Acasă Politic PMP Olt a început campania pentru Elena Udrea. Preşedintele României

PMP Olt a început campania pentru Elena Udrea. Preşedintele României

269

Pentru cei de la Partidul Mişcarea Populară Olt, vacanţa a luat sfârşit pe 21 august 2014. Atunci când, în sediul organizaţiei judeţene din Slatina a avut loc prima conferinţă de presă. La nici 24 de ore după validarea de către Traian Băsescu a Elenei Udrea, preşedintele PMP, drept candidatul susţinit pentru funcţia supremă în stat.
Prezidiul Mişcării Populare Olt a fost format din Marian Vasile – preşedinte PMP Olt, Marin Bobeş – prim-vicepreşedinte şi Elena Ene – vicepreşedinte PMP Olt.

Marian Vasile pune presiune pe ministrul Darius Vâlcov
Prima poziţie venită din zona… opoziţiei, faţă de nominalizarea senatorului PSD, Darius Bogdan Vâlcov drept ministru al Bugetului a venit de la Marian Vasile. Acesta consideră că sarcina lui Vâlcov nu va fi deloc uşoară. De pe poziţia guvernamentală, senatorul oltean trebuie să găsească finanţare pentru centurile ocolitoare de la Slatina şi Balş, să promoveze resurse bugetare pentru achitarea arieratelor (datorie publică a primăriilor rurale). În caz contrar, preşedintele PMP Olt aşteaptă, deja, demisia ministrului neinstalat, Darius Vâlcov.

PMP Olt îl avertizează pe preşedintele Ştirbu de la PMP Olt
Pe fondul rivalităţilor existente între PMP şi PDL, Marian Vasile îl atenţionează pe preşedintele PNL Olt, căruia îi arată atitudinea de non-combat a celor de la PDL, parte din Alianţa Creştin Liberală, acolo unde se află şi partidul condus de fostul ministru al Culturii: „Trag un semnal de alarmă pentru preşedintele Ştirbu! La Olt, PDL a fuzionat cu PSD-ul”.

Despre clasamentele unde Oltul e mereu la coadă…
Inspirat din datele publice făcute de către Institutul Naţional de Statistică, Marian Vasile aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarea situaţie: „Judeţul Olt este pe locul şapte din coadă la contribuţia adusă Produsului Intern Brut. Aceste cifre arată ceea ce actuala putere locală ascunde foarte mult: cota de încredere a investitorilor în acest judeţ”.
Liderul PMP sugerează în acest fel, fie lipsa de implicare, fie existnţa unor elemente ascunse ce îngreunează facilitatea companiilor private în Olt.

La spital se reabilitează morga. În rest…
După o vizită pe la o rudă internată în spital, Marian Vasile vine cu impresii în spaţiul public: „Am văzut că la Spitalul Judeţean Slatina, conducerea pesedistă a judeţului investeşte intens în reabilitarea clădirii de la morgă. Probabil că acest lucru este o dovadă a grijii pe care o poartă stânga locuitorilor judeţului Olt. Am văzut, spre exemplu, contrar la ceea ce v-am spus până acum, cum arată secţia de neurologie. Acolo cred că ultimele investiţii s-au făcut atunci când a fost inaugurat spitalul. Rămâne să vedeţi şi să vă convingeţi dacă am sau nu dreptate!”

Primarul Vasile vede grija guvernului pentru sinistraţii din Olt
Referitor la inundaţiile care au afectat judeţul Olt în luna iulie, atunci când s-au înregistrat cote istorice pe câteva cursuri de apă, aprecierea preşedintelui PMP Olt este seacă: „Ştiu că prefectura a făcut o evaluare a pagubelor la aproximativ cinci sute de miliarde, lei vechi. Până acum, banii alocaţi de la guvern sunt doar cincizeci de miliarde. Vreau să văd şi eu vreun pesedist oltean care să se ducă la Ponta şi să-i spună că nu este mulţumit de modul cum primul ministru gestionează situaţia întâlnită în judeţul Olt!”
Această curiozitate a liderului PMP Olt o împărţăşim cu toţii. Nu-i aşa că ar fi senzaţional ca cineva din Olt să îndrăznească să-i spună adevărul şi nemulţumirea lui Victor Ponta, candidatul stângii la fotoliul de preşedinte al României?

Note optimiste de la PMP
În aceeaşi notă cu bateriile reîncărcate după vacanţă, Vasile consideră că oricine va intra în turul doi va avea câştig de cauză în faţa candidatului stângii, Victor Ponta. Acel om poate fi Elena Udrea.
Mai mult, într-o competiţie generală, între stânga şi dreapta, la Olt, Marian Vasile crede că stânga nu va lua mai mult de 50%.

Prim-vicepreşedintele PMP, Marin Bobeş, aşteaptă încrezător sesizarea din oficiu a organelor de anchetă…
În faţa jurnaliştilor olteni, Marin Bobeş este încrezător în sesizarea din oficiu a organelor locale de anchetă, vizavi de modul cum a decurs procesul electoral la europarlamentare. Atunci când, unele localităţi au fost bântuite, subit, de vizitatori sosiţi să admire arhitectura clădirilor în care se aflau secţiile de votare: „Cei în drept nu s-au sesizat de ce am spus noi, de modul cum au fost aduşi şase sute de oameni la Curtişoara, să voteze într-un fel sau altul”.

Elena Ene vorbeşte bine. Despre tineri şi tineri în politică
O prezenţă politică interesantă, cu un bagaj de cunoştinţe cu mult peste media unora care cred că le ştiu pe toate, vicepreşedintele PMP Olt, Elena Ene, o susţine pe cealaltă Elena – Udrea, cu argumente pentru a fi noul preşedinte al României. Mai mult, întrebată cum vede tinerii din alte partide, Elena Ene a dat exemple: Cătălina Ştefănescu – deputat, o nepoată a cuiva din Teleorman, Andreea Lambru – o divă apetisantă de la liberali, dar şi pe marea spernaţă a lui Victor Ponta – Mihai Sturzu  de la Hi-Q. Cel care, după ce a făcut muzică de calitate, nu reuşeşte aceeaşi vizibilitate şi în spaţiul politic pesedist, deşi este susţinut aproape necondiţionat şi finanţat total în tot ceea ce vrea să facă.

În loc de epilog
Punctele de vedere abordate de PMP, în varianta trioului Vasile-Bobeş-Ene, arată că la Olt opoziţia vede şi semnalizează fapte şi atitudini din spaţiul public. Concluziile, impresiile şi atitudinile post-lectură aparţin dumneavoastră, cititorilor. În parte şi în funcţiile de simpatiile fiecăruia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.