Acasă Actualitate Prefectura Olt se implică! Apă potabilă, cutii cu conserve, benzină şi motorină,...

Prefectura Olt se implică! Apă potabilă, cutii cu conserve, benzină şi motorină, pentru sinistraţii din judeţul Olt

93

Primul comunicat de presă după inundaţiile din judeţul Olt vine cu veşti bune pentru sinistraţi: Prefectuta Olt a solicitat Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale acordarea unui ajutor de urgență constând în apă potabilă și alimente, ca primă măsură pentru revenirea la starea de normalitate. În judeţul Olt au sosit 8.208 litri de apă potabilă, 3.000 kg conserve carne de porc, 2.000 kg conserve pate ficat, 4 tone benzină și 6 tone motorină. Pentru revenirea la „starea de normalitate”, invocată de autorităţi, sinistraţii îşi pot face diguri sau pereţi de protecţie din pet-urile de la apa potabilă şi din cutiile de conservă.

„Urmare a inundațiilor produse în perioada 27 – 30 iulie 2014, pe raza județului Olt, au fost afectate numeroase locuințe și anexe gospodărești, fiind necesară evacuarea unor persoane.
Infrastructura județeană și locală din mai multe localități a fost, de asemenea, afectată.
Pentru a veni în sprijinul populației afectate, Instituția Prefectului – Județul Olt, în baza Hotărârârii nr.18 adoptată în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt din data de 30.07.2014, a solicitat astăzi Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale acordarea unui ajutor de urgență constând în apă potabilă și alimente, ca primă măsură pentru revenirea la starea de normalitate.
A mai fost solicitat și combustibil pentru forțele de intervenție ale Ministerului Afacerilor Interne.
Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale a alocat județului Olt 8.208 litri apă potabilă, 3.000 kg conserve carne de porc, 2.000 kg conserve pate ficat, 4 tone benzină și 6 tone motorină.
Alimentele și apa potabilă au fost aduse în județ și vor fi repartizate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt comitetelor locale pentru situații de urgență, în baza solicitărilor acestora, în cel mai scurt timp posibil.
Responsabilitatea folosirii alimentelor și apei potabile strict pentru ajutorarea populației afectate de inundații revine comitetelor locale pentru situații de urgență.”

Articolul precedentStirbu ataca guvernul local al PSD
Articolul următorCătălin Rotea, fost prefect de Olt, constată absenţa prefecturii în cazul inundaţiilor din judeţ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here