Acasă Politic Cronică parlamentară despre ai noştri

Cronică parlamentară despre ai noştri

52

Senatorul Darius Bogdan Vâlcov îşi propune să modifice şi să completeze
Legea Agenţiei Naţionale a Locuinţei şi Legea societăţilor comerciale

Senatorul Colegiului 1, Darius Bogdan Vâlcov a depus, la Biroul Permanent al Senatului României, propunerile legislative referitoare la modificiarea şi completarea Legii Nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale a Locuinţe şi propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii societăţilor comerciale NR. 31/1990.
    
La Legea Agenţiei Naţionale a Locuinţei se produc modificări la art. 10, alin. 2, lit. d, asupra definiţiei privind valoarea de vânzare a locuinţei, care se va calcula de către autorităţile administraţiei publice locale, cât şi de către operatorii economici în a căror administrare se află imobilele respective. Preţul urmează a se stabili pe baza rapoartelor de evaluare, cu un aviz al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Prin implicarea ministerului în procesul de avizare a preţului locuinţelor, se poate asigura o evaluare mult mai reală a apartamentelor puse în vânzare ţinându-se cont de preţul pieţei imobiliare din diferite zone ale ţării.

În cadrus Legii societăţilor comerciale, senatorul doreşte să aducă modificări în prevederile art. 202, care reglementează transmiterea în termen de 12 luni a cel puţin 50% din părţile sociale, numai după realizarea inspecţiei fiscale efectuată de organele de specialitate din cadrul Agenţiei Naţionale Fiscale. Modificările şi completările referitoare la art. 237 alin. (7) sunt necesare,  deoarece există numeroase situaţii în care societăţile comerciale, după încheierea procedurii de dizolvare, ajung să fie radiate fără a urma procedura de lichidare conform legislației în vigoare – Legea 85/2006 privind procedura insolvenţei.

____________________________________________________________

În viziunea sa, Daniel Bărbulescu crede că politica social-democrată va avea câştig de cauză

După ani grei de criză economică, credibilitatea Uniunii Europene, cât şi rata de participarea cetăţenilor la scrutinul pentru Parlamentul European, sunt în pericol. În acest context, deputatul Daniel Bărbulescu a susţinut declaraţia „Miza importantă a scrutinului pentru Parlamentul European”.

„Anul 2014 reprezintă un impas, starea Uniunii Europene s-a înrăutăţit faţă de acum cinci ani, pe toate palierele de evaluare: politic, economic şi social. Asta, cu toate că Uniunea Europeană a rezistat crizei, Europa fiind incomparabil mai sigură şi mai prosperă astăzi decât în trecut.
Criza a avut însă consecinţe sociale majore: şomajul inacceptabil, cu niveluri de peste 27% în Grecia şi Spania, dar cu valori ridicate în aproape toate statele sudice, ruinează în special şansele generaţiei tinere. Întemeierea de noi familii a devenit de asemenea problematică şi s-a redus considerabil, îndeosebi în ţările cele mai puternic afectate de criză.
Din punct de vedere politic, populismul, naţionalismul, euroscepticismul şi xenofobia au scoruri electorale ridicate în Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Italia, Grecia, Ungaria etc. Această criză structurală a fost declanşată de diferenţele prea mari, cronicizate, între cheltuieli şi venituri, între consum şi resurse. Aceasta a fost, în esenţă, viziunea conservatoare a Partidului Popular European asupra crizei, pe care s-au fundamentat politicile de austeritate ale guvernelor de centru-dreapta.
Precampania pentru alegerile europarlamentare a început aşadar în condiţii economico-sociale dificile şi tensionate, fiind aplicate pentru prima dată noi prevederi referitoare la alegerea indirectă a Preşedintelui Comisiei Europene, ceea ce a determinat ca miza alegerilor europarlamentare să devină foarte importantă.
Din punctul meu de vedere, dincolo de confruntarea personalităţilor politice candidate la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, economia va fi tema centrală a campaniilor naţionale, în centru aflându-se confruntarea dintre austeritate şi creşterea economică ce domină dezbaterile politice de la nivel naţional, după începerea crizei zonei euro în anul 2010. Din această cauză, alegerile desfăşurate la nivel naţional au devenit europene, întrucât problemele economice europene domină din ce în ce mai multe dezbateri din cele mai multe state membre.
În România gestionarea crizei a avut un rol important, fiind respinsă sau acceptată de electorat. Campania electorală pentru alegerile europene va fi o confruntare între adepţii politicilor de austeritate, în principal partidele de centru-dreapta, cu partidele susţinătoare ale măsurilor sociale şi de stimulare a creşterii economice”, spune deputatul în declaraţia sa.

Daniel Bărbulescu crede cu tărie că viziunea social-democrată va avea câştig de cauză, pentru a combate declinul drepturilor sociale, tăierile radicale din bugetele securităţii sociale, sănătăţii şi educaţiei, reducerea drepturilor angajaţilor şi fiscalitatea inechitabilă, principii de bază în ultimii trei ani ale măsurilor economice adoptate în scopul redresării finanţelor publice în Europa. Uniunea Europeană trebuie să apere un nou model economic şi social, bazat pe o fiscalitate echitabilă şi investiţii publice.

____________________________________________________________

Încă nu pentru spaţiile verzi din Colegiul 7
Luminiţa Adam, face interpelare pentru parcurile din Bucureşti

Deputatul Colegiului 7, Luminiţa Adam l-a interpelat pe ministrul Mediului, Attila Korodi, iar obiectul interpelării se intitulează „S.O.S. pentru parcurile bucureştene”.

În interpelarea sa, deputatul îl întreabă pe ministru dacă este adevărat că parcurile din Bucureşti au devenit o fundaţie solidă pentru blocurile afaceriştilor. Luminiţa Adam mai menţionează că în Bucureşti s-au tăiat un milion de copaci şi încă alte 2 milioane în pădurile din afara Capitalei. Deputatul îi cere ministrului o analiză şi o anchetă din partea Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice a stării de fapt în care se află Parcul Tineretului. La fundaţia interpelării stau sesizările făcute de locatarii străzii Pridvorului , unde s-ar tăia copaci pentru a se construi 7 blocuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.