Acasă Administrație Cungrea şi Oboga, comune europene pe bani româneşti

Cungrea şi Oboga, comune europene pe bani româneşti

117

În prezenţa preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu, Adrian Gearâp şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, primarii Dorel Alexe, din Cungrea, şi Tudor Matei, din Oboga, au semnat, miercuri, 29 octombrie a.c., în sala „Europa” a CJ Olt, contractele de finanţare pentru introducerea sistemului de alimentare cu apă, canalizare, precum şi construirea de staţii de epurare în comunele pe care cei doi edili le conduc.

Cele două contracte semnate de primari au o valoare de aproximativ 10 milioane de lei şi sunt semnate cu o subsidiară a Guvernului României: Administraţia Fondului pentru Mediu.
„Îi avem prezenţi pe preşedintele Agenţiei Naţionale a Fondului de Mediu şi doi primari care vor semna contracte de finanţare pentru sistemul de canalizare şi apă uzată, staţie de epurare. Este vorba de două contracte care totalizează zece milioane de lei, finanţare de la Bugetul Statului. Iată că, după ce am adus prin fonduri europene 58 de milioane de euro în primul exerciţiu bugetar european, încep să vină bani şi pe fonduri guvernamentale. Contractul de la Oboga are o valoare de 6,4 milioane de lei, din care partea finanţată de guvern prin Agenţia Fondului de Mediu este de 4,6 milioane de lei, iar contractul de la Cungrea are o valoare de 3,8 milioane de lei, dintre care 3,6 milioane reprezintă partea finanţată de Guvernul României”, a declarat Marius Oprescu, vicepreşedintele CJ Olt.
În comuna condusă de primarul Dorel Alexe, a precizat aproximativ 600 de gospodării din trei sate ale comunei vor beneficia de alimentare cu apă şi canalizare. Acesta a spus că „anul viitor în această perioadă, trebuie să se încheie lucrarea”.
 
70% dintre gospodăriile din Oboga, păstorită de Tudor Matei vor fi racordate la apă şi canal.
„Sunt mulţi care au nevoie de aşa ceva şi cred că este bine pentru localităţi şi pentru comunitate. Cam 70% dintre locuinţele din localitate vor fi acoperite de această reţea de apă şi canal. Noi am mai avut o astfel de investiţie pe Măsura 3.2.2, iar acum întreaga localitate va fi acoperită şi cu apă şi cu canal”, a declarat Tudor Matei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.