Acasă Actualitate De la vorbe la fapte

De la vorbe la fapte

84

De la 1 iunie, slătinenii pot învăţa să înoate. Minel Prina şi Liviu Dragnea au inaugurat primul bazin didactic de înot din Olt

Pentru mulţi copii, care astăzi sunt adulţi, „şcoala de înot” era „balta” de la ţară, o gârlă sau un lac. Pentru copiii de azi, aceste lucruri sunt doar poveşti pe care le ascultă de la tătici şi mămici, ei pot învăţa cu instructori de înot şi îi uşurează pe părinţi de o grămadă de bani. Pentru că niciun astfel de eveniment, şi anume de inaugurare de nou edificiu, nu se poate face fără tăieri de panglici tricolore, primarul Slatinei, Minel Prina şi vice-premierul Liviu Dragnea, ajutaţi de o fetiţă, au tăiat panglica de inaugurare a noului bazin didactic de înot de la Slatina. Pe lângă această mare realizare, la Casa Căsătoriilor (de pe Dealul Grădişte), sediul de şedinţe a Consiliului Local, a fost semnat un nou parteneriat pentru anveloparea de noi blocuri, iar Dragnea a promis şi finalizarea unei săli polivalente la Slatina.
Bazinul de înot, un vis împlinit
Duminică, de Ziua Internaţinală a Copilului, a avut loc inaugurarea noului bazin didactic de înot, la care au fost prezenţi Liviu Dragnea, vice-premier, Minel Prina, primarul Slatinei, Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, senatorul Darius Vâlcov, deputaţii Daniel Bărbulescu, Virgil Delureanu, Dan Ciocan, Emil Moţ, Florin Iordache şi Alexandru Stănescu.

„Vreau să vă spun că sunt extrem de fericit că am reuşit să ducem investiţia asta la capăt. Uitaţi-vă cât de multă bucurie am produs copiilor. E sportul care e recomandat în orice situaţie şi dacă sunt probleme medicale, înotul ajută, aici vor fi nişte copii care vor creşte sănătos. Eu sper să avem sănătate şi minte, ca împreună cu domnul primar şi domnul preşedinte al CJ să mai facem unul mai măricel; e important că s-a început că acesta, e un bazin didactic, dincolo de faptul că s-au creat locuri de muncă, cred că va fi un loc care va produce multă bucurie şi copiilor, şi părinţilor”, a declarat Liviu Dragnea, după ce a tăiat pabglica şi şi-a pus cipicii de unică folosinţă pentru a intra în noul edificiu care, poate, va scoate cei mai buni absolvenţi la… înot.

Primarul Slatinei are motive de mândrie că în mandatul său s-a finalizat şi inaugurat unul dintre marile proiecte propuse de primăria Slatinei. Acesta, împreună cu echipa de la primărie şi consiliul local au ce se lăuda, faţă de alte oraşe mai mari care nu au astfel de bazin.
„Doresc să mulţumesc domnului vicepremier pentru că am intrat în normalitate. Atunci când am promis că acest bazin se va finaliza, au început să sune telefoanele de la Compania Naţională de Investiţii, în acest an, mai mult decât au sunat în ultimii zece ani de la toate instituţiile statului., a declarat primarul Slatinei, Minel Prina.

Şi senatorul Darius Vâlcov a ţinut să spună câteva cuvinte despre noul bazin şi munca în echipă prin care s-a reuşit să îndeplinirea acestui vis, pe care acesta l-a avut încă de când era primar, ca multe altele care s-au îndeplinit.
„În 2009 a început această investiţie şi din păcate, între 2010-2012, au stagnat lucrările şi iată că după cinci ani s-a reuşit. Norocul nostru este că avem un vicepremier care s-a ocupat de această investiţie, pentru că altfel mai dura cinci ani”, a spus senatorul Darius Vâlcov.

Bazinului de înot se află în curtea Loctrans, de pe strada Crişan, nr. 30, vizavi de Cartierul 600 (strada Eugen Ionescu), iar lucrările acestuia au început în anul 2011, fiind întrerupte şi amânate de câteva ori Valoarea proiectului este de aproximativ 5.800.000 lei.

