Acasă Învățământ Consiliul Judeţean al Elevilor Olt nu a avut vacanţă. Elevii olteni au...

Consiliul Judeţean al Elevilor Olt nu a avut vacanţă. Elevii olteni au fost reprezentaţi şi în perioada estivală

49
Un prim pas spre a deveni un actor important pe scena societăţii constă într-o educaţie solidă, care să îmbine formalul cu non-formalul. Consiliul Naţional al Elevilor le oferă tinerilor ocazia de a face acest lucru şi de a deveni vocea colegilor lor, pentru că se spune că nu te naşti lider, ci te formezi.
Vacanţa s-a terminat, ne grăbim spre şcoală şi ne punem întrebarea: ”Oare ce am făcut vara aceasta?” Nu putem să răspundem pentru toţi elevii din judeţ, dar cu siguranţă ştim că reprezentanţii elevilor din Olt nu au lenevit, ci au participat la diverse conferinţe şi întâlniri la nivel naţional în cadrul cărora s-au pregătit pentru a-i reprezenta şi ale apăra drepturile elevilor şi mai bine.
Yvonne Preda, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor, este unul dintre aceşti pioni importanţi ai structurii reprezentative pentru elevi. Pe parcursul celor 3 luni aceasta a participat la diferite întâlniri, printre care s-a numărat şi concursul de eseuri intitulat sugestiv ”Next Generation” de la Baia Mare unde a obţinut menţiune la nivel naţional.
La sfârşitul lunii iulie a avut loc şcoala de vară „Tinerii de azi – adulţii de mâine” la Constanţa unde elevii participanţi au învăţat că implicarea activă în societate este cheia unui viitor mai bun, iar acest lucru este posibil numai cu ajutorul lor. La Sinaia, în august , a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a Consiliului Naţional al Elevilor, scopul acestui eveniment fiind dezbaterea şi votarea unui nou Regulament de Organizare şi Funcţionare a structurii reprezentative a elevilor din România şi a Regulamentului de Organizare Internă.
Au urmat apoi două întalniri regionale desfăşurate la Drobeta-Turnu Severin, ”Continuitate în CNE” şi la Galaţi „Mentorship şi continuitate în consiliul elevilor” în cadrul cărora s-a dezbătut importanţa tânărului în societatea contemporană precum şi aportul pe care acesta îl poate aduce  în dezvoltarea sistemului educaţional, cât şi a comunităţii din care face parte.
Noile alegeri pentru funcţiile din cadrul Consiliilor Elevilor vor avea loc cât de curând, de aceea Yvonne Preda, le transmite un mesaj special elevilor ce tocmai au început noul an şcolar şi sunt curajoşi, dornici de implicare şi experienţe noi: ”Cred că am primit cu toţii întrebarea «Ce vei face după?» şi ne-am gândit: după liceu, după facultate, însă aceasta întrebare are un substrat care nu trebuie neglijat. Dar întrebarea nu se referă decât la ce vom face după bacalaureat, după admitere, după facultate; întrebarea este valabilă toată viaţa, de aceea noi trebuie să fim pregătiţi mereu şi pentru orice provocare, iar pregătirea se face aici, pe băncile liceului.”
Să fii elev este o bucurie care trebuie trăită din plin. La fel ca Yvonne, oricine poate să facă din viaţa de elev o perioadă de neuitat, iar Consiliul Elevilor îi poate ajuta să devină oameni de valoare, cetăţeni implicaţi, solidari şi cu spirit civic. 
Andreea Maria Dicu – Colegiul Naţional „Radu Greceanu” – Slatina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.