Acasă Politic Marian Vasile îi invită pe olteni să voteze cu sufletul curat

Marian Vasile îi invită pe olteni să voteze cu sufletul curat

86

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014 a fost şi poate va continua să fie una a scandalurilor şi a gesturilor nedemne de personaje cu C.V.-uri încărcate de secretare. Partidul Mişcarea Populară, prin Organizaţia Judeţeană Olt, vine cu alternativa unor astfel de campanii. Vine cu candidaţi care au făcut cinste României nu numai în interiorul graniţelor, ci şi în afara acestora. De la diplomaţi la oameni de sport, de la miniştri la edili locali care au dezvoltat comunitatea din care fac parte. Acesta este exemplul pe care PMP vrea să îl dea tuturor partidelor care înţeleg că o campanie electorală se face prin mahalagisme şi nu prin proiecte şi idei. Astfel, Marian Vasile face o invitaţie importantă pentru locuitorii oraşelor, municipiilor şi satelor din judeţul Olt să arăte că le pasă de localitatea lor, de concetăţenii lor şi mai ales de copiii lor. Prin misiunea pe care o are, Partidul Mişcarea Populară Olt îi invită pe toţi locuitorii judeţului Olt să aplice ştampila pe cel pe care conştiinţa şi inima îndeamnă.

În prima conferinţă de presă din această campanie a Partidului Mişcarea Populară Olt, de marţi 13 mai a.c., Marian Vasile, preşedintele PMP Olt, Marin Bobeş prim-vicepreşedintele PMP Olt şi Marian Căruntu, preşedintele PMP Slarina, au punctat principalele evenimente de pe scena politică olteană din prima partea a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc pe data de 25 mai 2014.

Marian Vasile vrea dreapta unită
Atât preşedintele Filialei Olt a PMP, cât şi prim-vicepreşedintele PMP Olt şi preşedintele PMP Slatina, susţin la unison necesitatea unei drepte unite pentru stabilitatea politicii în România.
Marian Vasile a început conferinţa cu un apel către toate partidele de dreapta pentru a monitoriza alegerile pentru Parlamentul European, ce vor avea loc pe 25 mai a.c. Acesta credă că trebuie să existe un front comun împotriva celor de la PSD, popularii nefiind de acord cu felul în care social-democraţii au înţeles să aplice fair-play-ul în cadrul campaniei electorale care se află la mijlocul perioadei de o lună, atâta timp cât legislaţia permite. PMP a ales să nu facă o campanie plină de lovituri sub centură şi să atace bannerele sau afişele altor partide, menţionând, prin vocea lui Marian Vasile, că şi formaţiunea condusă de acesta a avut parte de vandalizări ale panotajului electoral. Revenind la dreapta puternică, Marian Vasile consideră că o astfel de unire a puterilor de dreapta ar rezulta un preşedinte de dreapta, şi astfel punând capăt guvernării defunctului USL.
„Dacă ne uităm în Slatina şi în judeţul Olt se vede o singură campanie: campania PSD-ului. Cetăţenii din judeţul Olt au înţeles că trebuie să se termine cu ura, cu minciuna şi cu promisiuni, şi cu amăgiri, iar acum să vină la vot şi să voteze ceea ce consideră dumnealor. Dar să vină la vot şi, indiferent de opţiunea politică, să taxeze această putere din judeţul Olt şi din România. Fac un apel către presă să apere democraţia acestui judeţ”, a declarat Marian Vasile, preşedintele PMP Olt.
Cei trei şefi ai Partidului Mişcarea Populară Olt, menţionaţi mai sus, au menţionat că mai mulţi primari ai PSD stau „de şase” la panotajul pus de social-democraţii olteni şi că angajaţi din
instituţiile deconcentrate sunt folosiţi pentru a aduce voturi partidului de guvernământ.

S-a ţinut de cuvânt
Într-o conferinţă anterioară, preşedintele PMP Olt declara că va contacta liderii partidelor de dreapta din Olt şi aşa a şi făcut. Acesta i-a sunat pe Siminica Mirea, preşedintele PDL Olt şi pe Gigel Ştirbu, preşedintele PNL Olt.
„Am reuşit să dialoghez cu Gigel Ştirbu şi cel mai important lucru a fost să facem front comun şi să securizăm acel vot al celor care votează orice, numai să nu mai voteze Partidul Social Democrat. Sper că am găsit înţelegere şi vom face front comun în această perioadă” , a spus Marian Vasile.

Traian Băsescu susţine PMP
În ultima vreme, preşedintele României, Traian Băsescu, şi-a arătat simpatia pentru Partidul Mişcarea Populară şi susţine proiectele acestei formaţiuni politice. Despre acest lucru, Marian Vasile a declarat următoarele:
„Preşedintele Traian Băsescu susţine acest proiect politic. Dacă în ultimii ani nu ar fi existat Traian Băsescu, în România ar fi fost haos. Este cel mai important om politic pe care îl are România de la Revoluţie încoace.”

