Acasă Actualitate Anghel Dănciulescu vrea lege şi ordine la Sprâncenata! Acuzaţii grave! MAJORITATEA...

Anghel Dănciulescu vrea lege şi ordine la Sprâncenata! Acuzaţii grave! MAJORITATEA sfidează legea! SECRETARUL primăriei interpretează! PREFECTURA OLT trebuie să se implice!

784

Alegerile prezidenţiale au trecut. România reintră în normalitate. Numai că, în comuna Sprâncenata, localitate din judeţul Olt, situată în extrema estică, la graniţa cu judeţul Teleorman, legea nu mai este de mult lege, iar haosul din administraţia locală este deja instituţie publică, o stare de fapt, guvernatoare de drept peste o comunitate măcinată de orgolii politice mărunte, menite să anuleze încrederea cetăţenilor în primărie şi consiliul local.

Începând cu acest număr, Ziarul de Olt îşi va rezerva spaţiu tipografic pentru a aduce la cunoştinţa opiniei publice haosul instituţional, modul cum, pentru pofte şi ambiţii, interese meschine, afaceri cu bani publici, este pusă la îndoială autoritatea publică. Nu contestăm oameni, ci doar fapte ale acestora. Chiar dacă corespondentul de război de la Sprâncenata este fostul edil, primar al localităţii, Anghel Dănciulescu, relatarea va fi făcută obiectiv, pentru o corectă informare. Asta, cu atât mai mult cu cât acuzaţiile sunt grave, iar cei vizaţi, fie nu sunt conştienţi de gravitatea faptelor, fie, pur şi simplu, cred că atât primăria, cât şi consiliul local, sunt nişte mese din târgul de săptămână, acolo unde se vând zdrenţe şi cartofi la sac…

Tragedia primarului Constantin Gică Toma, debutul fărădelegilor

În dimineaţa zilei de 9 aprilie 2014, pe drumul care leagă Aradul de Oradea, primarul ales al comunei Sprâncenata, Constantin Gică Toma îşi pierde viaţa într-un stupid accident rutier. Pasager într-o maşină puternică, alături de un prieten, acesta este zdrobit în caroseria contorsionată a autovehiculului, condus neatent, după ce zboară efectiv în aer la impactul violent cu un sens giratoriu. Imediat, în Consiliul Local Sprâncenata se declanşează un război pentru putere. Aleşii locali validează din cadrul celor 11 consilieri locali o persoană care să ocupe poziţia de primar interimar la Sprâncenata.

Din păcate, tragedia fostului edil, în loc să îndemne la unitate, duce la dezbinare. Asta, pentru că aleşii nu au înţeles nici o clipă misiunea lor publică, aceea de a fi în slujba cetăţenilor, a celor care i-au ales şi i-au votat în 2012.

Cum a ajuns primar interimar Alexandru Barbu?

După decesul primarului, aleşii locali au stabilit să nominalizeze primar interimar pe Alexandru Barbu. O persoană cercetată penal pentru contrabandă cu ţigări. Decizie neinspirată a partidului de guvernământ, căci prin sentinţa dată în 17 noiembrie 2014, în Dosarul 3410/105/2009, Alexandru Barbu merge la închisoare, acolo unde a început ispăşirea pedepsei de doi ani. În această situaţie, în mai puţin de o jumătate de an, Sprâncenata pierde al doilea primar. Primul, decedat, al doilea în închisoare.

Rămâne de neînţeles cum a fost ales Alexandru Barbu, în condiţiile în care condamnarea sa era iminentă, la vremea desemnării sale, practic, acesta nu făcea decât să tergiverseze sentinţa finală…

Scandal după încarcerarea primarului interimar

Potrivit celor declarate de Anghel Dănciulescu, consilier local în cadrul Consiliului Local Sprâncenata, cu sprijin politic retras de UNPR, sub acuzaţia că nu ar fi făcut campanie electorală pentru Ponta, ci pentru Iohannis, alegerea în funcţia de primar interimar al comunei a lui Victor Smaranda e o poveste încâlcită. Ilegal, aşa cum acesta o vede:

„S-a convocat şedinţă extraordinară de îndată, din partea consilierilor locali, care mai sunt cinci sau şase şi stabilesc alegerea viceprimarului. Consiliul este format din 11. Aşa cum a rezultat la alegerile din 2012. Secretarul, Voicu Constantin, şi şase consilieri, au stabilit alegerea vicelui, în urma arestării lui Barbu Alexandru şi l-au desemnat pe Smaranda Victor. Am înţeles că lucrul acesta l-au stabilit sâmbătă seară, la primărie, împreună cu Viorel Pintea, director la Şcoala Populară de Arte Slatina, şi cu domul Cătălin Grecu, care nu ştiu ce este pe la Consiliul Judeţean Olt, dar ştiu că este preşedinte PSD Sprâncenata.

