Acasă Actualitate Copiii cu dizabilităţi din centrele rezidenţiale şi căsuţele de tip familial sunt...

Copiii cu dizabilităţi din centrele rezidenţiale şi căsuţele de tip familial sunt „Toţi diferiţi, toţi egali”!

133

„Toţi diferiţi, toţi egali” este sloganul sub îndemnul căruia slătinenii au fost invitaţi să ia parte la un spectacol inedit susţinut de copiii cu dizabilităţi din centrele rezidenţiale şi căsuţele de tip familial, fiind organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt. Printre invitaţi s-au numărat şi primarul municipiului Slatina, Minel Prina, dar şi diferiţi directori de instituţii, parteneri, preşedinţi a diverse organizaţii non-guvernamentale, profesori, educatori şi elevi.  

Am rămas impresionată de aceşti tineri, care demonstrează că trebuie să luptăm şi să ne depăşim condiţia.  Nu a fost nevoie de cuvinte pentru a îşi descrie poveştile lor de viaţă: simplitatea, bucuria şi inocenţa li s-au observat cu uşurinţă pe chipuri. Prin tot ceea ce au făcut pe scenă au dat dovadă că sunt nişte învingători, adevărate modele de la care cu toţii avem extrem de multe lucruri de învăţat!
Prin participarea mea la acest eveniment, am realizat încă o dată că nu trebuie să ne oprim aici şi chiar ÎMPREUNĂ PUTEM CONSTRUI VIITORUL! Trebuie cu toţii să conştientizăm acest lucru şi să ajutăm comunitatea din care facem parte. Este de apreciat efortul depus de DGASPC pentru a le oferi acestor tineri o viaţă aşa cum merită.
Talentul, ambiţia şi dăruirea lor au fost clar vizibile prin momentele de dans, muzică şi poezie. Mă bucur să observ solidaritatea slătinenilor şi sper că proiectul „Toţi diferiţi, toţi egali” să continue, deoarece este necesară îmbunătăţirea integrării sociale şi cu toţii trebuie să avem acces la educaţie.
Membrii trupei ALUTUS au fost prezenţi şi ei şi au încântat publicul cu melodii româneşti. Astfel, a fost realizat un spectacol complet, care s-a încheiat cu premierea tinerilor la o masă festivă oferită de organizatori.

Andreea-Maria Dicu – Colegiul „Radu Greceanu” – Slatina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.