Marin Bobeş acuză
Prim-vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară Olt, Marin Bobeş, a ţinut să prezinte un incident din campanie, la Corabia, acolo unde, cu ceva vreme în urmă, PMP Olt a mai întâmpinat probleme, când împărţeau cărţi de vizită, iar aoficialităţile credeau că fac campanie electorală.
„Aş vrea să vă semnalez un caz, pe care nu l-am mai întâlnit până acum. La Corabia, persoane din primărie ne-au interzis să lipim nişte afişe n zona special amenajată pe domeniul public unde avem dreptul să facem publicitate partidului. Ei susţin că ştiu că noi nu avem filială la Corabia. Un alt lucru: Consiliul Local Slatina a luat o hotărâre prin care ia dreptul cetăţeanului slătinean de a fi informat, adică toate partidele politice să nu poată să vină să se exprime, să spună despre candidaţii lor. Hotărârea interzice să faci orice fel de campanie – nu ai voie să ieşi pe stradă, n-ai voie să pui afişe decât acolo unde sunt panourile electorale”, a spus Marin Bobeş

12%, la Olt
Acelaşi Marin Bobeş a punctat şi subiectul procentelor pe care partidul le aşteaptă pentru alegerile europarlamentare. Organizaţia Olt a partidului speră că la alegerile europarlamntare, PMP să ajungă la un scor de 12% pentru Olt.
„Ne dorim să realizăm undeva la 12%. Ne bazăm pe zona urbană cea mai mare din judeţ, Slatina. Nouă ne ies 12 procente la nivel judeţean, dacă Slatina îşi face acel target.”

Campanie în cartiere
Marian Căruntu, preşedinte PMP Slatina, se ocupă de campania electorală pentru municipiul reşedinţă de judeţ. Acesta spune că PMP a ales să nu meargă doar prin zonele aglomerate, prin centru sau Esplanadă, ci prin cartierele de blocuri, acolo unde se poate vedea mai bine în ce condiţii trăiesc alegătorii şi ce nevoi au aceştia. Prin acest mod de a face campanie, PMP Slatina vrea să fie mult mai aproape de cetăţeni şi să-i invite la vot chiar din faţa uşii scării de bloc. Echipa de campanie a PMP Slatina a mers prin majoritatea cartierelor, încercând să-i convingă pe slătineni că ei şi locuitorii judeţului Olt trebuie să arăte pe data de 25 ale lunii în curs, că judeţul străbătut de râul Olt nu este un cătun mai mare şi că mereu vor avea un sprijin din partea PMP.
„Ne este mai la îndemână să ieşim pe stradă, dar nu pe centru, ci printre blocuri. Am împărţit oraşul pe mai multe sectoare de lucru şi cu echipa pe care o coordonez ne-am adaptat cerinţelor fiecărui cartier. Am încercat să aflăm din fiecare cartier ce nevoi au oamenii. Vedem o reacţie destul de plăcută din partea oamenilor, pentru că aceştia nu sunt de stânga. Vă garantez asta”, a spus Marian Căruntu.

Cea mai bună echipă pentru europarlamentare
În cadrul conferinţei, Marian Vasile, care ocupă poziţia 22 pe lista de candidaţi ai formaţiunii politice de pe buletinul de vot, a enumerat şi candidaţii principali pentru alegerile europarlamentare. Primul, şi cel care deschide lista candidaţilor, este Cristian Preda, europarlamentar din 2009, membru activ în Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European; Siegfried Mureşan, consilier politic principal pe probleme economice şi sociale al Partidului Popular European, implicat în elaborarea politicilor europene pentru depăşirea crizei economice; Teodor Baconschi a fost ambasador la Vatican, Lisabona şi Paris, ministru de Externe şi consilier prezidenţial.
Cristian Petrescu a fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi director executiv în Primăria Municipiului Bucureşti. Cristian Petrescu este manager în turism şi a condus Asociaţia Profesioniştilor de Turism din România. Este preşedinte al Asociaţiei Comunitatea şi fondator al acestui proiect civic; Daniel Funeriu a fost ministru al Educaţiei, doctor în chimie la Universitatea „Louis Pasteur” din Strasbourg. Carmen Roşu, expert în gestionarea programelor cu fonduri europene şi a făcut carieră în Ministerul Finanţelor. Ruxandra Dragomir a făcut performanţă în tenis, clasându-se pe locul 15 în clasamentul mondial WTA al jucătoarelor de tenis, fostă preşedintă a Federaţiei Române de Tenis. Şi revenind la Marian Vasile, pe acesta îl recomandă realizările din comuna sa natală, Studina.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.