Acasă Învățământ Festivalul Soarelui, un eveniment marca Consiliul Judeţean al Elevilor Olt

Festivalul Soarelui, un eveniment marca Consiliul Judeţean al Elevilor Olt

68

A venit vacanţa cu trenul… plin de activităţi oferite de membrii Consiliului Judeţean al Elevilor Olt. Anul acesta reprezentanţii elevilor s-au gândit că trebuie să celebreze într-un mod cât mai distractiv Ziua internaţională a Soarelui şi bucuria tinereţii nu numai pentru cei mici, ci şi pentru elevii din ciclul gimnazial şi liceal.

Festivalul Soarelui se anunţă a fi un eveniment cu totul inedit, cu multe zâmbete şi activități recreative şi interactive. De ce au ales această temă, explică chiar prim-vicepreşedinta Consiliului Judeţean al Elevilor Olt, Livia Georgiana Ștefan: „Proiectul a luat naştere din dorinţa de a valorifica oportunităţile create de Consiliul Elevilor în folosul colectivului juvenil la un nivel cât mai amplu. Tema propusă, soarele, a fost aleasă în concordanţă cu tot ceea ce presupune etapa de viaţă citată, emblemă a exuberanţei şi fericirii specifice vârstei. De asemenea, am asociat căldura sa cu cea pe care suntem încrezători că o vom transmite la rândul nostru tuturor participanţilor.”

Organizat în parteneriat cu Primăria Slatina, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt și Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Olt, proiectul îşi propune îmbunătăţirea interacţiunii între Consiliile Şcolare, promovarea abilităţilor artistice şi literare ale elevilor, dar şi dezvoltarea personală a acestora prin utilizarea educaţiei non-formale.

În perioada 10 iunie-10 iulie va fi organizat pentru liceeni Concursul de eseuri „Trei luni de soare” în care vor putea să-şi afirme talentul literar prin lucrări originale. Până pe 30 iunie elevii pot trimite şi fotografii în cadrul concursului ”Portrete cu soare”, având şansa de a câştiga în cadrul celor doua concursuri un aparat foto digital, diverse cărţi, dar şi alte premii specifice.

Consiliului Judeţean al Elevilor Olt nu îi va uita în acest an nici pe elevii din mediul rural. Împreună cu ei vor realiza diverse manifestaţii artistice, prin care vor încerca să îi implice cât mai mult pe tinerii ce nu cunosc conceptul de educaţie non-formală, cea în cadrul căreia nu primeşti note, dar în care descoperi că poţi învăţa prin joc şi realizezi că poţi îmbina plăcutul cu utilul.

Organizatorii au optat pentru acoperirea a cât mai multor tipuri de activităţi, care să valorifice aptitudinile artistice ale micuţilor, realizându-le prin metode cât mai recreative, pline de voie bună, dar şi productive, prin concursuri care să le stimuleze spiritul de echipă, competiţional şi calităţile participanţilor. Astfel, câştigul este bilateral, atât de partea beneficiarilor, cât şi de partea membrilor Consiliului şi a tuturor voluntarilor.

Acest proiect reuşeşte să încheie un an şcolar tumultos din punct de vedere al activităţii Consiliului Judeţean al Elevilor Olt, în care au implicat numeroşi voluntari şi au fost cu adevărat ”vocea” tinerilor din judeţul nostru.

Andreea Dicu – CN „Radu Greceanu” – Slatina

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.