Acasă Politic Politica la români. Luminiţa Adam – de la început şi până în...

Politica la români. Luminiţa Adam – de la început şi până în prezent

254

Luminiţa Adam a fost aleasă pe 9 decembrie 2012, însă prin minunea legală numită redistribuire. În calitatea sa de deputat, Luminiţa Adam a ţinut să vorbească la tribuna parlamentului de foarte multe ori, declarând împotriva actualei guvernări.  Miercuri, 18 iunie 2014, deputatul a ales să părăsească barca în care se afla partidul lui Dan Diaconescu şi să treacă în barca partidului lui Gabriel Oprea, partid ce are funcţie în guvern şi face parte din alianţa cu partidul pe care Adam îl tot vorbea „de bine”. Aşa e cu politica la noi, aşa se lucrează, spre binele patriei, cu săriri dintr-o barcă în alta. O temă pentru parlamentarii români: o lege care interzice traseismul în Parlamentul României. La baza acestei propuneri stă umrătorul motiv: un cetăţean îl votează cu drag pe candidatul „X”, pentru că-l ştie la partidul „Y”, dar alesul „X” decide să se mute în partidul „Z”, partid pe care cetăţeanul nu îl are deloc la suflet, astfel nu se mai simte reprezentat de omul pe care l-a dus acolo.

„Ai noştri au serviciu în parlament”
Aşa s-a intitulat prima cronică parlamentară, făcută de Ziarul de Olt, publicată în ediţia 405 (18-24 ianuarie 2013), în care apărea şi proaspăt deputata PP-DD-istă. A reprezentat o scurtă prezentare a tuturor celor care fuseseră aleşi cu o lună înainte. Textul în care este menţionată Luminiţa Adam este următorul:Luminiţa Pachel Adam – Colegiul VII (redistribuire). Chimistă, dar şi avocată, gălăţeanca Luminiţa Adam este membră în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi. Luminiţa Adam are pregătirea necesară pentru a face faţă atribuţiilor acestei comisii. A ajuns în Parlamentul României, pusă pe fapte mari. Până în prezent, la nivel de teritoriu, Luminiţa Adam şi-a luat în serios rolul de parlamentar. ”

Activitatea parlamentară
Luminiţa Adam face parte din grupul de parlamentari olteni cu activitate bogată în Parlamentul României, mai precis în Camera Deputaţilor. Lucru care nu poate fi contestat. O recomandă: 52 de iniţiative legislative, 37 de luări de cuvânt, 14 întrebări şi interpelări, 11 declaraţii politice şi opt moţiuni. Până în prezent. De menţionat că moţiunile sunt cu „dedicaţie” către USL şi guvernul Ponta. Propunerile legislative au fost în domeniul muncii, învăţământului, protecţiei sociale, sănătăţii şi dezvoltării.
Însă, ne vom concentra mai mult asupra declaraţiilor politice, care au fost extrem de spumoase şi la adresa puterii spre care tinde de miercuri.
Declaraţia politică cea mai spumoasă a fost cea intitulată „România, o ţară condusă de Guvernul «Aoleu»!”, în care deputatul spunea următoarele: „ Uşor – uşor, impunând câte o taxă în fiecare lună, acest guvern s-a transformat în Guvernul «Aoleu»:
«aoleu, s-a scumpit benzina!»;
«aoleu, s-a scumpit lumina!»;
«aoleu, n-am bani de medicamente!»;
«aoleu, n-am cu ce îmbrăca copiii să-i trimit la şcoală!»;
«aoleu, murim cu zile în spitalele româneşti!»;
«aoleu, ne pleacă copiii să muncească în străinătate şi nu mai avem niciun sprijin la bătrâneţe!»;
«aoleu, n-avem locuri de muncă!»;
«aoleu, fondurile europene au fost luate doar de şmecheri!»;
«aoleu, ne-am umplut de baroni locali ce administrează banii noştri după bunul lor plac!».”

