Acasă Politic Ora stângii europene se dă la Teatrul din Caracal

Ora stângii europene se dă la Teatrul din Caracal

322

Ora stângii europene se dă la Teatrul din Caracal

La invitaţia deputatului Dan Ciocan, reprezentant al Colegiului 5, dar şi a organizatiei PSD Caracal, condusă de primarul municipiului respectiv, Eduard Claudiu Ciocăzanu, miercuri, 14 mai 2014, în impunătoarea sala a Teatrului Naţional din Caracal a avut loc dezbaterea cu tema „Susţinerea sectorului agricol în conformitate cu strategia Europa 2020 a Uniunii Europene”.

Aşa cum era de aşteptat, atenţia tuturor a fost îndreptată către eurocandidaţii propuşi de noua Alianţă formată din PSD-UNPR-PC, Viorica Vasilica Dăncilă şi Laurenţiu Rebega. Desigur, nu au lipsit nici liderii locali ai social-democraţilor olteni, Paul Stănescu – preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu – preşedintele PSD Slatina, Eduard Ciocăzanu – preşedintele PSD Caracal, deputaţii Daniel Ionuţ Bărbulescu (Colegiul 2), Virgil Delureanu (Colegiul 4), Dan Ciocan (Colegiul 5), alături de care s-au mai aflat Daniel Butănoiu – secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi George Brezoi – responsabil în departamentul pentru IMM-uri şi Turism.
În plus, în sala frumosului şi impunătorului edificiu cultural din localitatea romanaţeană – Teatrul Naţional Caracal, printre simpatizanţi şi numeroşi susţinători ai Alianţei s-au mai aflat şi alţi primari olteni interesaşi de noutăţile-n domeniul agricol, printre care îi amintim pe: Vergil Sârbu – Rotunda, Alexandru Petrişor – Fălcoiu, Dan Bălă – Redea, Ion Aliman – Deveselu.

Viorica Vasilica Dăncilă, aproape de fermierii şi tinerii agricultori din România
Într-un discurs adresat membrilor şi simpatizanţilor PSD Caracal, şi nu numai, Viorica Vasilica Dăncilă a reiterat următoarele probleme pe care domnia-sa le consideră importante pentru societatea românească: „În calitate de membru al Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală, am militat pentru o politică agricolă echitabilă, mai justă, mai verde, îndreptată către producătorii mici şi mijlocii, dar care să-i susţină şi pe marii fermieri, o politică care să susţină tineretul, să împiedice depopularea satelor şi comunelor din România, dar şi o politică agricolă comună care să susţină femeile din domeniul agricol. Eforturile noastre trebuie continuate”.

„Este nevoie de mult mai multă muncă, de mult mai multă susţinere şi o bună colaborare pornind de la ţăranul nostru, de la fermier, de la organizaţiile de producători, de la mediul academic, de la organizaţii de fermieri, dar şi o bună colaborare cu Departamentul de Agricultură al Partidului Social Democrat, condus de domnul Paul Stănescu, şi de o bună colaborare cu executivul de la Bucureşti. Noi, europarlamentarii români, până în anul 2012, aş putea spune că nu am avut deloc o colaborare cu guvernul, care să ne ajute să transpunem problemele dumneavoastră şi să le transformăm în probleme la nivel european, să cerem susţinere şi suport”, a mai spus Viorica Dăncilă.
Paul Stănescu: „La alegerile europarlamentare, PSD Olt şi-a propus să fie prima organizaţie din ţară”
Unul dintre cei mai importanţi lideri judeţeni pe care îi are PSD este preşedintele de la Olt, Paul Stănescu. Prezent la manifestarea colegilor săi caracaleni, domnia-sa a susţinut: „Alegerile europarlamentare sunt foarte importante pentru că va conta enorm cine va conduce Comisia Europeană, Europa, în următoarea perioadă pentru că, aşa cum ştim, în ultimii zece ani, într-adevăr România şi UE au trecut prin mai multe crize, cetăţenii Europei trăiesc mai rău decât înainte pentru că am fost conduşi de cei din familia Popularilor. Noi, ca socialişti, vom fi o forţă în Parlamentul European şi ne dorim ca Europa să nu rămână doar leagănul civilizaţiei, ci să fie din nou motorul economiei mondiale. Acest lucru îl putem face împreună, foarte simplu – votând eurocandidaţii Alianţei PSD-UNPR-PC, votând Victor Ponta, votând Martin Schultz”.

În altă ordine de idei, Paul Stănescu apreciază calitatea candidaţilor propuşi de PSD la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014 şi nu ascunde intenţiile asumate de Organizaţia PSD de la Olt: „Avem doi eurocandidaţi alături de noi, doamna Viorica Dăncilă şi domnul Laurenţiu Rebega. PSD şi-a propus să aibă candidaţi foarte buni pentru că ne-am propus ca, în Parlamentul European, reprezentanţii noştri să aibă o forţă şi să ţină cu interesele noastre naţionale. Noi, cei de la PSD Olt, ne-am propus să fim prima organizaţie din ţară”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.