Acasă Politic Sâmbătă, 20 septembrie. Arena Naţională. Trei cuvinte: Victor Ponta, preşedinte!

Sâmbătă, 20 septembrie. Arena Naţională. Trei cuvinte: Victor Ponta, preşedinte!

183

Sâmbătă, 20 septembrie 2014. Arena Naţională. Trei cuvinte: Victor Ponta, preşedinte!

Arena Naţională a găzduit sâmbătă, 20 septembrie 2014, lansarea candidaturii lui Victor Ponta în competiţia pentru preşedinţia României. Evenimentul, unul cu totul şi cu totul special, a beneficiat de susţinerea a aproximativ 70 de mii de mebrii, simpatizanţi şi susţinători ai candidatului susţinut de PSD.

Din delegaţia Oltului care a participat la eveniment au făcut parte senatorul Darius Bogdan Vâlcov, ministrul Bugetului, deputaţii Daniel Ionuţ Bărbulescu, Florin Iordache, Virgil Delureanu, primarul Slatinei, Minel Florin Prina, numeroşi aleşi aleşi locali, primari olteni, consilieri judeţeni, locali… Cu toţii îşi declară susţinerea totală pentru candidatul Victor Ponta, preşedintele PSD.

Darius Vâlcov este convins că Oltul va fi, şi de această dată, locomotiva care va trage toate celelalte vagoane

Din start, conştient de puterea pe care o are judeţul Olt în clipa de faţă, din punct de vedere al voturilor ce merg la PSD, scurt şi apăsat, senatorul Darius Bogdan Vâlcov, ministrul delegat al Bugetului, a precizat: „Ca şi în cazul alegerilor europarlamentare, probabil că Oltul va fi, şi de această dată, locomotiva care va trage toate celelalte vagoane. Sper din inimă ca şi de această dată judeţul Olt să aibă un scor foarte bun, dacă nu cel mai bun din ţară.

(…) Victor Ponta este tânăr, educat, a demonstrat că poate face lucruri foarte bune ca premier, este susţinut de un partid puternic, un partid în continuă schimbare şi ne propune nouă, tuturor românilor, un alt mod de a face politică decât cel pe care l-am avut în ultimii 25 de ani”.

Daniel Bărbulescu vrea unitate sub conducerea lui Victor Ponta, un preşedinte tânăr şi hotărât

Şi deputatul Colegiului 2 – Scorniceşti-Potcoava, Daniel Ionuţ Bărbulescu aşteaptă cu interes şi mare încrede alegerile din luna noiembrie a anului în curs, şi speră că după câştigarea acestora şi venirea lui Victor Ponta la Cotroceni, judeţul Olt să aibă cât mai mulţi oameni în Guvernul României:

„Pentru judeţul Olt şi pentru România, astăzi este un nou început, un nou regim politic bazat pe un mesaj de unire, de încredere. Toţi cetăţenii României, din interiorul şi din exteriorul graniţelor ţării, în 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, vrem să fie uniţi în cuget şi-n simţiri, sub un nou preşedinte, un preşedinte tânăr, din noua generaţie – Victor Ponta, care va face tot ceea ce trebuie pentru ca România să fie cu adevărat o ţară europeană. Noi PSD Olt, vrem să rămâne numărul unu, cea mai puternică echipă a PSD din Românie, o echipă câştigătoare. Vrem să-i dăm lui Victor Ponta cel puţin 200.000 de voturi, în turul II, cele mai multe voturi din România şi, bineînţeles, să trimitem, ulterior, cât mai mulţi oameni în Guvernul României, care să ajute Slatina şi judeţul Olt”.

 

Florin Iordache vrea locuri de muncă şi legi reparatorii pentru toţi oltenii

În ceea ce-l priveşte, vorbind despre ajutorul pe care îl poate primi în colegiul pe care astăzi îl reprezintă, odată cu alegerea lui Ponta în fruntea statului, deputatul Florin Iordache a precizat:

„Un preşedinte PSD şi un guvern PSD, pentru colegiul meu ar reprezenta un punct de sprijin. Victor Ponta, de fiecare dată când a fost în Olt, a arătat că chiar cunoaşte cu ce probleme ne confruntăm. Românii, în acest moment, au nevoie de locuri de muncă, de un preşedinte care să promulge în regim de urgenţă legile reparatorii, nu să fie trimise Curţii Constituţionale. Este nevoie de o altă reprezentare în raport cu partenerii noştri externi”.