Vicele l-au duminică, la ora 8.00, ora 9.00, nu ştie nimeni, deoarece secretarul nu doreşte să ne pună la dispoziţie procesul-verbal. A rămas să îl afişeze pe 26 noiembrie 2014, conform legii, adică după trei zile. Nu ne-a pus la dispoziţie hotărârea să o contestăm şi am mers să o contestăm la prefectură. Aşteptăm astăzi (miercuri, 26 noiembrie) să mergem să studiem procesul-verbal şi celelalte materiale. Am făcut acest protest pe motiv că la şedinţa de consiliu, deşi au semnat şase consilieri, din unsprezece, nu au participat toţi şase.

Preşedinte a fost Danciu Florea, pe care, prin absurditate, l-ar fi luat Dascălu cu maşina din dreptul Pădurii Stoica şi pe Smaranda Victor. Ştiu sigur care au fost şi care nu. Şi vă spun asta deoarece, Alexandru Ion Mădălin, dintr-un unghi vizibil, în faţa primăriei, i-a urmărit pe toţi. Astfel, Dascălu a venit cu Smaranda şi Danciu. Acolo au mai venit jandarmii şi poliţistul Ciuvică Constantin, de care nu scăpăm niciodată.

A mai participat şi Titirigeancă Ilie. Cernat nu a venit. L-am sunat pe Cernat şi l-am întrebat: „La ce oră a avut loc şedinţa? – Nu ştiu la ce oră a avut loc, că eu nu am participat, că nu m-am dus, că au venit şi le-am spus că nu merg. Eu mă pregătesc să plec la spital şi după mă duc acasă, că plec la Bucureşti”, a zis Cernat Drăghicean. Ei, d’aia au pus şedinţa duminică, pentru că el nu era în comună. Am depus o cerere la primărie pentru Cătănoiu Mihail, consilierul primarului, să ne spună pe ce post mai e angajat, că dacă, nu mai e primar, ce mai caută pe acolo? Am aflat ulterior că ăstuia i-ar fi încetat mandatul demult şi s-ar fi angajat la o firmă, venind acolo prin transfer. Toate lucrurile pe care le fac, sunt datorită faptului că sunt lucrări pe care vor să le acopere şi o ofertă pentru care nu dă nimeni socoteală”.

Poziţia lui Dănciulescu aruncă în aer, practic, situaţia administrativă a comunei Sprâncenata, căci, în cazul în care relatările sale sunt întocmai, practic, în această localitate avem un vid de autoritate administrativă, care trebuie rezolvat. Printr-o convocare corectă a consiliului local şi, de ce nu, printr-o evaluare exactă a poziţiei pe care o adoptă secretarul Consiliului Local Sprâncenata, Constantin Voicu. Un funcţionar public dedicat jocurilor de interese şi nicidecum respectării legii. O intervenţie de urgenţă, chiar şi cu o deplasare la faţa locului din partea Prefecturii Olt se impune. Altfel, astăzi, cuvântul de lege la Sprâncenata este anarhie instituţională.

Şi, până acum, n-am scris nimic despre un şef de post cu aplecare spre politic, cu implicare în lucruri care nu ţin de atribuţiile sale de serviciu.

De ce este vinovat Guvernul României de ceea ce se întâmplă la Sprâncenata

Vacantarea postului de primar nu este o situaţie singulară la Sprâncenata, judeţul Olt. Avem o situaţie identică la Brebeni, dar şi în alte părţi ale ţării, unde edilii, fie sunt în închisoare, fie au trecut într-o lume mai dreaptă, unde nu se face politică.

În toate aceste situaţii, apărute după iunie 2012, guvernul condus de prea-distratul din Dubai, Victor Ponta, nu a dispus organizarea de alegeri parţiale anticipate. Toate informările făcute de prefecturile din ţară nu au primit răspuns. De ce? E o întrebare firească ce trebuie pusă mai departe unei puteri publice, incapabilă să răspundă în litera şi spiritul legii, acolo unde scrie clar că, în 90 de zile de la vacantarea postului, trebuie organizate alegeri. Dar, cine spune că legea e lege pentru Victor Ponta şi guvernul pe care îl conduce? Nimeni! Evident!

