Acasă Actualitate Oltenii, umiliţi de Rus. De la Transporturi

Oltenii, umiliţi de Rus. De la Transporturi

43
 
E un blestem pe acest judeţ. Poate meritat. Acum vreo 25 de ani, fără câteva zile, ai noştri ca plopii (pentru că brazii cresc în alte părţi ale ţării), dansau fericiţi după execuţia criminală a unui de-al lor. Nicolae Ceauşescu a murit demn. Poate ultimul oltean demn. După el au venit epigonii care s-au bucureat prosteşte şi degeaba. Când a ieşit Iliescu, noi îl luam pe Dumnezeu de picior, uitând că al nostru e ateu…
Când a pierdut Geoană a curs şampanie în stradă. Iar când Ponta a câştiga experienţă, umilit de unul care a spus că nu vrea să fie mârlan şi preferă să piardă, a fost chef pe Grădişte. Concomitent cu Ziele Eugen Ionescu, părintele absurdului.
Ne revenim greu de sub trauma care a luat forma unui blestem. La Iaşi te duci ca pe autostradă. Constanţa este o altă lume, Piteştiul este din altă ţară, Timişoara e în Occident, iar la Braşov şi la Sibiu vedem că se poate altfel. Noi… dăm înainte. Cu Ponta preşedinte. Un judeţ absurd, oameni pe măsură. Călcaţi în picioare tocmai pentru că pe ei nu-i doare bătătura numită demnitate.
Duminică, până-n prânz, când se termina de fiert oala cu sarmale de post, la ProTv, în emisiunea cu interviuri excepţionale a fost invitat Ioan Rus. De la Transporturi. Dându-se bine pe lângă noul preşedinte, acesta a spus că prioritatea priorităţilor pentur el este autostrada Piteşti-Sibiu. Două ore nu a vorbit nimic despre cel mai frumos vis al oltenilor din Olt: autostrada Piteşti-Slatina-Craiova. O aroganţă mai mare decât cele pe care le face Victor Ponta.
De luni dimineaţă, până spre după-amiază când am decis să scriu asta, din judeţul unde unii muncesc politic să-l ţină pe Rus mare la Transporturi, nu a venit nicio înjurătură. Nici măcar un reproş pentru filozoful de tinichea care joacă în Guvernul României rolul de ministru la Transporturi.
Cât mai puteţi domnilor din conducerea judeţului să acceptaţi umilinţe fără număr? Altfel, vă mai întreb: pe ce preţ vă prostituaţi politic într-un asemnea hal? În judeţul unde stânga obţine cele mai bune scoruri din ţară. Pentru confortul unui dovleac agăţat de un portofoliu de demnitate publică…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.