ale unui slătinean. Darius Vâlcov, la un decret distanţă de...

Finanţele sunt ale unui slătinean. Darius Vâlcov, la un decret distanţă de Finanţe

38

Ziua Guvernului Ponta s-a încheiat. Miniştrii au primit avize. Băsescu are de semnat mâine decrete. Băieţii de la Monitorul Oficial au de făcut tehnoredactare cu noul Guvern Ponta. Toate bune şi frumoase. Cu emoţii, cu un ministru respins şi repede propus altul, Victor Ponta a fost în campanie electorală în Parlament. 377 de parlementari dau girul unui guvern care promite multe şi mprunte. 134 de voturi ”împotrivă” a primit noul cabinet din partea parlamentarilor.

Vâlcov, la Finanţe

Guvernul Ponta IV vine cu schimbări: dispar posturile de ministru delegat. Unul dintre norocoşi este slătineanul Darius Vâlcov, care nu a fost desfiinşat o dată cu „ministerul delegat”, cel al Bugetului. Bugetul rămânând ce a fost mereu, un departament din Ministerul Finanţelor Publice. Fostul ministru delegat pentru Buget a obţinut avizul pozitiv al parlamentarilor – 18 voturi „pentru” şi 10 „împotrivă”. În cadrul audierii, ministrul a precizat că între 15 ianuarie şi 15 martie, Codul Fiscal, Codul de Procedură Fiscală şi Legea redevenţelor să fie dezbătute cu mediul de afaceri şi societatea civilă şi că acest pact fiscal să fie unul valabil pe 5 ani.

În speranţa că Guvernul Ponta IV nu va sfârşi cu o tragedie, aşa cum a început (accidentul din lacul Siutghiol, în care un elicopter SMURD, cu patru persoane la bord, s-a prăbuşit), miniştrii trebuie să arăte că toate gurile rele s-au înşelat şi că acesta va fi cel mai bun guvern de după ’89.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.