Acasă Administrație Pe banii primăriei Creşă modernă, inaugurată în Slatina

Pe banii primăriei Creşă modernă, inaugurată în Slatina

341
Luni, 6 octombrie a.c., primarul Slatinei – Minel Prina, preşedintele Consiliului Judeţean Olt – Paul Stănescu şi deputatul Colegiului 1 – Emil Moţ şi viceprimarul Mihaela Stana au inaugurat Centrul de Îngrijire şi Educaţie Timpurie Antepreşcolară Creşa numărul patru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt, de pe strada Zmeurei din Slatina. Pentru că o creşă nouă avea nevoie şi de personal, pentru acest lucru s-au înfiinţat 20 de locuri de muncă, sprijinite financiar, pentru plata salariilor, cu bani de la guvern, iar cu un ministru slătinean pentru Buget, acest lucru nu va mai fi o grijă.
Preşedintele CJ a ţinut să aprecieze noul aspect al clădirii şi cât de modernă este, la interior, creşa. Primarul Slatinei a mulţumit Consiliului Judeţean, pentru terenul din curte, care va intra în administrarea Consiliului Local Slatina. Prina a spus că se are în plan construirea unui parc pentru copiii creşei, dar şi un parc pentru cetăţenii zonei.
 
Noua creşă se prezintă la standarde europene: cu încăperi pentru recreere, dormitoare cu paturi noi, băi moderne, un lift pentru mâncare şi multe alte facilităţi pentru ca timpul petrecut aici să fie unul de neuitat. Cei 45 de copii au avut parte, în prima zi, de jocuri alături de personajele Mickey şi Minnie Mouse şi un personal calificat. Poate de aceea, niciun copil nu a plâns după mami sau tati. Proiectul a fost demarat de către fostul primar al Slatinei, Darius Vâlcov, actual senator şi ministru delegat pentru Buget, cel de la care există promisiuni de finanţare.
 
 
Oficialităţi mulţumite
Atât şeful Consiliului Judeţean, Paul Stănescu, edilul-şef al Slatinei, Minel Prina, cât şi deputatul Emil Moţ, director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt în vremea când au început demersurile la reabilitarea clădirii şi dotarea la standarde europene, au fost mulţumiţi de ce au văzut la faţa locului şi au promis că noua creşă nu va fi ultima înfiinţată şi chiar dacă şunt cereri de înfiinţare de creşe în fiecare cartier, Paul Stănescu doreşte creşe mai mari, care să deservească mai multe cartiere în acelaşi timp.
Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, unul dintre oaspeţii de seamă ai stabilimentului a fost plăcut surprins să vadă noua creşă şi modul ultramodern în care se prezintă. Acesta a felicitat administraţia locală, condusă de Minel Prina, pentru implicarea în renovarea şi modernizarea clădirii.
„Vreau să-l felicit pe domnul primar pentru ce a făcut, e un centru minunat, depăşeşte toate aşteptările; din punctul meu de vedere, cred că standardul pe care-l avem la această creşă este cu mult peste altele, şi pentru că a făcut un lucru extraordinar de bun – o să discutăm cât de repede acest lucru în cadrul Consiliului Judeţean – ca centrul de zi, aflat la etajul I şi II, să găsim o soluţie să-l ducem în altă parte, dar să rămână un centru de zi totuşi, şi întreaga suprafaţă de teren care e în această incintă să treacă la Consiliul Local al Slatinei, pentru că am intrat într-un loc minunat şi afară ne-am lovit de lucruri foarte urâte. Întreaga suprafaţă de teren aferentă să treacă la CL, pentru că sunt convins că cererea pentru creşă e foarte mare, şi e păcat să nu dezvoltăm spaţiul. Şi personalul ne-a arătat din prima zi ce poate să facă şi sper să fie la fel şi pe viitor”, a declarat Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt.
Primarul Slatinei, Minel Prina, s-a bucurat de bucuria copiilor aflaţi în creşă şi de faptul că micii cetăţeni ai urbei au un loc plăcut în care pot sta câteva ore pe zi.
„Şi eu vreau să mulţumesc domnului preşedinte pentru că a fost şi este alături de noi. Ne-a dat o veste minunată, anume că toată această clădire şi suprafaţa aferentă va intra în patrimoniul Consiliului Local, aici având posibilitatea să facem un mic parc atât pentru copii, cât şi pentru locuitorii acestui cartier – îi mulţumesc pentru că atunci când am venit cu solicitarea din partea Consiliului Local dumnealui a dat imediat hotărârea de Consiliu Judeţean, şi o parte din clădire a intrat în administrarea CL, astfel încât noi să avem posibilitatea azi să deschidem creşa. Creşa o aşteptau foarte mulţi părinţi, ştiţi că avem peste 100 de solicitări din acest punct de vedere, am reuşit să acoperim 45, şi încet-încet cred că se vor rezolva toate problemele. Am reuşit să facem şi angajările, şi au fost create în jur de 20 de locuri de muncă, pentru că avem îngrijitori, educatori-puericultori, administrator, personal de întreţinere, bucătar. La momentul de faţă, fondurile pentru salarii vin de la Primăria Slatina. Investiţia s-a ridicat la aproape 2,2 milioane de lei”, a spus Minel Prina.
 
 
Şi Emil Moţ, fost director al DGASPC, prezent la inaugurare
„Am depus toate eforturile ca acest lucru să se întâmple, când eram director la DGASPC, ba chiar domnul preşedinte al consiliului judeţean mi-a cerut părerea şi am spus imediat că este un lucru bun lucru pe care consiliul judeţean îl poate face“, a spus Emil Moţ, deputatul Colegiului 1 – Slatina.
Acum, părinţii din zona străzii Zmeurei, acolo unde se află sediul creşei şi nu numai, vor ştii că prichindeii lor sunt pe mâna unor profeşionişti, care vor ave grijă de cele mai frumoase ore din viaţa micuţilor cetăţeni ai Slatinei. În ultima vreme, atât Primăria Slatinei, cât şi Consiliul Judeţean Olt, au investit în educaţie, prin modernizarea de şcoli, centre pentru copii şi nu numai pentru cei mici, ci şi pentru adulţi – centre de îngrijire sau creara de locuri de muncă.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.