Declaraţia politică „Doamne, ocroteşte-i pe români!”, a fost alta care a avut menirea de a-i trage de ureche pe gurnenanţii actuali. „Guvernul USL le-a pregătit numeroase surprize: odată cu începutul anului, preţul energiei electrice va creşte cu 1% la consumatorii casnici şi cu 2% la cei industriali. Asta înseamnă că, pe lângă factura mărită, vom plăti mai scump pentru tot ce consumăm. «Surprizele» nu se opresc aici! Tot de la începutul anului se vor scumpi gazele pentru populaţie, iar mărirea va fi semnificativă, adică vom plăti pentru gaze mai mult cu 19,4%. Tot de la începutul anului, Guvernul USL va schimba modalitatea de calcul a accizelor. Aceasta va duce la o majorare cu 3% a lor.
Ce înseamnă asta pentru fiecare dintre noi? Înseamnă că se vor scumpi băuturile alcoolice, ţigările, dar şi combustibilul. Motorina mai scumpă înseamnă mâncare mai scumpă, înseamnă transport mai scump, înseamnă lipsuri mai multe. Deşi noi, parlamentarii PP-DD, am semnalat de nenumărate ori acest lucru, deşi am spus, inclusiv de la tribuna Parlamentului, că taxe mai multe şi biruri mai grele vor sărăci şi mai mult acest generos popor, majoritatea USL şi-a continuat politica de sărăcire.
Deci «Doamne, nu uita de noi, suntem săraci plini de amar, plânsul nostru-i în zadar, Doamne, ocroteşte-i pe români!»”, spunea deputatul în declaraţia sa.

„Ne respectăm promisiunile, îi respectăm pe cei care ne-au ales!”. Oare!? Titlul declaraţiei politice a deputatului din data de 22 octombrie 2013 este normal, dar ce se face între timp, poate este anormal.

„Peste puţin timp se împlineşte un an de la alegerile parlamentare şi cred că trebuie să facem un bilanţ al promisiunilor onorate. În tot acest timp, majoritatea USL a încercat sa minimalizeze activitatea parlamentarilor Partidului Poporului – Dan Diaconescu. Din dorinţa de a-şi ascunde eşecul guvernării, îndreaptă atenţia opiniei publice spre false probleme, şi anume plecarea din PP-DD a unor parlamentari. Le aducem aminte membrilor PSD că în legislatura 2008-2012 le-au plecat 43 de deputaţi. De la PNL, în aceeaşi legislatură au plecat 27 de deputaţi, iar de la PDL 44. Migraţia politică n-au inventat-o cei de la Partidul Poporului – Dan Diaconescu. Dar în loc să ne preocupăm de aceste lucruri, mai bine vedem că actuala putere a promis în campania electorală reducerea impozitelor pe venit şi pe muncă, majorarea salariilor sau diminuarea TVA, mărirea pensiilor. Celebra expresie latină «pâine şi circ» a fost mult vehiculată şi la noi în ţară, dar acum constatăm ca actualul guvern ne dă doar circ, uitând să ne dea şi pâine.

Atât în ediţia printată a Ziarului de Olt, cât şi pe site-ul săptămânalului judeţean, www.ziaruldeolt.ro, v-aţi numărat printre primii olteni care au aflat direct de la sursă care a fost punctul de vedere şi motivaţia plecării din PP-DD cptre UNPR. Luminiţa Adam a declarat următoarele:
„Întotdeauna am promovat interesele cetăţenilor de la mine din Colegiu. Am încercat să fac tot ce am putut ca să ajut oamenii care au avut încredere în mine şi care m-au ales deputat. Plecând din PP-DD am constatat că eu mergeam pe un drum şi partidul pe un alt drum. Motivul pentru care am ales UNPR-ul, este că unul din pilonii principali ai partidului este interesul naţional şi acest lucru l-am simţit cel mai aproape de sufletul meu şi de felul în care gândesc că ar trebui să fac politică. De asemenea, UNPR-ul este un partid mic, dar care are o doctrină bine pusă la punct, este un partid de centru-stânga. Dacă stăm să analizăm rezultatele alegerilor europarlamentare de la Olt, când formaţiunea de stânga a obţinut un scor de 60%, ce să înţeleg că-şi doresc oamenii? O politică de stânga!”,.

Politica, uneori, e ca un tuci, întors pe toate părţile de cei care sunt puşi să reprezinte interesele poporului român. În speranţa că peste timp politicienii vor avea mai multă maturitate şi vor şti de la început pe ce drum merg şi unde se îndreaptă, singurul interes care trebuie să primeze în forul legislativ al poporului este cel al cetăţeanului român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.