Acasă Politic Deputatul Gigel Ştirbu nu-l iartă pe Ponta. Premierul a aflat de problemele...

Deputatul Gigel Ştirbu nu-l iartă pe Ponta. Premierul a aflat de problemele de la „Avioane” Craiova în plină campanie electorală

50

Supărat că premierul Victor Viorel Ponta îşi aminteşte de problemele ţării doar în preajma sau în timpul campaniilor electorale, Gigel Ştirbu iese la atac şi de data aceasta. Deputatul Colegiului 6 a dat publicităţii un comunicat de presă prin care constată cu regret că primul-ministru Victor Ponta confundă ţara şi consideră că teritoriul României aparţine PSD. Comunicatul de presă vine în urma vizitei pe care premierul României a făcut-o la Fabrica de Avioane din Craiova, unde acesta a dat de înţeles că fie pace, fie război, lucrătorii fabricii vor avea mereu de lucru. În declaraţia sa, Gigel Ştirbu a spus următoarele:

„De aproape două săptămâni, zilnic, Victor Ponta utilizează funcţia şi prerogativele de premier în campania sa electorală pentru prezidenţiale şi pentru campania PSD pentru europarlamentare. Dimineaţa, în calitate de prim-ministru, face vizite de lucru în diferite unităţi industriale sau de altă natură, unde momeşte angajaţii promiţând sprijin guvernamental, după care, în adunări electorale, în calitate de preşedinte de partid, reia promisiunile pe care le-a făcut în calitate de premier.
Sâmbătă (n.red. 3 mai a.c.), la Craiova, Victor Ponta a vizitat trei unităţi industriale unde a promis sprijin guvernamental, dar ceea ce a afirmat la fabrica de avioane din localitate depăşeşte orice închipuire.
Victor Ponta a spus în faţa muncitorilor că «deşi ne paşte un război» pentru ei vestea bună este că «vor avea comenzi». Prima parte a afirmaţiei este de două ori periculoasă. În primul rând, pentru că poate genera panică în rândul populaţiei. Victor Ponta este primul oficial român postdecembrist care invocă posibilitatea intrării României într-un război, mai mult el sugerând posibilitatea unei agresiuni împotriva României – «Vreau să fim cât de bine pregătiţi se poate pentru toate provocările pe care le avem la graniţa de răsărit». În al doilea rând, nu este exclus ca spusele lui Victor Ponta să genereze o situaţie diplomatică incomodă sau stânjenitoare pentru România. Dacă aceste afirmaţii pot fi puse şi pe seama acceselor de adolescent întârziat ale primului ministru, în schimb, partea a doua a celor declarate de Victor Ponta se încadrează în categoria populismului electoral ieftin şi denotă totodată lipsa de interes faţă de industria de apărare. De ce Victor Ponta vine abia acum, în plină campanie electorală, şi le spune celor de la fabrica de avioane că vor primi comenzi pentru reparaţia unor avioane astfel încât aceştia să îşi poată lua salariile la timp? Acum o lună, acum şase luni, acum un an, situaţia era alta la fabrica de avioane? Abia acum a sesizat Victor Ponta că sunt probleme la fabrica de avioane? Toată lumea ştie, PSD deţine portofoliul Apărării din 21 decembrie 2012. De ce nu a fost nimeni interesat până în campania electorală de situaţia de la avioane Craiova? Răspunsul este unul singur: dezinteres cras al premierului ipocrit şi al PSD faţă de industria de apărare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.