Acasă Cultură Ziua Arhivelor Naţionale ale României, sărbătorită şi la Slatina. „Viaţa culturală...

Ziua Arhivelor Naţionale ale României, sărbătorită şi la Slatina. „Viaţa culturală şi sportivă în Oltul de altădată”, mai activă decât cea din zilele noastre

161

Vineri, 31 octombrie a.c., a fost o zi specială pentru Serviciul Judeţean Olt al Arhivelor României, care a sărbătorit şi în acest an Ziua Naţională a Arhivelor. Tema din acest an pentru celebrarea împlinirii a 183 de ani de la înfiinţarea instituţiei care păstrează cele mai valoroase documente şi chiar informaţii despre trecutul înaintaşilor noştri.

Cu ocazia acestei zile importante a Arhivelor Naţionale, la Slatina, la Serviciul Judeţean Olt al Arhivelor României, s-a vernisat expoziţia „Viaţa culturală şi sportivă în Oltul de altădată”. Evenimentul, care a avut loc în neîncăpătorul foaier al Serviciului Judeţean Olt, a debutat cu un istoric al instituţiei, prezentat de directorul prof. dr. Bogdan Bădiţoiu. Acesta a prezentat asistenţei expoziţia prin care se arătau diferitele forme şi preocupările culturale şi sportive din perioada interbelică până în anul 1949, în judeţele Olt şi Romanaţi.

Arhivele Naţionale au fost înființate oficial în Țara Românească și Moldova în anii 1831-1832, iar instituțiile de arhivă de la Iași și București s-au unificat la 31 octombrie 1862. După anul 1918, instituția s-a extins, prin înfiinţarea de direcții regionale în Transilvania, Basarabia și Bucovina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.