Acasă Editorial Un cârcotaş mai puţin!

Un cârcotaş mai puţin!

85

E gata! Suspansul s-a dus: Traian Băsescu a dat mâna cu Darius Vâlcov, iar România are ministru la Buget. Lucrurile trebuie privite detaşat, analizate pe mai multe planuri. În primul rând, cei care vor să sugereze faptul că preşedintele a semnat decretul pentru că, din punct de vedere constituţional nu avea încotro, trebuie să analizeze şi următoarea ipoteză: dacă Darius Vâlcov ar fi fost nominalizat de prima dată, atunci când a fost propus nefericitul Manda, paj pe moşia banului Olguţa, nu ar fi fost nici atunci probleme. Un CV indubitabil mai bun în dreptul lui Vâlcov, o practică în administraţie de opt ani, nu e la îndemâna oricui. Băsescu a avut de fiecare dată o slăbiciune pentru primari, iar în actualul guvern cred că Vâlcov e cam singurul cu o asemenea foaie de parcurs.

Într-o altă abordare, trebuie să recunoaştem că munca pesediştilor olteni, în ultimele campanii, a fost, în sfârşit, încununată de succes. Oltul, prin victoriile obţinute, a pus suficientă presiune pentru o asemenea nominalizare. Să nu-şi închipuie cineva că Victor Ponta s-a trezit în dimineaţa cu propunerea şi se uita, aşa, pe geam, neştiind pe cine să desemneze… A avut o agendă scurtă, iar politica la nivel înalt se mai face, din când în când, şi în funcţie de rezultatele echipei din care vii şi în care te implici. Chiar dacă mai sunt şi excepţii. Dar aici explicaţiile poate că ţin de alte situaţii când nu se spune tot ceea ce se face.

Performanţele Oltului pesedist, multele pietricele avute în pantofi de domnii Oprescu şi Stănescu au fost, în sfârşit scoase. De acum încolo, subsemnatul iese, voluntar, din clubul cârcotaşilor absoluţi, al celor care pun, aprioric, la îndoială, existenţa muncii în zadar, în echipa social-democrată de la Olt. Au un ministru, urmează o centură, o autostradă… Asta pentru a nu capitula, definitiv, în faţa ideii care conturează aşteptările de la actuala putere. Căci, atunci când vor lua fiinţă noile cluburi de cârcotaşi, menite să destabilizeze poporul, transmiţând mesaje subliminale de genul că nu-i de ajuns un ministru pentru a rezolva traficul rutier pe Oituz sau ambuteiajele din Balş, mai e nevoie de o lovitură: demararea efectivă a lucrărilor la proiectul expresului sau autostrăzii care să lege Slatina de Craiova şi de Piteşti. Abia după, în judeţul Olt, într-o secţie a muzeului judeţean de istorie contemporană, poate fi deschisă o expoziţie permanentă dedicată cârcotaşilor de odinioară! Acolo pot fi depuse înscrisuri din unele ziare ale vremii, copii pe suport magnetic din unele dezbateri televizate şi alte materiale de propagandă, folosite în lupta dusă de detractori împotriva oamenilor de bine…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.