Acasă Învățământ CNRG-iştii au un suflet mare

CNRG-iştii au un suflet mare

249

”CNRG-ist cu suflet” ar putea să fie ”eticheta” elevilor de la Colegiul Naţional ”Radu Greceanu”, care s-au gândit să ofere ajutorul unei eleve de la Colegiul Tehnic Metalurgic. Solidari şi dornici să sprijine un caz social din Slatina, au acceptat bucuroşi rugămintea prietenilor Ioanei Mădălina Ioniţa de a le fi alături. Intitulat chiar în acest mod, spectacolul ”CNRG-ist cu suflet” a fost un eveniment complex cu momente de muzică şi dans.

Spectacolul umanitar a avut loc marţi, bucurându-se de susţinerea elevilor care au înţeles că este necesar să ajutăm în orice mod putem, fiind puternic sensibilizaţi de povestea tinerei. Ioana Mădălina Ioniţă, elevă la Colegiul Tehnic Metalurgic, suferă de Ataxie Friedrich, o boală genetică ce i-a afectat menţinerea echilibrului, în urma deteriorării spinării şi a nervilor periferici.
De mai bine de cinci ani, ea nu mai poate să meargă fără ajutor. Ioana este în cărucior în momentul de față, fiind paraplegică, iar speranța de viaţă este redusă în cazul în care nu se intervine. Ajunsă la 19 ani, tânăra din Valea Mare poate urma un tratament revoluţionar la o clinică din Madrid, însă familia nu are bani suficienţi nici măcar pentru investigaţiile preliminare.
Viaţa ei pare demult o luptă continuă, astfel din cauza ataxiei, Mădălina are şi o malformaţie cardiacă, pereţii inimii devenind din ce în ce mai groşi. În plus, ea are şi problemă la mandibulă, suferind mai multe intervenţii chirurgicale stomatologice. Cu toate acestea, Mădălina a încercat să ducă o viaţă normală, fiind o persoană puternică. Ea speră că va reuşi să câştige această luptă cu boala, fiind susţinută şi de prietenii ei de la Colegiul Tehnic Metalurgic, dar şi de voluntarii asociaţiei ”Om cu Om”, care au organizat mai multe campanii de colectare de fonduri sub sloganul ”Împreună putem”. Din nefericire, suma colectată este insuficientă în acest moment.
Scopul acestor acţiuni este de a aduna suma de 10 000 euro, necesară pentru începerea tratamentului la Centrul Medical „Somosaguas”, din Madrid, unde familia a reuşit să o programeze pentru 15 iunie.
Astfel, iniţativa elevilor din ”Radu Greceanu” şi a celorlalţi reprezintă o speranţă pentru tânără că povestea ei va reuşi să îşi găsească ecoul în cât mai multe suflete ce pot să o ajute. Sănătatea este considerată cea mai de preţ comoară a unui om, iar această elevă poate să găsească cheia numai cu ajutorul nostru.
”CNRG-ist cu suflet”, deşi un simplu spectacol umanitar, a reuşit să reunească elevi, domni şi doamne profesoare, părinţi, oameni, care au conştientizat că zâmbetul tinerei poate fi redat din nou prin acest tratament. Solidaritatea acestora s-a observat atât prin gândurile de bine, cât şi efortul material pe care l-au făcut. Să sperăm că Mădălina va beneficia de serviciile centrului din Spania şi va reveni acasă sănătoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.