Acasă Actualitate „TE IUBIM, LAURA!”

„TE IUBIM, LAURA!”

276

„Te iubim, LAURA”, spectacol caritabil, organizat pentru eleva de la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu”, ce a avut loc miercuri, 22.10.2014, începând cu ora 18.30, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”. Tânăra are nevoie urgent de sprijin financiar pentru o intervenţie chirurgicală pe creier.

Mesajul colegilor săi şi al tuturor oamenilor care îi sunt alături în aceste momente este simplu şi îl regăsim şi în titlul spectacolului, aratându-i în acest mod sentimentele de afecţiune şi de solidaritate. Din păcate, deşi o elevă bună, ambiţioasă şi disciplinată, Laura se confruntă cu probleme grave de sănătate, care necesită o intervenţie chirurgicală cât mai rapidă. Eleva în vârstă de 14 ani trebuie să fie operată urgent, pentru extirparea unei tumori cerebrale, destul de întinsă şi dificil poziţionată, care i-a afectat sever vederea cu ochiul stâng şi se întinde din zona nasului spre frunte şi spre tâmplă aproape de urechea stângă. Operaţia va avea loc la o clinică particulară din Bucureşti pe 31 octombrie 2014, având nevoie de 30.000 RON.

Spectacolul organizat de colegii acesteia a avut ca scop strângerea de fonduri necesare operaţiei, preţul biletului fiind de 10 lei. În cadrul spectacolului au participat elevi de la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Economic „P.S. Aurelian”, Şcoala Gimnazială Coteana, Şcoala Gimnazială nr. 3, Palatul Copiilor „Adrian Băran”, dar şi alţi tineri talentaţi din Slatina şi din judeţ. Acest proiect s-a bucurat şi de implicarea Asociaţiei Sentire, ONG-ului C.N.V.N.T., Asociaţiei cultural-artistice „Lyra”, SC MKR Design.

Prof. Ortansa Frantescu, doamna dirigintă a elevei, mărturiseşte că: „Şi eu şi colegii ei ne-am simţit neputincioşi în faţa diagnosticului Laurei, dar în viaţă «a renunţa» nu trebuie să facă parte din vocabularul nostru aşa că ne-am hotărât să mobilizăm prin intermediul acestei campanii umanitare pe toţi cei care pot şi vor să se implice: elevi, părinţi, tineri, personalităţi locale. Acţiunea noastră a fost menită să aducă la spectacolul caritabil câţi mai mulţi slătineni care cu un simplu gest îi pot oferi o şansă la viaţă acestei adolescente greu încercate de viaţă. Ştim că slătinenii sunt oameni cu suflet, sensibili şi suntem siguri că au fost alături de Laura, miercuri 22.10.2014, la ora 18.30 unde vom fi toţi prezenţi «Împreună pentru Laura, împreună pentru viaţă» aşa cum spune şi deviza campaniei noastre”.

Evenimentul a constat în diverse momente artistice, cu muzică şi dans, dar dincolo de aceste lucruri, acest spectacol reprezintă o speranţă pentru ca povestea Laurei să îşi găsească ecoul în cât mai multe suflete care să îi ofere suport atât moral, cât şi financiar. Organizatorii apelează pe această cale la generozitatea tuturor persoanelor care pot să o ajute pe Laura. Sănătatea este considerată cea mai de preţ comoară a unui om, iar această elevă poate să se bucure în continuare de o viaţă frumoasă numai cu ajutorul nostru. Compasiunea şi solidaritatea noastră pot reda din nou zambetul acestui suflet de copil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.