Noi anvelopări de blocuri
Dacă până acum putem spune că mai mult din jumătatea blocurilor din Slatina au fost reabilitate, în perioada care urmează, alte şase astfel de edificii de locuinţe din Slatina vor fi anvelopate. Cererea de finanţare depusă de primăria Slatina a fost acceptată, şi astfel s-au semnat, pe 1 iunie a.c., actele premergătoare proiectului. Documentele au fost semnate de Minel Prina şi Marilena Bogheanu, director ARD Sud-Vest Oltenia şi ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea. Blocurile care vor fi realibitate termic sunt următoarele:     Bloc 18, sc. A – str. Dorobanţi; Bloc 3 sc. A şi B de pe Aleea Cazărmii; Bloc 17, sc. A şi B – str.Cireaşov; Bloc 16, sc. A, B şi C – str. Cireaşov; Bloc 22 sc. A – str.Văilor şi Bloc 19, sc. A – str. Dorobanţi.

„Îi încurajez pe toţi primarii din ţară să aplice pe acest program. Primăria Slatina este una dintre primăriile extrem de eficiente, care a învăţat să aplice pe fonduri europene. Sper că în această vară, în această toamnă să vină cu toate proiectele la minister pentru că pe viitoarea perioadă de accesare, Primăria Slatina va beneficia de fonduri substanţiale pe Programul Operaţional Regional”, a spus Liviu Dragnea.
Primarul Slatinei, Minel Prina, a făcut un istoric al programelor de genul acesta, pe care Primăria Slatinei le-a demarat în ultimii ani şi a precizat că cel semnat pe 1 iunie nu este ultimul.
„Ne-am aplecat asupra acestui obiectiv încă din 2007. Din 2007 anvelopăm blocuri şi suntem la 50%. Când se vor finaliza lucrările pentru toate cele nouă cereri de finanţare vom ajunge la 65% din blocuri reabilitate”, a declarat Minel Prina.

Acest proiect are o valoare de 2.849.564,73 lei din care 1.634.916,45 lei reprezintă fonduri nerambursabile. Proiectul a fost depus pe Programul Operaţional Regional, Axa şi domeniul major de intervenţie1- Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor- poli urbani de creştere, DMI 1.2 – Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe, iar durata de implementare a proiectului este de 12 luni.

Promisiuni pentru Sală Polivalentă
Dragnea a venit cu veşti bune la Slatina, iar calitatea sa de ministru al Dezvoltării a făcut posibilă, prin Compania Naţională de Investiţii, din subordinea ministerului pe care îl conduce şi care va suporta finanţarea, finalizarea construcţiei noii săli polivalente, un proiect care ar face din municipiul reşedinţă de judeţ un centru sportiv important.
„Am o veste bună: sala de sport se va continua! Noi nu începem şantiere pe care să nu le terminăm. Începem numai şantiere pe care ştim sigur că le finalizăm. Documentele sunt în curs de finalizare şi această zonă va deveni, un complex sportiv pe care Slatina îl merită. Este un oraş frumos, cu oameni muncitori, cu mulţi copii care trebuie să facă sport. Anul viitor este gata, cu rugămintea la domnul primar să stea cu atenţie şi cu biciul pe cei care construiesc în aşa fel încât să se respecte şi termenele şi calitatea”, a spus vicepremierul Dragnea.

Sala Polivalentă a rămas, din 2012, la stadiul de fundaţie, şi câteva sârme, din cauza lipsei de fonduri. Valoarea investiţiei se ridică la peste 68.000.000 lei. Construcţia ar urma să se întindă pe 8.000 de metri pătraţi, cu o capacitate de 3.000 de locuri, în noul sanctual sportiv al judeţului Olt. Această nouă Sală va găzdui comeptiţii sportive, spaţii pentru birouri, spaţii pentru comercianţi sau săli de conferinţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.