Acasă Politic Cronică parlamentară despre ai noştri

Cronică parlamentară despre ai noştri

204

Parlamentarii Oltului, la ora decontului

Au trecut doi ani, primii doi ani, de când ai noştri parlamentari au fost aleşi să ne reprezinte. Unii mai mult ca alţii, alţii mai puţin sau deloc. Acum, parlamentarii aşteaptă să plece în vacanţa de iarnă, alta, că anul 2014 a fost plin numai de vacanţe. Vom vedea din februarie 2015, când se vor întoarce la muncă, îşi vor îmbogăţi activitatea lor şi cât de mult succes le aduce cheia pe care o poartă des: vacanţe dese. Să-i vedem ce au făcut de la începutul mandatului, din 9 decembrie 2012, până acum, la trecerea a doi ani de mandat.

SENATORI

Senatul României este format din 176 senatori, dintre care, ai noştri, de la Olt: Darius Vâlcov, Mihai Niţă, Dan Şova şi Teiu Păunescu.

Darius Vâlcov – Colegiul 1

Fost primar al Slatinei, preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului din Senat, actual ministru al Bugetului, Darius Vâlcov este senatorul cu cea mai bogată activitate parlamentară, deşi a ajuns ministru şi activitatea acestuia a sistat. Darius Vâlcov este semnatarul a 73 de iniţiative legislative şi a 27 de declaraţii politice. A adresat 34 de întrebări, a făcut 11 interpelări şi a luat cuvântul în plen de 256 de ori.

Mihai Niţă – Colegiul 2

Preşedintele Partidului Conservator, regiunea Sud-Vest Oltenia, vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală şi membru în Comisia de validare, Mihai Niţă are la activ: 15 iniţiative legislative propuse, 19 declaraţii politice, trei întrebări adresate, trei interpelări şi 25 luări de cuvânt.

Teiu Păunescu – Colegiul 2

Senatorul care a făcut parte din celebra Comisie „Nana“, membru şi în Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, Teiu Păunescu are patru iniţiative legislative care îi poartă sămnătura, două declaraţii politice susţinute în Senat, patru întrebări şi trei interpelări, dintre care două către premierul României şi opt luări de cuvânt.

Dan Şova – Colegiul 3

Dan Şova, senator şi pe la noi, când ministru la un minister, când la altul şi omul care vrea să-i poarte cuvintele lui Ponta, are o activitate „suplă”. Patru iniţiative legislative la care este cosemnatar şi opt luări de cuvânt la tribuna Senatului.

DEPUTAŢI

Camera Deputaţilor este formată din 407 deputaţi, nouă dintre ei numai pentru noi. Emil Moţ, Daniel Bărbulescu, Florin Iordache, Virgil Delureanu, Gigel Ştirbu pe câte un colegiu, Dan Ciocan şi Dumitru Niculescu – pe acelaşi colegiu (nr. 5), Alexandru Stănescu şi Luminiţa Adam care împart Colegiul 7 sunt aleşii Oltului.

Constantin-Stelian-Emil Moţ – Colegiul 1

Deputatul Colegiului 1, Emil Moţ, membru al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, dar şi al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, face paşi mici, dar importanţi. Pesedistul a luat cuvântul doar o dată până acum, în ziua depunerii jurământului de credinţă şi este cosemnatar la 24 de iniţiative legislative.

Daniel-Ionuţ Bărbulescu – Colegiul 2

Ales în Colegiul 2 Scorniceşti-Potcoava, deputatul Daniel Bărbulescu are o activitate bună în Camera Deputaţilor. Este membru în trei comisii: Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO şi Comisia de validare. Acesta a vorbit de 21 de ori la tribuna Camerei Deputaţilor, a susţinut 18 declaraţii politice, este semnatar la 39 de iniţiative politice şi a adresat două întrebări.

Florin Iordache – Colegiul 3

Rămâne deputatul cu cea mai amplă mapă de activitate parlamentară. Iordache este preşedintele Comisiei pentru muncă şi protecţie socială şi preşedintele Comisiei de validare, membru al Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României, unde are statutul de secretar, membrul al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru avizarea Proiectului de Lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea, şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România şi membru al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Acesta a luat cuvântul de 80 de ori, a susţinut 15 declaraţii politice, este iniţiatorul a 83 de proiecte legislative şi a adresat 12 întrebări şi interpelări.

Virgil Delureanu – Colegiul 4

Deputatul care s-a implicat masiv în salvarea Judecătoriei Balş, ales în Colegiul 4,Virgil Delureanu este membru din Comisia pentru muncă şi protecţie socială. Delureanu a vorbit de opt ori în Camera Deputaţilor, a susţinut şapte declaraţii politice şi este cosemnatar la 22 de iniţiative legislative.

Dan Ciocan – Colegiul 5

Deputatul PSD, Dan Ciocan, membru al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare, se află printre cosemnatarii a 26 de iniţiative legislative. Acesta a avut doar o cuvântare în Camera Deputaţilor şi două întrebări şi interpelări adresate.

