Acasă Învățământ S-a încheiat un an universitar la USAMV Slatina. O nouă promoţie de...

S-a încheiat un an universitar la USAMV Slatina. O nouă promoţie de ingineri e pregătită să pună în practică ce a învăţat

200

Când te înscrii la o facultate, nu te gândeşti deloc că va veni şi vremea absolvirii şi a licenţei. Te pregăteşti, înveţi, acumulezi informaţii, dar şi experienţă, şi ajungi la momentul final al ciclului universitar. Au trecut patru ani, cum e cazul absolvenţilor Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Filiala Slatina, şi realizezi că o mână de oameni a participat la dezvoltarea ta ca om şi ca viitor inginer.

USAMV s-a îmbrăcat în sărbătoare, mai bine-zis, în robe de absolvire, pentru un eveniment ce va rămâne ca un instantaneu în albumul cu amintiri. Pentru asta era nevoie de o ceremonie, care a decurs într-o atmosferă plină de emoţii… Pentru toată lumea prezentă în sala de festivităţi din campusul universitar.

Luni, 16 iunie 2014, nu numai anul universitar s-a încheiat pentru studenţii facultăţilor din cadrul universităţii, ci noi absolvenţi au spus „adio” minunatei vieţi de student şi sunt pregătiţi să ocupe funcţia de ingineri în cadrul unor instituţii din domeniul agricol sau să îşi administreze propria instituţie. Timp de patru ani, le-au fost aproape profesorii de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, care nu i-au pregătit să fie profesionişti, ci i-au pregătit pentru viaţă. În ziua absolvirii, cei care s-au despărţit de USAMV, au ţinut să le mulţumească pentru tot sprijinul, învătăţurile şi experienţele frumoase, care i-au ajutat în drumul lor către o carieră de succes.

Autorităţile locale şi judeţene, urări pentru absolvenţi
La ceremonie au participat: fondatorul Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Gheorghe Stan, decanul USAMV, Toma Dinu, profesor şi fost decan, Manea Drăghici, dar şi prefectul judeţului Olt şi cadru didactic universitar, Silviu Neacşu, viceprimarul Slatinei, Cristian Bircea. De la eveniment au lipsit, din motive obiective, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu şi inspectorul general şcolar, Felicia Man. Aceştia i-au felicitat pe absolvenţi şi au ţinut să menţioneze importanţa unei astfel de universităţi în judeţul Olt, un judeţ preponderent agricol.

Ion Bozgă, un mentor al viitorilor ingineri
Cu un spirit aparte şi o pregătire amplă în domeniul învăţământului superior, Ion Bozgă a oferit diplome de onoare tuturor absolvenţilor anului IV, de la Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, iar în schimb a primit o strângere de mână şi mulţumiri pentru tot spijinul pe care acesta l-a acordat viitorilor ingineri. Toate acestea s-au întâmplat în cadrul ceremoniei de absolvire, ce a avut loc în sala de festivităţi a universităţii de la Strehareţi. Mai mulţi studenţi au spus că pentru ei, Ion Bozgă, nu a fost numai un dascăl, ci şi un mentor sau chiar un tată.

„În fiecare an, sau în ultimii ani de zile sărbătorim, aşa cum putem noi, încheierea de an universitar. Încă o serie, la 15 ani de la înfiinţarea Filialei Slatina a Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, absolvă cursurile. Conducerea filialei vă felicită pentru faptul că aţi ales facultatea noastră, vă felicită că aţi avut puterea şi curajul să o terminaţi şi o să vă felicităm şi după ce veţi susţine lucrarea de licenţă şi veţi reuşi să obţineţi diploma de inginer, urmând ca în viaţă să lucraţi în domeniul pe care vi l-aţi ales”, a spus Ion Bozgă.

Ion Bozgă a ţinut să mulţumească celor care au înfiinţat Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Slatina, autorităţilor locale şi tuturor celor care au sprijinit această instituţie: „Nu trebuie să-i uităm pe cei care au contribuit la înfiinţarea acestei filiale, a Facultăţii de Management şi Inginerie Economică de la Bucureşti. S-au străduit să convingă Senatul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti să accepte înfiinţarea acestei filiale, după care să o finanţeze într-un mod important. Mai trebuie să le mulţumesc şi celor care au fost aici, la Slatina, în Olt, şi au contribuit prin voinţa lor şi prin puterea de decizie să menţină filiala. Toţi au ajutat această filială ca să se consolideze. Cel mai important aport, din ultimii ani de zile, l-a avut comunitatea locală – primăria. Această clădire în care funcţionăm le-o datorăm lor.”

Prefectul Oltului vrea Casă Studenţească pentru studenţii USAMV Slatina
Aflat la ceremonie, în calitate de invitat din partea Prefecturii Olt, instituţia care a susţinut şi ajutat mereu USAMV Slatina, prefectul Silviu Neacşu a felicitat studenţii şi pe cei care se ocupă de stabilimentul de învăţământ superior şi a ţinut să  vină cu o idee pentru a face mai plăcut timpul liber al studenţilor.

„Este de apreciat ce s-a făcut aici. Cred că trebuie să privim şi înspre viitor. Privim în trecut, privim în prezent, dar trebuie sa privim şi înspre viitor. Cred că trebuie să privim spre mărirea numărului de specializări, poate şi un Masterat la Slatina. Eu vă promit, că din partea mea, veţi avea toată deschiderea. Vreau să găsim o soluţie pentru o Casă a Studenţilor, pentru că trebuie să le organizăm un cadru în care pot să-şi trăiască şi altfel  restul de viaţă pe care nu o petrec învăţând. Vreau să vă felicit şi să vă urez multă sănătate”, a spus prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu.

Cristian Bircea, amintiri din epoca studenţiei
Viceprimarul Slatinei, Cristian Bircea a participat, de curând, la o revedere cu colegii săi de facultate, lucru pe care a dorit să îl menţioneze şi i-a îndemnat, indirect, pe absolvenţi să păstreze legătura şi peste ani, să se revadă şi să îşi amintească cele mai frumoase amintiri din perioada când erau studenţi.
„Este emoţionant să vezi alături absolvenţi, profesori. Este o etapă din viaţa voastră, pe care o veţi ţine minte mulţi ani de-acum încolo. Acum câteva zile, într-un amfiteatru al Facultăţii de Electrotehnică , din Bucureşti, şi eu, împreună cu colegii mei, sărbătoream o absolvire, o absolvire de acum 25 de ani. Să ştiţi că este foarte frumos: ne aducem aminte de vremurile frumoase”, a spus Cristi Bircea.

La ceremonie, diplome de onoare. Urmează Licenţa
Toţi absolvenţii anului IV ai Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Filiala Slatina, au primit diplome de onoare, dn partea directorului USAMV, conf. univ. dr. Ion Bozgă. Studenţii care au terminat anul IV încă nu sunt absolvenţi cu acte în regulă, pentru că, în curând, vor trebui să participe la examenul de Licenţă, pe care îl vor susţine în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, în modul specific: inedit.

Evenimentul s-a încheiat cu intonarea imnului studenţilor, „Gaudeamus igitur” („Să ne bucurăm, aşadar”), înmânarea cheii universităţii de către şefa anului IV unei studente ce a încheiat anul III, cu o fotografie de grup şi cu binecunoscuta aruncare în aer a tocilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.