Anghel Dănciulescu face un apel la Prefectura Olt şi instituţiile statului de drept

Poziţia de final faţă de situaţia de la Sprâncenata îi aparţine tot lui Anghel Dănciulescu:

„Domnule prefect: ce măsuri luaţi cu hotărârile Consiliului Local Sprâncenata deoarece, prin lege, răspundeţi de legalitatea lor. Viceprimarul, cu atribuţiuni de primar, se alege numai în şedinţe ordinare, şi nu în şedinţă de îndată, cu secretarul Constantin Voicu şi cei şase consilieri din unsprezece: Smaranda Victor, Constantinescu Tiberiu, Titirigeancă Ilie, Danciu Florea, Cernat Drăghicean – pesedişti, şi Dascălu Marcel, exclus din PNL.

Şi, totuşi, Cernat Drăghicean, nu a fost la şedinţa de duminică, 23 noiembrie 2014, dar au ales pe Smaranda Victor vice, cu atribuţii de primar. Unde-i jumătatea de şase consilieri şi nu de cinci, dacă legea prevede şase? Acest consilier şi secretarul Voicu Constantin nu doresc să se facă alegeri la primărie şi consiliu, nu-şi dau demisiile, dar contribuie la cheltuirea banului public pe lucrări şi firme sau persoane apropiate acestora sau acestor găşti, atât din consiliu, cât şi din primărie. Unii dau hotărâri în consiliu, iar cei din primărie întocmesc documente şi plăţi.

Acest circuit zace de mult în Primăria Sprâncenata, iar toate instituţiile îi acoperă: Curtea de Conturi, poliţie, prefectură, iar pe aceste motive nu se face şi nu se aplică nimic, astfel încât la nivelul comunei să se facă alegeri.

Unora de la judeţ le convine situaţia de la Sprâncenata, că numai aşa pot profita de banii care sunt repartizaţi pentru această localitate săracă, furată de anumite persoane, care s-au îmbogăţit pe spinarea locuitorilor, săraci în mare parte. Când şi cine va pune capăt neregulilor de la Sprâncenata? Ajută-i, Doamne! Căci, cei care trebuie să vegheze la respectarea legii şi a dispune alegeri atât de primar, cât şi la consiliu local numesc pe bandă rulantă, cu patru, cu cinci consilieri, să ducă ştafeta mai departe a furtului. La Sprâncenata, trebuie să se pună capăt o dată pentru totdeauna şi să se facă alegeri pentru a se stopa furtul banului public. Vă mulţumesc!”

Anghel Dănciulescu vrea lege şi ordine la Sprâncenata! Acuzaţii grave!

 

MAJORITATEA sfidează legea!

SECRETARUL primăriei interpretează! PREFECTURA OLT trebuie să se implice!

 

Alegerile prezidenţiale au trecut. România reintră în normalitate. Numai că, în comuna Sprâncenata, localitate din judeţul Olt, situată în extrema estică, la graniţa cu judeţul Teleorman, legea nu mai este de mult lege, iar haosul din administraţia locală este deja instituţie publică, o stare de fapt, guvernatoare de drept peste o comunitate măcinată de orgolii politice mărunte, menite să anuleze încrederea cetăţenilor în primărie şi consiliul local.

 

Începând cu acest număr, Ziarul de Olt îşi va rezerva spaţiu tipografic pentru a aduce la cunoştinţa opiniei publice haosul instituţional, modul cum, pentru pofte şi ambiţii, interese meschine, afaceri cu bani publici, este pusă la îndoială autoritatea publică. Nu contestăm oameni, ci doar fapte ale acestora. Chiar dacă corespondentul de război de la Sprâncenata este fostul edil, primar al localităţii, Anghel Dănciulescu, relatarea va fi făcută obiectiv, pentru o corectă informare. Asta, cu atât mai mult cu cât acuzaţiile sunt grave, iar cei vizaţi, fie nu sunt conştienţi de gravitatea faptelor, fie, pur şi simplu, cred că atât primăria, cât şi consiliul local, sunt nişte mese din târgul de săptămână, acolo unde se vând zdrenţe şi cartofi la sac…

Tragedia primarului Constantin Gică Toma, debutul fărădelegilor

În dimineaţa zilei de 9 aprilie 2014, pe drumul care leagă Aradul de Oradea, primarul ales al comunei Sprâncenata, Constantin Gică Toma îşi pierde viaţa într-un stupid accident rutier. Pasager într-o maşină puternică, alături de un prieten, acesta este zdrobit în caroseria contorsionată a autovehiculului, condus neatent, după ce zboară efectiv în aer la impactul violent cu un sens giratoriu. Imediat, în Consiliul Local Sprâncenata se declanşează un război pentru putere. Aleşii locali validează din cadrul celor 11 consilieri locali o persoană care să ocupe poziţia de primar interimar la Sprâncenata.

