Acasă Politic Marian-Jean Marinescu (PDL), cel mai influent europarlamentar român (studiu)

Marian-Jean Marinescu (PDL), cel mai influent europarlamentar român (studiu)

67

Democrat-liberalul Marian-Jean Marinescu este cel mai influent europarlamentar român din legislatura 2009-2014, potrivit unui studiu realizat de Institutul European pentru Democraţie Participativă Qvorum.

Vicepreşedinte al Grupului Partidului Popular European (PPE) pe durata întregului mandat, Marian-Jean Marinescu ocupă primul loc între europarlamentarii români, cu patru rapoarte legislative asumate în calitate de raportor şi cu 215 rapoarte amendate (n.r. la care a propus modificări) în perioada 2009-2014.

Criteriile avute în vedere în realizarea clasamentului Qvorum au fost redactarea şi amendarea de rapoarte legislative *(n.r. rapoarte care devin legi europene) şi ocuparea de poziţii-cheie în grupurile politice şi în comisiile parlamentare.

Studiul Qvorum mai relevă faptul că, dintre partidele politice româneşti, delegaţia PDL în Parlamentul European a avut cele mai multe rapoarte pe parcursul mandatului 2009-2014 şi că a fost pe primul loc din punct de vedere al participării la voturile din plen.

Analiza integrală Qvorum poate fi consultată la adresa: http://bit.ly/1hH6Cts, precum şi pe site-ul oficial www.qvorum.ro.

* În rapoartele legiferate prin procedura de co-decizie, Parlamentul European are un rol susbtanţial mai ridicat decât în cazul celorlaltor proceduri, având posibilitatea de a modifica propunerea trimisă de către Comisia Europeană.

Informaţii suplimentare

Marian-Jean Marinescu este vicepreşedinte al Grupului PPE din anul 2007, membru al comisiei pentru Transport şi Turism (TRAN) a Parlamentului European şi membru supleant în comisiile: Control Bugetar (CONT), Industrie, Cercetare şi Energie (ITRE), Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE).

În perioada 2009-2014 a fost de opt ori raportor de fond al Parlamentului European şi de 13 ori raportor de fond al Grupului PPE (raportor din umbră).

Dintre cele opt rapoarte asumate în calitate de raportor al Parlamentului European, patru rapoarte au devenit legi europene, ele vizând:

·   Regulamentul privind punerea în aplicare a cerului unic european (reformare);

·   Regulamentul privind implementarea şi operarea sistemelor europene de radionavigaţie prin satelit;

·  Regulamentul de instituire, ca parte a Fondului pentru securitate internă, a instrumentului de sprijin financiar pentru frontiere externe şi vize;

·  Regulament privind reţeaua feroviară europeană pentru un transport de marfă competitiv.

Marian-Jean Marinescu este şi membru al Delegației pentru relaţiile cu Albania, Bosnia şi Herţegovina, Serbia, Muntenegru şi Kosovo şi membru supleant în Delegaţia pentru relaţiile cu ţările din Asia de Sud-Est şi cu Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est, respectiv în Delegaţia la Adunarea Parlamentară Euronest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.