Acasă Interviu Interviu cu deputatul Colegiului 2 Scorniceşti-Potcoava, Daniel Ionuţ Bărbulescu

Interviu cu deputatul Colegiului 2 Scorniceşti-Potcoava, Daniel Ionuţ Bărbulescu

292

„PSD îşi va anunţa candidatul pe 1 august, este o chestiune care ţine şi de strategie politică. Cert este că viitorul preşedinte al României va deveni candidatul susţinut de PSD”

La aproape trei săptămâni de la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014, deputatul social-democrat, Daniel Ionuţ Bărbulescu oferă răspunsuri la câteva din temele actualităţii spaţiului public românesc.
Fără să fie un susţinător necondiţionat al puterii din care face parte, acesta îşi asumă puncte de vedere nuanţate, care oferă explicaţii şi argumente la prezentul şi viitorul localităţilor care compun Colegiul Nr. 2 – Scorniceşti-Potcoava, ce include localităţile din nord-vestul Oltului.

– Vă satisface scorul scos de PSD la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014?
– Evident că da, este un scor care ne onorează, dar ne şi obligă faţă de concetăţenii noştri din judeţul Olt, care , prin încrederea investită în noi, au făcut o dată în plus ca organizaţia PSD să fie pe primul loc în România.

– Cum vă explicaţi dumneavoastră afluxul imens de vizitatori pe care l-a avut oraşul Scorniceşti în duminica orbului, pe 25 mai?
– PNL a pierdut alegerile la Scorniceşti, iar scorul slab obţinut de Primarul Cătălin Davidescu acolo arată fără tăgadă că locuitorii din Scorniceşti au dat un vot de blam administraţiei locale şi că PSD este formaţiunea politică ce va da viitorul primar al localităţii. Foarte multe rude şi prieteni ai locuitorilor din Scorniceşti aflaţi duminica respectivă în oraş, şi-au exercitat dreptul de vot pe raza localităţii, atât şi nimic mai mult.

– De ce lipseşte din spaţiul public anunţul tranşant al premierului Ponta, privind o candidatură a sa la preşedinţia României?
– PSD îşi va anunţa candidatul pe 1 august, este o chestiune care ţine şi de strategie politică. Cert este că viitorul preşedinte al României va deveni candidatul susţinut de PSD.

– Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, ia în calcul o demisie a sa din funcţiile deţinute în partid, în cazul în care actualul guvern nu-şi va respecta promisiunile faţă de olteni. Sunteţi pregătit să fiţi solidar cu domnia-sa?
– La Olt, PSD este o echipă unită şi puternică. Suntem per ansamblu dezamăgiţi de modul în care centrul se raportează la organizaţia sa campioană. Orice decizie vom lua, va fi o decizie solidară şi comună, colegială.

– Opoziţia se regrupează pe axa PNL-PDL. Un partid mare de dreapta poate fi un avantaj şi pentru actuala putere, de stânga?
– Astazi, PNL plus PDL este egal cu un partid mijlociu de dreapta, în nici un caz unul mare, cel puţin dacă adunăm performanţele electorale la nivelul judeţului nostru. Personal, eu sunt adeptul polarizării scenei politice, pe sistem american, în sensul alternanţei la guvernare stanga – dreapta. Însă, cred că orgoliile pe partea dreapta sunt mult prea mari pentru a fi armonizate într-un termen rezonabil, adică până la prezidenţiale.

– Care sunt principalele nemulţimiri pe care vi le supun atenţiei primarii din colefiul dumneavoastră?
– Lipsa finanţării guvernamentale este o problema în aceste vremuri dificile din punct de vedere economic. Încercam împreună să contrabalansăm acest deficit printr-o accesare accentuată a fondurilor europene.

– Ultima rectificare a bugetului de la CJ Olt a aruncat în aer stabilitatea administrativă a judeţului. Cu ce sunt mai prejos faţă de alţii cetăţenii din acele localităţi în care s-au acordat zero lei şi zero bani din cotele defalcate provenite din TVA?
– Cred că cetăţenii respectivelor localităţi ar trebui să îşi ia la intrebari primarii şi consilierii locali, şi să acţioneze în consecinţă faţă de răspunsurile primite.

– Câte noi locuri de muncă s-au creat în colegiul dumneavoastră de la începutul anului în curs şi până în prezent?
– Locurile de muncă sunt prioritatea numărul unu pentru noi. Prin măsurile guvernamentale susţinute, încercăm să stimulăm mediul economic pentru a angaja cât mai multe persoane.

– USL-ul e mort de-a binelea. Va fi îngropat în acelaşi cavou cu regionalizarea, cu reforma constituţională, descentralizarea şi alte mari proiecte, rămase în conştiinţa opiniei publice drept marile angajamente ale USL-ului?
– Anul 2014, este anul batăliei finale pentru prezidenţiale. Cine va câştiga alegerile din noiembrie va conduce România pentru urmatorii 10 ani. Toate aceste proiecte vor fi repuse pe agenda publica, dupa ce noi vom da viitorul presedinte al Romaniei.

– Nu vi se pare un actor trist, Călin Popescu Tăriceanu, cel care joaca exact aşa cum îi comendă PSD-ul?
– Domnul Tăriceanu crede încă în proiectul USL, cu care am câştigat încrederea românilor, şi care a fost un vehicul politic eficient pentru liberali. Ipocrizia vine din partea lui Crin Antonescu şi acelor care l-au susţinut.

– Este o soluţie potrivită intrarea PPDD-ului la guvernare?
– Este o soluţie temporară pentru ca PSD să işi păstreze majoritatea în 18 consilii judeţene, fără efecte politice majore pe termen lung.

– Mai daţi vreo şansă marelui proiect asumat de premierul Victor Ponta în faţa oltenilor: Autostrada Piteşti-Slatina-Craiova?
– Da, este promisiunea asumată în faţa locuitorilor judeţului Olt de toţi liderii PSD. Este proiectul care poate ridica enorm judeţul Olt din punct de vedere economic, şi, din punct de vedere al organizaţiei Olt, nu este negociabil, nu renunţăm la el sub nici o formă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.