Acasă Politic Până unde au mers: Ionel Mirea la PSD…

Până unde au mers: Ionel Mirea la PSD…

284
 
Înainte de a intra în povestea efectivă, am să încep cu o scenetă din 2004. Atunci, PD-ul condus la nivel naţional de Traian Băsescu, reprezentat în judeţ de Marin Bobeş, Darius Vâlcov, Oto Popescu, Mitel Niculescu, cât şi alţi pesedişti de astăzi, mai avea un singur primar. Pe Drăguţ de la Priseaca. Un personaj simpatic. O burtă mare şi un dinte de aur pe partea dreaptă. Om aşezat, cu frică de sfinţii puterii.
Într-o zi, a avut PD-ul o acţiune tare, iar de la geamul prefecturii probabil că s-a văzut bine… A doua zi, dimineaţa, ajung la Marin Diaconescu, stăpânul judeţului, mai ceva decât cei care se cred aşa ceva astăzi. Acolo, prefectul îmi spune răspicat: „L-am luat bă şi pe Drăguţ, fi-ţi-ar ăştia ai dracu’! Să nu mai rămână sămânţă de ei p’aci”. N-am zis nimic. M-am dus la redacţie şi… de-al dracului, am uitat să scriu marea izbândă.
 
La aproape zece ani, povestea este la fel. Mai sunt în libertate o mână de primari. Restul, aleşi din partea altor partide, s-au sacrificat pentru binele comunităţii (sic!) şi s-au înscris în marele partid. Unii şi-au angajat nevestele, alţii au promisiuni pentru copii, altora li se promit finanţări pentru investiţii de care să nu-i întrebe nimeni. În unele cazuri se pune o vorbă bună pentru o extindere de spaţiu comercial la oraş. Pentru binele comunităţii, nu? Şi, n-ar fi fost nici o problemă. Cred că şi aleşii Romei antice migrau de la un partid la altul.
Dar să te gândeşti să-i propui lui Ionel Mirea, prim-vicepreşedinte PDL Olt, primar la Crâmpoia, omul care a înfiinţat în ultimii ani mai multe locuri de muncă decât a făcut puterea în cinci judeţe, să treacă în marele partid, e deja prea mult. Sună a… megalomanie. A lipsă de respect şi de măsură a realităţii. Dacă nu cumva sună şi a disperare. Povestea e de ţinut minte şi poate fi decupată şi pusă în spatele unui tablou de familie pentru a fi citită nepoţilor peste ani. Atunci când, probabil în România se va schimba clasa politică. Asta în care unii cred că totul e de vânzare, iar dacă nişte domni au un preţ, nu toată lumea poate fi cumpărată.
 
Dacă aţi uitat, vă reamintesc începutul de 2004, atunci când partidul care luase toţi primarii din Olt, a pierdut alegerile, iar preşedinte a ajuns Traian Băsescu. Un ofiţer autentic în Marina Română…

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.