 

Cu Victor Ponta preşedinte, primarul Prina crede în şansa Olteniei

Ca şi antevorbitorii săi, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Minel Florin Prina, susţine cu tărie candidatura lui Victor Ponta şi este convins că după alegerea acestuia în fruntea României, judeţul Olt va beneficia de investiţii substanţiale şi în egală măsură utile către modernizarea atât de mult visată:

„Victor Ponta este preşedintele potrivit pentru România pentru că va aduce ceea ce ne dorim de foarte mult timp cu toţii, unitate între cetăţeni. Pentru Olt va aduce, în primul rând, investiţiile de care avem atâta nevoie. Trăim cu speranţa că odată cu Victor Ponta preşedinte, vom avea satele asfaltate, apă şi canal în toate localităţile ţării, vom trăi în sfârşit mândria de a fi român. Cred că acestea sunt principalele argumente şi trebuie să fim uniţi, astfel încât toate aceste lucruri să se întâmple”.

Victor Ponta: „Vreau să fiu preşedintele al tuturor românilor, vreau să fiu preşedintele fiecărui român şi vreau să reuşim împreună Marea Unire”

Încă din startul discursului său, candidatul oficial al social-democraţilor la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, Victor Ponta, a ţinut să-şi mobilizeze electoratul, arătându-se extrem de încrezător în şansele pe care acesta le are în câştigarea alegerilor ce vor urma:

„Vreau să vă spun un lucru de la început, vedeţi că iese soarele şi în ţara noastră, mai avem foarte puţin, doar 55 de zile, şi încă o bătălie de câştigat şi vă chem pe toţi să pornim pe drumul schimbării, pe drumul spre marea unire a tuturor românilor. Împreună, putem să facem atât de multe lucruri, pe care le facem separat, mult mai bine pentru România, dacă avem grijă unul de altul. Gândiţi-vă că vom avea liniştea şi siguranţa pe care le dorim.

Stimaţi români, vreau sa avem încredere unul în altul, că suntem români şi că suntem mândri de asta. Schimbarea nu înseamnă doar schimbarea unui sistem, a unui preşedinte, ci schimbarea tutoror românilor. Vreau să fiu preşedintele al acelor români care sunt împreună şi care au încrederea şi speranţa că vor schimba ţara în bine. Sunt un român ca oricare alt român, sunt un român care îmi iubesc ţara, care e mândru de ea. Sunt nepotul unui preot care m-a învăţat că important este să crezi în Dumnezeul oricui, şi că cel care crede în Dumnezeu e un om bun.

(…) Vă sunt recunoscător că, la 37 de ani, ati avut încredere sa ma alegeţi în fruntea celui mai mare şi puternic partid, din România. Am fost uniţi şi am câştigat toate bătăliile şi o vom câştiga şi pe cea din 16 noiembrie. Mi-e teamă să nu vă dezamăgesc. Vreau să fiu preşedintele al tuturor românilor, vreau să fiu preşedintele fiecărui român şi vreau să reuşim împreună Marea Unire. Am învăţat ceva foarte important de la Traian Băsescu, ce să nu fac dacă ajung preşedintele României”.

Ce oferă Victor Ponta românilor

Sub sloganul „Vă chem să facem din nou Marea Unire!”, în rândurile care urmează, vă prezentăm mesajul oficial al actualului premier al României, Victor Viorel Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014…

„Ca preşedinte, vreau să promovez o nouă Mare Unire pentru români. La 100 de ani de la 1918, trebuie să învăţăm din nou să construim împreună, ca o naţiune solidară.

Cred că doar uniţi putem merge înainte. Putem să clădim ceva durabil doar dacă vom reuşi să fim împreună, muncind pentru acelaşi proiect al României Puternice.

Mândri că suntem români, iubindu-ne ţara şi promovând valorile sale autentice – uniţi, nu divizaţi; privind înainte, nu spre trecut; respectându-ne, nu atacându-ne între noi; construind pentru viitor, nu preocupaţi doar să ne distrugem unii pe ceilalţi.

Uniţi într-un vis comun al României de mâine. Primul pas după 16 noiembrie este încetarea stării de conflict din societate – pacificarea României şi orientarea tuturor resurselor spre construcţie, bunăstare, viitor.

Marea Unire despre care vorbesc înseamnă ştergerea frontierelor dintre noi – dintre stânga şi dreapta, dintre cei implicaţi şi cei neimplicaţi, dintre cei care au nevoie de ajutorul statului şi cei care se descurcă singuri. Rolul preşedintelui este să îi trateze pe toţi egal şi să îi unească pe români pentru un nou proiect naţional.

Ca preşedinte, voi garanta stabilitatea, construcţia, munca şi siguranţa, după un deceniu de ceartă şi scandal.

E timpul pentru Marea Unire a românilor!”

Victor Ponta, preşedinte!

Ca Prim-ministru, a pus economia în mişcare, a reparat nedreptăţi şi a scos ţara din izolarea externă.

Ca preşedinte, îi va uni pe români, va aduce bunăstare şi pace socială şi va lupta pentru construirea României Puternice!

