Acasă Politic Ştirbu îl ceartă pe Ponta

Ştirbu îl ceartă pe Ponta

46

În viziunea unui om care a condus Ministerul Culturii şi este şi preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, cultura, educaţia şi forul ştiinţei trebuie susţinute, nu puse la colţ şi abandonate. În acest sens, deputatul Gigel Ştirbu a susţinut o declaraţie politică intitulată: „Destinul unei ţări ţine de cultura sa şi de educaţia cetăţenilor săi”.

„Cultura, educaţia, cercetarea sunt din nou desconsiderate prin tăieri bugetare: Ministerul Culturii pierde 10,2 milioane de lei, Ministerul Educaţiei – 5.5 milioane de lei, Academia Română – 6,9 milioane de lei.

Modul în care Victor Ponta, din fruntea guvernării PSD, înţelege să facă această a doua rectificare arată, încă o dată, desconsiderarea faţă de cetăţeni şi aviditatea cu care îşi urmăreşte interesele personale. Victor Ponta a convertit rectificarea bugetară, un instrument de reglare economică şi socială, în instrument de strângere de voturi pentru PSD.

În luna iunie 2014, prin intermediul Rezoluţiei privind susţinerea actului cultural în România, adoptată în şedinţa extraordinară a Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă care a avut loc la Sibiu, deputaţii din comisie au agreat faptul că interesul culturii române trebuie să primeze în faţa argumentului politic. „Comisia noastră consideră că în domeniul culturii această caracteristică trebuie interpretată nu în sensul ei partinic, ci, mai degrabă, ca pe un mandat de responsabilitate publică pentru valorile, fie create de contemporanii noştri, fie moştenite de la străbuni, care trebuie predate generaţiilor viitoare, se spunea în Rezoluţie.

În calitate de preşedinte al Comisiei pentru Cultură, Artă şi Mijloace de Informare în Masă din Camera Deputaţilor, atrag atenţia domnului prim-ministru că destinul unei ţări ţine de cultura sa şi de educaţia cetăţenilor săi. De aceea, îi solicit lui Victor Ponta şi miniştrilor săi să adopte, cel puţin în domeniile cultură, educaţie şi cercetare, poziţia pe care şi-au asumat-o deputaţii din Comisia de cultură: aceea de a susţine interesul profesional al domeniului, indiferent de apartenenţa politică a fiecăruia”, exprimă Ştirbu în declaraţia sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.