Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

61
Locurile de muncă promise de PSD – restrusturări la Depoul Piatra-Olt

În aceste zile, la Depoul CFR Piatra-Olt s-au făcut listele. Nu de premiere, nu de avansare, ci de restructurare. Astfel, dintr-o schemă de personal, şi aşa insuficientă, vor fi trimişi acasă, urmare a deciziilor de politici guvernamentale luate de fostul ministru, senatorul de Olt, Dan Şova, 23 de oameni. Acestora li s-au promis plăţi compensatorii pentru o scurtă perioadă de timp. La depou, există tensiuni legate de modul cum sunt efectuate înscrierile pe lista de restructurare. De partea celor care vor fi lăsaţi pe drumuri nu se află nici un parlamentar de Olt. Ar fi culmea ca unul, precum Florin Iordache, să fie atent la grijile oamenilor din colegiul său…! Nu-i cerem prea mult?

Senzaţional la Ghiţă TV! Dan Diaconescu a revenit!

Cel mai mare eveniment cultural al României post-decembriste e găzduit de România TV. Postul respectiv a acceptat, după o rundă de negocieri interpartinice, să-i ofere spaţiu, seară de seară, la oră de maximă audienţă, iubitului fiu al poporului caracalean, Dan Diaconescu. Acesta va milita pentru propăşirea domnilor de la putere, iar printre invitaţii săi de renume se vor afla: înecaţi, arşi, dispăruţi, dresori de reptile care, cu toţi la un loc, vor spune că votează cu Victor Ponta. Şi, dacă va fi cuminte, la sfârşitul acestei toamne, Dan Diaconescu va fi lăsat să redeschidă OTV-ul. Acel post cultural unde educaţia poporului e pe primul plan. Mai mult, invitaţii săi vor fi la RTV şi oameni de onoare, lideri de comunităţi ţigăneşti, care vor vorbi despre dexteritate şi fuga de la locul portofelului. Toate acestea în concurenţă cu Antena 3, acolo unde deja, între Adrian Ursu şi Isaura de la Drăgăneşti, e pe cale să se înfiripe o idilă nemaivăzută…

Iar îi laudă lumea pe pompieri!

Luni, spre seară, în Slatina, a fost fum. Mult şi dens. Nu de la topitoriile clandestine de aluminiu, care nu  mai funcţionează aşa cum o făceau cândva. Ci de la REMAT Slatina. Acolo unde, incredibil dar adevărat, au luat foc fiare vechi. Plus nişte cauciucuri uzate, nişte reziduri petroliere, cât şi nişte alte resturi combustibile. Nu s-au înregistrat victime, iar pagubele sunt minore. Problema e abia după incendiu, atunci când poporul s-a grăbit să-i laude din nou pe pompieri. De parcă aceştia ar fi făcut nu ştiu ce minune, aruncându-se în flăcări să salveze nu ştiu ce fată mare, rămasă înţepenită între etajele 25 şi 26 ale unui ansamblu rezidenţial. Pur şi simplu, băieţii de la „Matei Basarab” au venit, au întins nişte furtune, timp în care erau plătiţi suficient de la bugetul de stat, exact cum se cuvine în timpul orelor de serviciu.

Marian Căpăţână şi Mircea Băsescu…

…vor fi trimişi în judecată în faiomoasa cauză care îi asociază pe cei doi de numele lui Bercea Mondial şi o parte a neamurilor sale de la Drăgăneşti-Olt. Din păcate, mai puţin pe seama fratelui preşedintelui, mai mult pe seama lui Căpăţână şi a celor de altă etnie, judeţul Olt a mai făcut un pas serios pe calea recunoaşterii naţionale. Practic, toată ţara ştie de isteria creată pe seama banilor pe care i-ar fi intermediat Căpăţână spre Mircea Băsescu, în vederea obţinerii unei soluţii penale favorabile pentru cei care chiar credeau că au la picioare tot statul român prin simplul fapt al cumpărării de drepturi şi privilegii. Rămâne de văzut acum ce va soluţiona instanţa şi cum vor decurge audierile părţilor implicate într-un dosar atât de celebru…

 stanescu iordache stanculescu valcov

Cu discreţie, la Parchet…

Sesizarea Inspecţiei Judiciare, promovată în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, care vizează modul de soluţionare a celor aproximativ o sută de dosare penale în care a fost cercetat Bercea Mondial, îşi continuă cursul firesc. Ancheta propriu-zisă a început, iar la capătul ei vor fi puse şi nişte concluzii. Acestea vor fi destul de interesante pentru că, fie se spulberă legendele despre legăturile injuste din justiţie, ale lui Bercea Mondial, fie se confirmă. Iar dacă ipoteza cârdăşiei prinde contur, în sistemul justiţiei de la Olt va fi cutremur. Unul nemăsurabil, pe scara Richter.