Din păcate, tragedia fostului edil, în loc să îndemne la unitate, duce la dezbinare. Asta, pentru că aleşii nu au înţeles nici o clipă misiunea lor publică, aceea de a fi în slujba cetăţenilor, a celor care i-au ales şi i-au votat în 2012.

Cum a ajuns primar interimar Alexandru Barbu?

După decesul primarului, aleşii locali au stabilit să nominalizeze primar interimar pe Alexandru Barbu. O persoană cercetată penal pentru contrabandă cu ţigări. Decizie neinspirată a partidului de guvernământ, căci prin sentinţa dată în 17 noiembrie 2014, în Dosarul 3410/105/2009, Alexandru Barbu merge la închisoare, acolo unde a început ispăşirea pedepsei de doi ani. În această situaţie, în mai puţin de o jumătate de an, Sprâncenata pierde al doilea primar. Primul, decedat, al doilea în închisoare.

Rămâne de neînţeles cum a fost ales Alexandru Barbu, în condiţiile în care condamnarea sa era iminentă, la vremea desemnării sale, practic, acesta nu făcea decât să tergiverseze sentinţa finală…

Scandal după încarcerarea primarului interimar

Potrivit celor declarate de Anghel Dănciulescu, consilier local în cadrul Consiliului Local Sprâncenata, cu sprijin politic retras de UNPR, sub acuzaţia că nu ar fi făcut campanie electorală pentru Ponta, ci pentru Iohannis, alegerea în funcţia de primar interimar al comunei a lui Victor Smaranda e o poveste încâlcită. Ilegal, aşa cum acesta o vede:

 

„S-a convocat şedinţă extraordinară de îndată, din partea consilierilor locali, care mai sunt cinci sau şase şi stabilesc alegerea viceprimarului. Consiliul este format din 11. Aşa cum a rezultat la alegerile din 2012. Secretarul, Voicu Constantin, şi şase consilieri, au stabilit alegerea vicelui, în urma arestării lui Barbu Alexandru şi l-au desemnat pe Smaranda Victor. Am înţeles că lucrul acesta l-au stabilit sâmbătă seară, la primărie, împreună cu Viorel Pintea, director la Şcoala Populară de Arte Slatina, şi cu domul Cătălin Grecu, care nu ştiu ce este pe la Consiliul Judeţean Olt, dar ştiu că este preşedinte PSD Sprâncenata.

Vicele l-au duminică, la ora 8.00, ora 9.00, nu ştie nimeni, deoarece secretarul nu doreşte să ne pună la dispoziţie procesul-verbal. A rămas să îl afişeze pe 26 noiembrie 2014, conform legii, adică după trei zile. Nu ne-a pus la dispoziţie hotărârea să o contestăm şi am mers să o contestăm la prefectură. Aşteptăm astăzi (miercuri, 26 noiembrie) să mergem să studiem procesul-verbal şi celelalte materiale. Am făcut acest protest pe motiv că la şedinţa de consiliu, deşi au semnat şase consilieri, din unsprezece, nu au participat toţi şase.

Preşedinte a fost Danciu Florea, pe care, prin absurditate, l-ar fi luat Dascălu cu maşina din dreptul Pădurii Stoica şi pe Smaranda Victor. Ştiu sigur care au fost şi care nu. Şi vă spun asta deoarece, Alexandru Ion Mădălin, dintr-un unghi vizibil, în faţa primăriei, i-a urmărit pe toţi. Astfel, Dascălu a venit cu Smaranda şi Danciu. Acolo au mai venit jandarmii şi poliţistul Ciuvică Constantin, de care nu scăpăm niciodată.

A mai participat şi Titirigeancă Ilie. Cernat nu a venit. L-am sunat pe Cernat şi l-am întrebat: „La ce oră a avut loc şedinţa? – Nu ştiu la ce oră a avut loc, că eu nu am participat, că nu m-am dus, că au venit şi le-am spus că nu merg. Eu mă pregătesc să plec la spital şi după mă duc acasă, că plec la Bucureşti”, a zis Cernat Drăghicean. Ei, d’aia au pus şedinţa duminică, pentru că el nu era în comună. Am depus o cerere la primărie pentru Cătănoiu Mihail, consilierul primarului, să ne spună pe ce post mai e angajat, că dacă, nu mai e primar, ce mai caută pe acolo? Am aflat ulterior că ăstuia i-ar fi încetat mandatul demult şi s-ar fi angajat la o firmă, venind acolo prin transfer. Toate lucrurile pe care le fac, sunt datorită faptului că sunt lucrări pe care vor să le acopere şi o ofertă pentru care nu dă nimeni socoteală”.

