Acasă Învățământ „Toamna se numără rechizitele – copiii mai aproape de şcoală”, un proiect...

„Toamna se numără rechizitele – copiii mai aproape de şcoală”, un proiect pentru copiii din Schitu

62

Luni, 22 septembrie 2014, elevii Şcolii Generale cu clasele I-VIII din comuna Schitu, judeţul Olt au fost bucuroşi să primească rechizitele din partea organizatorilor proiectului „Toamna se numără rechizitele-copiii mai aproape de şcoală”.

Dreptul la educaţie este unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem şi trebuie să ni-l exercităm în condiţii cât mai bune. Dar ce facem când situaţia financiară nu ne ajută, rata de abandon şcolar creşte şi motivaţia elevilor are un nivel din ce în ce mai scăzut? Răspunsul îl oferă chiar George Berghie, iniţiatorul proiectului „Toamna se numără rechizitele-copiii mai aproape de şcoală”, care împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor din judeţul nostru şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, dar şi cu ajutorul sponsorizării oferite de Diagina au reuşit să strângă timp de o lună numeroase materiale didactice pentru elevii cu situaţii financiare precare.

„Din acest proiect am înţeles două lucruri: că există încă oameni cu suflet în judeţul nostru, iar dacă aceştia se întâlnesc pot face lucruri măreţe împreună. Iar locul de întâlnire poate să fie şi unul virtual, dovada faptului că prin provocările iniţiate pe site-urile de socializare am reuşit să implicăm un număr mare de oameni chiar şi din alte judeţe, lucru greu de realizat fără ajutorul tehnologiei”, a spus George Berghie.

Îndemnul „Hai să aducem copiii mai aproape de şcoală” se pare că şi-a făcut efectul, organizatorii reuşind să pregăteasca aproximativ 110 pachete pentru elevii care au început noul an şcolar. Rezultatele proiectului sunt îmbucurătoare, astfel încât au fost oferite 22 de ghiozdane echipate cu toate lucrurile necesare pentru copiii din clasa pregătitoare, 66 de pachete cu rechizite au fost primite cu drag şi de elevii din clasele I-IV, alte 21 de ghiozdane le-au adus zâmbetul pe buze elevilor din clasele V-VIII. În plus, cinci clase vor fi dotate cu materiale didactice şi decorative. Copiii au fost încântaţi de cadourile primite, mai ales că majoritatea dintre ei se confruntă cu probleme financiare. Organizatorii speră că vor reuşi să extindă proiectul pentru a ajuta cât mai mulţi elevi.

Yvonne Preda, preşedinta Consiliului Judeţean al Elevilor Olt, mărturiseşte că: „Proiectul «Toamna se numără rechizitele-copiii mai aproape de şcoală» este unul din proiectele noastre cele mai dragi, este unul din proiectele prin care am reuşit să ajutăm elevii din mediul rural cu o situaţie financiara precară. Oferirea de noi rechizite a motivat elevii să înveţe şi, de asemenea, le-a oferit startul propice în vederea începerii noului an şcolar”.

Consiliului Elevilor din Olt reuşeşte din nou să ofere o mână de ajutor colegilor din judeţ care se confruntă cu probleme materiale. Având în vedere faptul că se apropie noile alegeri pentru Consiliile Elevilor, noua echipa trebuie să continue aceste iniţiative demne de lăudat pentru a avea o continuitate şi chiar o evoluţie în ceea ce priveşte acţiunile reprezentanţilor elevilor.

Andreea Maria Dicu – Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.