Acasă Politic Creştin-liberalii olteni cer corectitudine de la BEJ Olt şi de la BEC

Creştin-liberalii olteni cer corectitudine de la BEJ Olt şi de la BEC

69

ACL Olt a contestat la Biroul Electoral Central decizia Biroului Electoral Judeţean Olt, prin care se respinge, din cauză de probe, o sesizare făcută luni, 20 octombrie 2014, în care creştin-liberalii olteni precizau că în cutiile poştale ale oltenilor s-au regăsit, lângă cupoanele de pensie, pliante mincinoase la adresa candidatului ACL, Klaus Iohannis. În acest sens, ACL Olt a emis un comunicat de presă, pe care vi-l prezentăm în continuare:

„Luni, 20 octombrie 2014, Biroul Electoral Judeţean nr. 30 Olt, prin Decizia nr. 2,  a respins plângerea Alianţei Creştin Liberale privind pliantele electorale PSD cu propagandă mincinoasă,  transmise prin intermediul Poştei Române, ataşate talonului de pensie şi prin care era transmis mesajul „Klaus Iohannis vrea să îţi taie pensia”, pe motiv că este neîntemeiată.
Alianţa Creştin Liberală, filiala Olt apreciază că prin distribuirea acestui pliant către pensionari, prin procedee de intimidare şi şantaj emoţional, se aduc grave prejudicii candidatului Klaus Iohannis şi dreptului la propria imagine, încălcând astfel prevederile art. 30 din Constituţia României.
Biroul Electoral Judeţean Olt motivează astfel, în mod nelegal şi arbitrar cum că, nu există dovezi cu privire la o persoană fizică sau juridică căreia să-i poată fi imputată distribuirea acestui material electoral, deturnând astfel sensul şi obiectul plângerii, într-un mod nepermis în măsură să favorizeze unul din candidaţi.
Afirmaţiile mincinoase, folosite de Alianţa electorală PSD-UNPR-PC, inoculează ideea că în eventualitatea alegerii în funcţia de preşedinte a candidatului ACL, Klaus Iohannis, acesta va proceda la tăieri de pensii şi salarii, va creşte taxele şi va contracta noi datorii pentru generaţiile următoare.
Nicăieri, în programul electoral al candidatului Klaus Iohannis sau în declaraţiile publice ale acestuia, nu se regăsesc aceste măsuri economico-sociale.

ACL OLT a contestat la BEC Decizia BEJ OLT considerând că este de datoria sa să folosească toate căile pe care legea i le permite din dorinţa de a se  reveni şi în judeţul Olt la un climat de corectitudine în campania electorală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.