Acasă Politic Europarlamentarul Victor Negrescu, lider în structurile politice din Parlamentul European

Europarlamentarul Victor Negrescu, lider în structurile politice din Parlamentul European

160

Prestigioasa revistă The Parliament Magazine a acordat un spaţiu important în ultimele luni proiectului demarat de europarlamentarul Victor Negrescu de a întări la nivelul legislativului european relaţia între tinerii europarlamentari sub 40 de ani şi de a dezvolta în interiorul grupurilor politice structuri menite să promoveze proiectele acestora şi să facă auzită vocea tinerilor în procesul decizional european.

În consecinţă, la iniţiativa europarlamentarului român, s-a creat la nivelul Grupului Social Democrat din Parlamentul European reţeaua S&D40 care reuneşte 36 de europarlamentari social democraţi sub 40 de ani din mai multe ţări europene. Proiectul a beneficiat rapid de susţinerea liderilor de stânga europeni, preşedintele Grupului S&D Gianni Pitella declarând într-o întâlnire avută recent cu aceştia că această reţea este un prim pas într-o comunicare mai bună cu tinerii europeni şi poate combate neîncrederea tinerilor faţă de proiectul european.

Pitella l-a felicitat de altfel pe Victor Negrescu menţionând că social democraţii şi socialiştii europeni susţin acest proiect şi vor crea mecanismele prin care iniţiativele grupului S&D40 coordonat de Victor Negrescu să fie sprijinite într-un mod direct.

Victor Negrescu, coordonatorul S&D40 este cel mai tânăr europarlamentar din istoria delegaţiilor româneşti la Parlamentul European, este membru în Comisia pentru bugete şi preşedintele organizaţiei PES Activists România.

„Lucrăm foarte bine împreună cu Grupul S&D din Parlamentul European, Fundaţia Europeană pentru Studii Progresiste (FEPS) şi cu Partidul Socialiştilor Europeni (PES) pentru a crea o reţea omogenă care să producă cu adevărat o schimbare în modul de a privi politicile europene. Eu sunt de părere că o viziune progresistă şi tânără asupra fenomenelor care ne afectează pe fiecare dintre noi de la nivel European şi până la nivel comunal, este foarte importantă. De aceea promovăm tinerii în S&D şi în PES, pentru că avem nevoie de ideile lor, de experienţa şi de energia acestora” a declarat Victor Negrescu.

Misiunea declarată a grupului este de a forma şi de a face auzite ideile tinerilor pornind de la politici sociale în domenii precum sănătatea sau educaţia, până la politică externă sau politici publice destinate tineretului european.

Victor Negrescu a mai declarat că este nevoie ca obiectivele de stânga, destinate sprijinirii tinerilor, creării locurilor de muncă și susținerii politicilor sociale să fie susținute și comunicate mai bine către public, acesta fiind un alt obiectiv pe care grupul S&D40 şi l-a fixat. 

În Parlamentul European există de asemenea şi un grup transpartinic al tinerilor europarlamentari denumit EU40 care reuneşte toţi europarlamentarii cu vârsta de până la 40 de ani din toate grupurile politice. Victor Negrescu este singurul român şi unul dintre cei doi social democraţi europeni membri în Consiliul de conducere al acestui grup participând activ la proiectele comune prin care s-a creat spre exemplu un Parlament al Tinerilor în domeniul Sănătăţii sau au fost realizate schimburi de experienţă cu tineri parlamentari din state partenere ale Uniunii Europene.

Mirela  Băcanu Vasile,        
Consilier parlamentar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.