Acasă Actualitate Sub egida „Mândri că suntem slătineni”: 2004-2014, decada modernizării Slatinei, marca...

Sub egida „Mândri că suntem slătineni”: 2004-2014, decada modernizării Slatinei, marca Darius Vâlcov – Minel Prina + VIDEO

319

La 20 ianuarie 1368, Vladislav I Vlaicu, oferea negustorilor braşoveni un privilegiu, scutindu-i de taxa de vamă. În anul 1750 (aproximativ), Ion Ionaşcu (Ionaşcu Cupeţu sau Mazilu) venea în Slatina, cumpărase terenul pe care se află Catedrala „Sf .M.M Gheorghe”şi raza de 50 de metri din jurul acesteia. Construieşte o biserică, o şcoală în curtea bisericii, iar mai spre deal un spital, plus cişmele şi parcuri. Ionaşcu, un adevărat simbol al Slatinei, dar nu prea cunoscut de slătineni, a investit în Slatina, în acea vreme cunoscând o modernizare foarte mare. Din averea acestuia, după moartea sa, se construesc: Catedrala „Ionaşcu”, Şcoala de băieţi „Ionaşcu”, clădirea unde funcţionează Casa Corpului Didactic, în prezent, şi Spitalul Ionaşcu, demolat în anii ’80 de comunişti, care se afla pe locul pe care se află acum Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina (Policlinica), clădire inaugurată în anul 1987. După aşa-zisa Revoluţie, Slatina a fost condusă de primarii Mircea Liviu Dan, Gheorghe Păunescu, Darius Vâlcov şi Minel Prina. Pe vremea primilor doi, Slatina nu cunoaşte progresul, fiind un municipiu cu străzi crăpate, clădiri profuite şi un aspect citadin mai mult rural.

Din 2004, anul în care Darius Vâlcov venea la Primăria Slatinei, lucrurile s-au schimbat. Tânărul de 27 de ani, cel mai tânăr primar din România la acea vreme, a avut ambiţia de a schimba aspectul municipiului. Şi a reuşit acest lucru. Din acel an, au început marile schimbări: asflatări de străzi, înlocuirea conductelor de apă şi canalizare, modernizarea unităţilor de învăţământ şi sanitare din municipiu, cluburi pentru pensionari, un loc special pentru tinerii căsătoriţi, reabilitări ale unor clădiri monumet şi ale blocurilor de locuinţe. Din 3 februarie 2013, de când Minel Prina a fost ales primar al Slatinei, după ce Darius Vâlcov a devenit senator în Parlamentul României, proiectele au continuat, ba mai mult, s-au demarat unele noi: i-a implicat pe tineri în cele mai interesante activităţi. Primarul Minel Prina fiind primarul care uneşte, de la tineri la pensionari, de la şoferi la sfat obştesc.Alte proiecte ar fi şi cel menţionat anterior, formarea unui sfat obştesc, aplicarea de noi reguli de circulaţie pentru fluidizarea traficului în Slatina, dar doar prin dezbatere publică. Minel Prina a cerut mereu părerea slătinenilor cu privire la proiectele importante. Acum, slătineii sunt rugaţi să-şi aleagă simbolul. Unul dintre simboluri, şi anume Podul Olt, se regăseşte şi pe stema Slatinei.

Joi, 6 noiembrie a.c., sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor a devenit neîncăpătoare de slătineni. Acolo a avut loc un spectaol cu multă muzică şi voie-bună, dar cei aflaţi în sală au putut urmări şi un filmuleţ despre ultima decadă- 2004-2014

În continuare, vă prezentăm un clip video cu principalele schimbări efectuate în mandatele lui Darius Vâlcov şi Minel Prina. Şi e doar începutul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.