 

Poziţia lui Dănciulescu aruncă în aer, practic, situaţia administrativă a comunei Sprâncenata, căci, în cazul în care relatările sale sunt întocmai, practic, în această localitate avem un vid de autoritate administrativă, care trebuie rezolvat. Printr-o convocare corectă a consiliului local şi, de ce nu, printr-o evaluare exactă a poziţiei pe care o adoptă secretarul Consiliului Local Sprâncenata, Constantin Voicu. Un funcţionar public dedicat jocurilor de interese şi nicidecum respectării legii. O intervenţie de urgenţă, chiar şi cu o deplasare la faţa locului din partea Prefecturii Olt se impune. Altfel, astăzi, cuvântul de lege la Sprâncenata este anarhie instituţională.

Şi, până acum, n-am scris nimic despre un şef de post cu aplecare spre politic, cu implicare în lucruri care nu ţin de atribuţiile sale de serviciu.

De ce este vinovat Guvernul României de ceea ce se întâmplă la Sprâncenata

Vacantarea postului de primar nu este o situaţie singulară la Sprâncenata, judeţul Olt. Avem o situaţie identică la Brebeni, dar şi în alte părţi ale ţării, unde edilii, fie sunt în închisoare, fie au trecut într-o lume mai dreaptă, unde nu se face politică.

În toate aceste situaţii, apărute după iunie 2012, guvernul condus de prea-distratul din Dubai, Victor Ponta, nu a dispus organizarea de alegeri parţiale anticipate. Toate informările făcute de prefecturile din ţară nu au primit răspuns. De ce? E o întrebare firească ce trebuie pusă mai departe unei puteri publice, incapabilă să răspundă în litera şi spiritul legii, acolo unde scrie clar că, în 90 de zile de la vacantarea postului, trebuie organizate alegeri. Dar, cine spune că legea e lege pentru Victor Ponta şi guvernul pe care îl conduce? Nimeni! Evident!

Anghel Dănciulescu face un apel la Prefectura Olt şi instituţiile statului de drept

Poziţia de final faţă de situaţia de la Sprâncenata îi aparţine tot lui Anghel Dănciulescu:

 

„Domnule prefect: ce măsuri luaţi cu hotărârile Consiliului Local Sprâncenata deoarece, prin lege, răspundeţi de legalitatea lor. Viceprimarul, cu atribuţiuni de primar, se alege numai în şedinţe ordinare, şi nu în şedinţă de îndată, cu secretarul Constantin Voicu şi cei şase consilieri din unsprezece: Smaranda Victor, Constantinescu Tiberiu, Titirigeancă Ilie, Danciu Florea, Cernat Drăghicean – pesedişti, şi Dascălu Marcel, exclus din PNL.

Şi, totuşi, Cernat Drăghicean, nu a fost la şedinţa de duminică, 23 noiembrie 2014, dar au ales pe Smaranda Victor vice, cu atribuţii de primar. Unde-i jumătatea de şase consilieri şi nu de cinci, dacă legea prevede şase? Acest consilier şi secretarul Voicu Constantin nu doresc să se facă alegeri la primărie şi consiliu, nu-şi dau demisiile, dar contribuie la cheltuirea banului public pe lucrări şi firme sau persoane apropiate acestora sau acestor găşti, atât din consiliu, cât şi din primărie. Unii dau hotărâri în consiliu, iar cei din primărie întocmesc documente şi plăţi.

Acest circuit zace de mult în Primăria Sprâncenata, iar toate instituţiile îi acoperă: Curtea de Conturi, poliţie, prefectură, iar pe aceste motive nu se face şi nu se aplică nimic, astfel încât la nivelul comunei să se facă alegeri.

Unora de la judeţ le convine situaţia de la Sprâncenata, că numai aşa pot profita de banii care sunt repartizaţi pentru această localitate săracă, furată de anumite persoane, care s-au îmbogăţit pe spinarea locuitorilor, săraci în mare parte. Când şi cine va pune capăt neregulilor de la Sprâncenata? Ajută-i, Doamne! Căci, cei care trebuie să vegheze la respectarea legii şi a dispune alegeri atât de primar, cât şi la consiliu local numesc pe bandă rulantă, cu patru, cu cinci consilieri, să ducă ştafeta mai departe a furtului. La Sprâncenata, trebuie să se pună capăt o dată pentru totdeauna şi să se facă alegeri pentru a se stopa furtul banului public. Vă mulţumesc!”

 

ALIN DOROBANŢU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.