Dumitru Niculescu – Colegiul 5

Deputatul PP-DD are o activitate bogată în Camera Deputaţilor, care constă în: 52 de propuneri legislative, 19 luări de cuvânt, 15 declaraţii politice, 30 întrebări şi interpelări, 8 moţiuni, o luare de cuvânt în Biroul Permanent. Acesta face parte din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice.

Gigel-Sorinel Ştirbu – Colegiul 6

Gigel Ştirbu a fost pentru câteva luni ministru al Culturii. Este preşedinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen, membru al Comisiei speciale comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru avizarea Proiectului de Lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România, membru al Delegaţiei Parlamentului României la Iniţiativa Central-Europeană – Dimensiunea Parlamentară. Are are în activitatea sa parlamentară: 33 iniţiative legislative, 69 de luări de cuvânt, 41 de declaraţii politice, 13 întrebări şi 7 moţiuni.

Alexandru Stănescu – Colegiul 7

Alesul Colegiului 7 pe listele PSD, Alexandru Stănescu, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, are o activitate ce se măsoară în următoarele cifre: trei luări de cuvânt, două declaraţii politice, 30 de iniţiative legislative şi o întrebare adresată.

Luminiţa Adam – Colegiul 7

Dar nu cea din urmă. Proaspăt uneperista Luminiţa Adam continuă să aibe o activitate parlamentară bogată, însă una care nu mai este concentrată pe actualii guvernanţi, pentru că din opoziţie se vedeau altfel lucrurile. Plimbatul clasic al parlamentarilor de la un partid la altul nu e neapărat un factor disturbator al unui deputat ce îşi vede de treabă. Luminiţa Adam are o activitate de lăudat, şi anume: 38 de luări de cuvânt, 12 declaraţii politice, 51 de iniţiative legislative, 15 îndrebări adresate şi opt moţiuni.

1 COMENTARIU

  1. Victor Ponta este de fapt numele oportunismului, parvenitismul si carierismului care definesc societatea romanească de după 1989,asa cum vedem si in plan local,gen Darius Bogdan Valcov,Minel Prina,Paul Stanescu si multi altii…Asa s-a intamplat si in perioada cand a castigat Conventia Democratica din Romania.Cand a castigat CDR-ul,atunci au aparut oportunistii din partidul advers..Ca asa-i romanul,precum preotul Burducea;”Cand cu steaua,cand cu crucea.” Victor Ponta face parte din ceea ce se numeste ultima generație comunista, generatia “decreteilor” cum i se mai spune în Romania, adică acei oameni nascuti dupa 1965 si pe care 1989 ii prinde undeva intre începutul liceului și finalul facultății.Generatie din care fac si eu parte,cea care in 22 Decembrie 1989 am iesit in strada si am cerut o Romanie fara comunisti.Din pacate,atunci multi tineri din generatia mea si a lui Victor Ponta,au fost raniti si au fost omorati .Dar sa revin la oaia noastra ratacita…Victor Ponta.De asemenea, apropierea sa de social democratie sau de stanga nu a fost una ideologica sau intelectuala, ci strict oportunista. Asta deoarece PSD-ul a fost partidul perfect pentru oameni ambitiosi si oportunisti precum Ponta, singurul partid in care a existat o mobilitate interna semnificativa, cel putin in primele doua decenii ale tranzitiei. După 1989 partidele istorice de dreapta s-au coagulat și au fost definite de figuri seniorale si dominate de intelectuali și oameni cu important capital simbolic. Ascensiunea într-un asemenea partid ar fost aproape imposibila pentru un tanarr mic burghez precum Ponta., lipsit de orice capital. Asadar, chiar daca la începutul anilor 90 Ponta a rezonat cu idealurile anti-comuniste și neoliberale ale Pietei Universitatii, fiind inscris o perioada in PNL, cariera sa va lua forma abia odata cu ajungerea in functie. Iată, deci, ce spune mama lui Ponta în filmul lui Iepan: „A venit sa-si cumpere trei costume. Da’ ce-ti trebuie atatea costume? ”Pai, uite, va trebui sa fiu imbracat intotdeauna oficial pentru ca mi s-a oferit sa lucrez ca sef al Corpului de Control al Guvernului. Si-atunci eu l-am întrebat: bine, Victor, si de aia am mancat noi bataie pe 13 iunie? Iar el mi-a raspuns, și n-a negat, ca a mai facut o data aceasta afirmatie: ”au fost singurii care mi-au dat o sansa”.In concluzie,Victor Ponta o sa plece din PSD si o sa se duca in partidul creat de Sebastian Ghita,deoarece Victor Ponta simte ca PSD trage sa moara…Asa o sa se intample si in judetul Olt.Oportunistii,ipocritii,parvenitii,carieristii si duplicitarii gen Victor Ponta Darius Bogdan Valcov,Minel Prina,Daniel Barbulescu,Paul Stanescu ,Marius Oprescu si multi alti se fac frate si cu dracu ca sa treaca puntea…Iar maine o sa fie ei primii care o sa aduca ode Suveranului Romaniei.Vom traii si vom vedea si asta,deoarece nu-i mult pana atunci.Acum vine anul 2015…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.