Acasă Actualitate ŞOC! Nu le-a fost de ajuns baza de la Deveselu şi fetiţele...

ŞOC! Nu le-a fost de ajuns baza de la Deveselu şi fetiţele din oraş. Americanii, pe scena Teatrului Naţional din Caracal

68

Miercuri, 5 noiembrie 2014, seara, pe la ora 18:00, pe scena Teatrului Naţional din Caracal va avea loc un concert extraordinar de muzică bluegrass – TUMBLING BONES american music abroad.

Tumbling Bones este alcătuit din patru tineri interpreţi de muzică veche. Grupul interpretează o combinaţie de compoziţii originale şi materiale tradiţionale ce se inspiră din muzica bluegrass, muzică folk antebelic şi puţin din rock-ul contemporan cu care au crescut membrii.

Aceştia îşi creează muzica numai cu instrumente acustice, pantofi de step şi cel mai important cu vocile lor. Pete Wiene şi Jake Hoffman au înfiinţat Tumbling Bones în toamna anului 2010. EP-ul de debut al formaţiei RISK NOT YOUR SOUL 2011 s-a clasat pe unul dintre primele 10 poziţii ale topului folk de radio. În primăvara anului 2013 cei doi şi-au unit forţele cu KYLE MORGAN, compozitor şi chitarist. În noua componenţă grupul a făcut un turneu cu durata de şase luni ce a culminat cu o sesiune de înregistrări în MAINE, statul natal al membrilor.

Grupul a cunoscut cel mai bun an al său în 2014 prin cooptarea lui ARON JONAH LEWIS violonist virtuoz prin lansarea primului său album integral şi prin turnee şi participări la festivaluri în SUA, Irlanda, Germania, şi Great Britain. American Music Abroad (AMA) este un program de schimb cultural între popoare menită să aducă pe scena muzicii mondiale contribuţiile muzicale bogate ale Americii şi cultura sa variată.

Biroul pentru Educaţie şi Cultură al Departamentului de Stat al SUA a încheiat un parteneriat cu American Voices pentru a reacţiona cu semeni din lumea întreagă prin schimburile American Music Abroad. Aceste schi-mburi contribue la promovarea unei imagini pozitive a SUA prin arte plastice, muzică şi dau publicului din străinătate posibilitatea de a interacţiona direct cu artişti americani.

Grupurile AMA reprezintă o mare varietate de genuri muzicale americane, iar în anul 2014 au ajuns în peste 90 de ţări din lumea întreagă.

AMA dezvoltă totodată moştenirea istorică a Ambasadorilor JAZZULUI aparţinând tot de Departamentul de Stat care au început să sărbătorească prin lume în anii 1950 pentru a stabili legături între oameni prin muzică. Între amabasadorii jazzului s-au numărat: DUKE ELLINGTON, LOUIS ARMSTRONG şi DAVE ERNBECK.

Activităţile AMA vizează în principal publicul tânăr cu acces prea puţin sau deloc la spectacole americane în direct. Ansamblurile ce reprezintă muzica americană vor da concerte publice spectacole interactive cu muzicieni locali, demonstraţii cu caracter de prelegeri, ateliere şi sesiuni de improvizaţie cu public divers.

Ansamblurile American Music Abroad sunt selectate prin concurs deschis pe baza calităţii artistice şi a implicării dedicate în educaţie şi cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.