Acasă Editorial Nu e prea mult? Nu e prea repede: Victor Ponta – preşedinte?

Nu e prea mult? Nu e prea repede: Victor Ponta – preşedinte?

75
Ca o maşină care se pregăteşte de ascensiunea unui munte, în care pilotul de drumeţii montane verifică, meticulos, toate instalaţiile de bord… Aşa îi văd şi pe liderii pesedişti de la Olt, atunci când promovează sloganul „Victor Ponta preşedinte!” L-am auzit acum câteva zile pe Marius Oprescu, prim-vicepreşedinte al partidului, pronunţând clar, silabic, apăsat, chestia aia de mai sus.
Într-un alt context, şi preşedintele Stănescu insista acum câteva zile, tot pe această temă. Dacă mai punem la socoteală şi eforturile făcute de Toma de la UNPR, e clar: Ponta nu are scăpare: trebuie să candideze! Chiar şi dacă nu vrea în mod special acest lucru. Au oltenii ceva cu el…
Însă, preferinţele nu se discută. E partidul lor, e candidatul lor, şi poate că e normal să fie aşa. Doar nu aţi vrea ca oamenii politici de mai sus, ceilalţi colegi ai lor, susţinători ai ideii, neafişaţi până acum, să spună altceva… Cum că doctorul plagiator s-a făcut de râs atunci când a intrat în salonul de recepţie de la Cotroceni, cu gâsca de Petrescu după el. Problema cred că este în altă parte. Am mai scris-o dar se cuvine a fi repetată: pentru Victor Ponta, după momentul congresului, atunci când acesta l-a învins pe Geoană în cadrul competiţiei interne (la evenimentul în cauză ai noştri au votat 98% cu prostănacul), pesediştii olteni au dat tot. N-a fost rând de alegeri în care aceştia să nu realizeze scoruri ameţitoare. Nu le-a fost uşor. Nici chiar la referendumul din iulie 2012, ăla cu lovitura de stat, atunci când mobilizarea, la Olt, a fost cu mult peste cea de la Constanţa influentului Mazăre, peste cea a deşteptului Rus de la Cluj, la un alt nivel comparată cu cea similară din Bistriţa lui Duşa. Exemple luate tocmai pentru a vă arăta ceva. Ce? Că Victor Ponta este un mincinos. Un om fără cuvânt. Exact el, cel care şi la Slatina spunea, prin 2012, atunci când venea o dată la două săptămâni, că funcţiile în ministere vor fi date în raport cu performanţa politică. Păi, dacă este aşa, Rus n-ar fi trebuit să ajungă niciodată la Transporturi, Duşa e paralel cu Apărarea, iar lista demnitarilor aşezaţi acolo, sus, fără respectarea acestui criteriu, e lungă…
Reţin în completare, şi vă supun atenţia cu altceva: nici pe lista de europarlamentari nu se află cineva de la Olt… Cu o asemenea ipoteză, enunţată şi demonstrată, e aproape normal să te întrebi de ce se grăbesc pesediştii olteni să fie iar primii pe lista susţinătorilor lui Victor Ponta? Un astfel de proiect, aproape că, aşa cum se vede din afară, neavând în portofoliu toate datele, nu are sustenabilitate. E prea mult din partea unor oameni care se pricep la politică, ai noştri de pe stânga Oltului, atunci când un astfel de om ţi-a întors, constant, spatele, ori de câte ori ai avut nevoie de el sau s-a întâmplat să fie ocazia potrivită.
Să nu credeţi că pe Nicuşor Buică, secretar de stat la Transporturi, dat afară, mişeleşte, de Şova, unul ca Ponta nu putea să-l impună, chiar şi împotriva bunului său prieten, actualul purtător de cuvânt al partidului. Şi el, la rându-i, făcut parlamentar la Olt. Cu cele mai mici costuri, suportate, şi acelea, de către ai noştri, cei care astăzi mai încearcă odată dimensiunea caracterului şi a cuvântului dat de preşedintele PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.