Acasă Politic Mâine Iohannis, poimâine Davidescu. La Înalta Curte

Mâine Iohannis, poimâine Davidescu. La Înalta Curte

61

Înalta Curte judecă mâine şi poimâine, 25, respectiv 26 septembrie 2014, în cadrul completului de contencios administrativ, două cauze ce privesc demnitari ai statului român. Pentru olteni, interesant este procesul lui Cătălin Davidescu, primarul de la Scorniceşti, judecat pentru incompatibilitate, după ce ar fi îndeplinit simultan funcţia de director la Prestaţii Sociale cu poziţia de membru AGA la o unitate publică.

La instanţa de fond, Davidescu a pierdut, iar termenul din 26 septembrie este aproape sigur ultimul din această speţă. Chiar şi aşa, este posibil orice. De la pierderea mandatului de primar până la un câştig de cauză al edilului.

Pe 25 septembrie, tot la Înalta Curte, va merge şi candidatul Alianţei Creştin Liberale, Klaus Iohannis, după ce instanţa a dat dovadă de un exces de celeritate în stabilirea termenelor într-o cauză oarecum asemănătoare cu cea a lui Davidescu. La instanţa de fond, cea de la Curtea de Apel Alba Iulia, Iohannis câştigase împotriva ANI. Acum rămâne de văzut ce vor face cei doi fruntaşi liberali în ziua în care, fie îşi pot continua proiectele publice, fie pot pierde, definitiv şi irevocabil, totul. Scorniceştiul poate rămâne fără primar, iar Alianţa Creştin Liberală fără prezidenţiabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.