Victor Ponta s-a tinut de cuvânt!

– 5,4 miliane pensionari au primit pensii majorate în 2014

– 1 milion de români beneficiază de creşterea salariului minim de la 700 RON în 2012 la 900 RON în 2014

– 1 milion de români pot profita de programul de reducere a ratelor bancare şi acordarea de credite fiscale începând cu 2014

– 200.000 de noi locuri de muncă

– 15.000 de medici rezidenţi şi 14.000 de profesori debutanţi au avut salarii majorate în 2014

– 230.000 de jandarmi, poliţişti, militari primesc noi sporuri

– 125.000 de medici, asistenţi medicali şi asistenţi sociali vor beneficia de creşterea salariilor cu 10% în două etape începând din această toamnă

– 480.000 de români au acces la spitalele redeschise

– 1 milion de agricultori – susţinuţi prin creşterea subvenţiilor la hectar

Realizări pentru români

– DREPTATE pentru pensionarii şi bugetarii afectaţi de trăirile din 2010, prin reîntregirea salariilor şi returnarea banilor reţinuţi ilegal

– LUPTA ÎMPOTRIVA REGIMULUI BĂSESCU, pentru pedepsirea vinovaţilor pentru abuzurile fostei guvernări, prin sute de plângeri penale, sesizări la DNA, Parchetul general şi structuri teritoriale pentru nereguli şi fraude comise de regimul Băsescu

– BANI EUROPENI aduşi ţară rapid şi eficient – absorbţia de fonduri europene a crescut de 5 ori în 2 ani

– PREŢURI MAI MICI la energie şi pâine prin reducerea facturilor la curent electric şi gaze, şi scăderea TVA la produse de panificaţie

– INDEPENDENŢĂ ENERGETICĂ prin atragerea de investitori în energie, reforme la Hidroelectrica, listarea Romgaz la bursa de la Londra, gazoductul Iaşi-Ungheni

– POLITICĂ EXTERNĂ DE SUCCES: în 2 ani, Victor Ponta a avut mai multe vizite externe decât Traian Băsescu în 10! A întărit relaţia cu SUA şi a consolidat poziţia României în NATO

– AJUTOR CONCRET pentru Republica Moldova, prin finalizarea gazoductului, grădiniţe, SMURD, burse, pregătire de specialitate, proiecte concrete de infrastructură

– BUGETE MAI MARI pentru educaţie, sănătate, armată

Ce susţine Victor Ponta pentru România?

Un preşedinte care uneşte

– Victor Ponta va fi un preşedinte util, echilibrat, în acord cu rolul său constituţional. Un om care construieşte pentru viitor. Fără scandal, prin dialog cu societatea şi cu toate partidele

– Şanse egale pentru toţi. Creşterea economică trebuie direcţionată spre reducerea diferenţelor dintre cei bogaţi şi cei săraci, pentru creşterea nivelului de trai pentru toţi. Prin lupta împotriva sărăciei, prin folosirea fondurilor europene, prin stat social adevărat

– Dreptate până la capăt – va susţine o justiţie corectă şi independentă, astfel încât nimeni să nu mai fie deasupra legii. Toţi cei care au greşit în ultimii 10 ani trebuie să plătească, iar lupta împotriva corupţiei trebuie întărită

– Va lupta pentru o Românie puternică, o economie în creştere, care se bazează pe industrie refăcută, pe recâştigarea poziţiei de „grânar” al Europei, pe afirmarea ţării ca lider regional în energie. Va continua să ajute Republica Moldova să vină alături de noi în UE

 

Mândrii că suntem români!

– Acasă şi în lume, mândri de valorile şi istoria noastră, dar şi de performanţele din prezent. Ca preşedinte, Victor Ponta va susţine o societate în care valoarea şi munca sunt promovate

– Tradiţiile şi Biserica ne definesc naţiunea şi suntem datori să le protejăm

– Tinerii sunt viitorul României. Investiţia în copii, în familie, în viitor – cea mai importantă decizie a unui stat. Tinerii de succes vor fi stimulaţi să revină în ţară şi vor fi promovate politicile pentru susţinerea familiilor

– Oameni sănătoşi – un obiectiv fundamental pentru un stat care îşi respectă cetăţenii. Dincolo de toate politicile sociale, investiţia în sănătate ne va afirma ca ţară civilizată, europeană

– Respect pentru Armată, Justiţie şi toate instituţiile de bază ale societăţii. Suntem o ţară singură, protejată de prezenţa în UE şi NATO, şi trebuie să consolidăm această poziţie

– România viitorului construită de o nouă generaţie – prin stimularea industriilor care înseamnă progres (internet, România digitală, informatizare). Modernizarea administraţiei, pentru a reduce birocraţia şi pentru a ajuta cetăţeanul, este un obiectiv cheie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.