Prostia se plăteşte. De statul român

Absolvenţii de liceu care au picat examenul de maturitate sunt răsplăptiţi de statul român. În acest sens, Agenţia de Somaj îi aşteaptă pe cei care au tratat şcoala cu superficialitate să se înscrie pentru a primi o indemnizaţie de 250 de lei. La Olt, efortul bugetar este imens. Trebuie înmulţită suma cu 1.836 de nefericiţi ai indolenţei pentru a afla cât reprezintă aşa ceva, lunar, cost făcut de stat timp de şase luni. Deci, lunar, avem 459 de mii de lei, iar întreaga perioadă, cele şase luni aduc un efort în dreptul statului în valoare de 2.754.000 lei, ceea ce înseamnă, în bani vechi, aşa cum socotim fiecare moneda din portofel, cu puţin peste 27 de miliarde de lei vechi. Numai la Olt. E mult. Chiar foarte mult. Pentru că statul plăteşte, prin legi proaste, prostia. Iar asta ne costă pe toţi!

Un prăpăd despre care se vorbeşte, dar nu se face nimic

E doar o şoaptă pe la colţuri, despre ce a însemnat stihia naturii, abătută asupra judeţului Olt, în urmă cu vreo câteva zile, atunci când vijelia şi grindina au măturat efectiv bunuri şi investiţii făcute de cei ce-şi mai permit să muncească acasă la ei. La Schitu, Vădăstriţa, Bucinişiu, Grojdibodu, Urzica, Grădinari, Strejeşti, Pleşoiu, Vultureşti, Şerbăneşti şi Crâmpoia, grindina a făcut prăpăd. Din păcate, pagubele sunt evaluate doar în statistici, iar statul român nu are bani să ajute îndreptarea situaţiei date. Acelaşi stat care, citind două rânduri mai sus, veţi constata că bagă fără număr, ca un interlop bani între ţâţele manelistei, fonduri în susţinerea prostiei de la bacalaureat. Curat-murdar, coane Viorele…!

Se mai face un pod peste Dunăre. Iar n-are treabă cu noi!

Guvernul bulgar se pare că a găsit soluţii pentru a mai construi un pod peste Dunăre. O investiţie, estimată la un cost de peste 26 de miliarde de euro, asumată de vecinii noştri, ar putea primi finanţare europeană, iar demararea proiectului să aibă loc peste vreo trei ani. Cei care îşi pun speranţe în realizarea podului în zona aferentă judeţului Olt trebuie să renunţe repede la idee. În nici un caz! Cel mai probabil, va fi aleasă o cale de traversare a fluviului cu mulţi kilometri în aval de Corabia. Nici nu ar avea rost în zona noastră. Nu avem deja un pod făcut de Frunzulică şi de Şova, acum vreo şase ani…! Ar fi o aroganţă să mai vrem unul. E extrem de util, iar legătura sa cu cele două autostrăzi care străbat judeţul e dovedită… clinic. Aşa spun medicii de la psihiatrie.

Nu vrea nimeni manager la Spitalul Judeţean

Dezinteres pe linie. Perioada de înscriere pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, la concursul care urma să aibă loc în perioada următoare, a expirat fără succes. Pur şi simplu, nimeni, da, nimeni, nu şi-a manifestat în mod real intenţia de a ocupa acest post. Se pare că în actualele vremuri, pe fondul economiei de piaţă, un post plătit cu aproximativ 60 de milioane de lei vechi, lunar, nu e atractiv. În faţa acestei situaţii, organizatorul concursului, Consiliul Judeţean Olt nu are decât să mai încerce din nou scoaterea postului la concurs. Cine ştie, poate data viitoare s-o găsi cineva interesat şi capabil în acelaşi timp. Să ocupe poziţia de manager la cel mai mare angajator din judeţul Olt…

Dan Codan – omul lui Tăriceanu la Olt

Fostul preşedinte al PNL Slatina, liberalul Dan Codan, este cel care se va ocupa de organizarea proiectelor publice ale unui alt fost: Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte al PNL, actualmente, şeful Senatului. Numai că, acţiunile lui Codan merită supravegheate îndeaproape! Asta, pentru că acesta, un adversar declarat PSD-ului, de data aceasta, trebuie să fraternizeze cu ideea şi cauza social-democrată, aşa cum o face fruntea mişcării liberale din jurul lui Tăriceanu la Bucureşti. Altfel, această construcţie politică trebuie privită cu atenţie. E gata să ofere surprize celor care sunt gata să creadă că liberalismul oltean poate fi şi un proiect total independent de social-democraţie.

Mariana Gheorghe s-a ţinut de cuvânt

Pe la începutul anului, consilierul local de Balş, Mariana Gheorghe propunea implementarea modelului de la Slatina: cei mai buni elevi bălşeni să aibă ocazia să vadă Parisul şi Disneylandul. Până la urmă, proiectul a devenit hotărâre de consiliu local, iar visul celor mici realitate. 14 copii bălşeni, însoţiţi de profesorul Mariana Gheorghe, au fost o săptâmână în capitala Franţei. Experienţele, trăirile şi sentimentele merită cu prisosinţă efortul bugetar făcut de administraţia Balşului, cea care, de voie, de nevoie, a acceptat propunerea fostului inspector şocolar general, directorul Liceului „Petre Pandrea” din Balş, Mariana Gheorghe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.