Acasă Politic Artificii pe tavan, la PSD. Paul Stănescu sare la gâtul celor de...

Artificii pe tavan, la PSD. Paul Stănescu sare la gâtul celor de la Bucureşti

352

Scandalul regimurilor totalitariste a început în timpul campaniei pentru prezidenţiale. Partidul Social Democrat a „câştigat” pata de partid comunist. Liderii de la centru ai formaţiunii politice se ceartă între ei. Trei dintre ei sunt excluşi, unul îşi dă demisia şi vrea să-şi facă un partid care nu are treabă cu „comunismul pesedist”. Părintele PSD trimite epistole în formă de pixel. Toate acestea reprezintă starea PSD-ului, triumfător în lupte electorale, partidul care a ratat şansa (şi de data aceasta) de a avea un preşedinte PSD… nu de partid, ci de ţară.

Mai nou, Liviu Dragnea, supranumit „şeful baronilor”, toarnă o picătură ce ar putea umple paharul: propune separarea funcţiei de preşedinte al organizaţiei cu cea de preşedinte al Consiliului Judeţean. Acesta mai vrea şi ca execuţia la nivelul unui consiliu judeţean să aparţină unui administrator public şi nu şefului de CJ, iar acesta să aibă ca principale atribuţii: coordonarea şedinţelor, aprobarea în Consilii politicile de dezvoltare ale judeţului, iar rezultatul să fie pus spre executare de administratorul public, persoană pusă în funcţie prin concurs.

Un preşedinte acuză

Mai mulţi lideri judeţeni ai PSD, printre care şi Paul Stănescu, cel care a avut un glas mai puternic, nu sunt de acord cu propunerea lui Liviu Dragnea. Paul Sănescu, preşedinte al PSD Olt, vicepreşedinte al PSD, la nivel naţional şi preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, consideră că partidul trece de la o „formă de comunism” către una „de tip stalinistă”:

”Partidul ar trebui separat de chestiunea adminstrativă, dar asta ar trebui şi la primul-ministru, peste tot. Noi îi susţinem la conducerea partidului, atât pe Victor Ponta, cât şi pe Liviu Dragnea. De aici încolo putem discuta orice. Acest principiu să se aplice peste tot şi la Bucureşti. Când se aplică un principiu, trebuie să fie valabil de sus până jos. Chiar e o idee bună asta a lui Liviu Dragnea, nu e o idee rea. Cu ce a propus Liviu Dragnea sunt de acord şi eu propun mai mult, o să fie o propunere a mea şi în UNCJR, şi în cadrul partidului să desfiinţăm Consiliile Judeţene, să desfiinţăm funcţia de preşedinte al CJ, să trecem la o formă comunistă până la urmă, că asta se vrea în care prefectul sau guvernatorul să conducă în teritoriu. Cred că s-a ajuns prea departe, cred că în loc să trecem la o formă de democraţie, cum privim cu bucurie spre vest, noi vrem să ajungem în altă parte. Din punctul meu de vedere, nu este bine să facem aşa ceva, dar dacă se vrea, eu, unul voi fi de acord şi voi propune desfiinţarea CJ-urilor şi a funcţiei de preşedinte de la CJ. Eu nu mă simt un baron local şi nu m-am simţit niciodată un baron local, eu sunt un om simplu, care merge la Biserică, la Sfânta Liturghie, un om care face parte din comunitatea locală şi eu cred că noi comunităţile locale noi trebuie să ne decidem singuri soarta. Eu o să propun să desfiinţăm tot, vrem să ne întoarcem înapoi la epoca Stalin? Este o întrebare retorică”, a declarat Stănescu pentru o publicaţie online.

Vicepremierul Liviu Dranea, cel care a condus exemplar judeţul Teleorman, cât timp a fost „baron” crede că este acumulată prea multă putere în funcţia de preşedinte de CJ. Acesta pledează pentru menţinerea funcţiei de premier de către preşedintele PSD, deoarece nu reprezintă acumulare de prea multă putere.

Dragnea le-a răspuns simplu celor care contestă propunerea sa: îşi susţine în continuare propunerea. Rămâne să vedem dacă tavanul se va umple cu artificii şi ce rume vor rămâne după explozii.

1 COMENTARIU

  1. Deja au inceput sa se certe baronii si penalii PSD-ului cu Victor Ponta.Ponta propune o reforma politica dura pentru cei care se visau vesnici in functii.Se doreste sa fie limitate functiile parlamentarilor si primarilor pentru doar doua mandate.Alt lucru bun pentru popor,este ca se separa functia politica de cea admnistrativa.Este logic si moral ca sa fie asa ,deoarece se observa cu ochiul liber ce avere au parlamentarii,presedintii de consilii locale si primarii.Daca s-ar aplica Legea 8,cea care exista si in comunism,deoarece si astazi este in vigoare,multi nu si-ar putea justifica averile acumulate in 25 de ani.O lovitura ar fi pentru cei care au bani la ciorapi reforma monetara.Asa s-ar face o curatenie si o dreptate sociala si morala.Dar pentru anul 2015 avem o surpriza mare,deoarece sunt semne evidente ca reforma clasei politice o sa fie profunda si totala.Nu cumva se pregateste schimbarea Constitutii actuale cu Constitutia din 1923?Stie el ceva Victoras……

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here