Acasă Politic Ştirbu se dezlănţuie pe Ponta. Ion Moisescu, pe liderii PSD Olt

Ştirbu se dezlănţuie pe Ponta. Ion Moisescu, pe liderii PSD Olt

257

În cadrul unei conferinţe de presă, susţinută în sediul PNL Olt, joi, 10 aprilie a.c., de preşedintele interimar Gigel Ştirbu, candidatul la europarlamentare Cătălin Rotea şi preşedintele PNL Scorniceşti, Ion Moisescu. Conferinţa de presă vine în urma celor mai noi evenimente de pe scena politică de la Olt şi nu numai, dar şi despre campania pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc pe 25 mai 2014.

Se clatină ceea ce nu există: USL-ul la Olt
Preşedintele Partidului Naţional Liberal Olt, Gigel Ştirbu, a abordat o temă cu un impact important nu numai pentru judeţul Olt, ci pentru întreaga ţară. Marţi, 8 aprilie a.c., în Camera Deputaţilor, s-a supus la vot final proiect de lege privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere, Dintre cei 324 de deputaţi aflaţi în plen, 160 au votat „pentru”, 147 „împotrivă”, 16 „abţineri” şi un deputat care nu şi-a exprimat nicio opţiune. Printre cei care au votat „împotrivă” se află chiar colegii din mariajul USL, care încă mai funcţionează la Olt, şi anume: deputaţii PSD de la Olt. Cu privire la gestul făcut de colegii de alianţă, deputatul Gigel Ştirbu a enunţat următoarele:
„În Camera Deputaţilor s-a întâmplat un lucru extrem de neplăcut pentru orice om politic, s-a demonstrat că disciplina de partid contează mai mult decât interesul cetăţeanului, decât promisiunile făcute cetăţenilor. Majoritatea guvernamentală şi parlamentară pesedistă a respins un proiect legislativ propus de PNL, cu privire la prima intabulare a terenurilor agricole. Un proiect extrem de important, un proiect care făcea parte din programul de guvernare al USL. Iniţiativa legislativă ar fi condus la intrarea într-o normalitate a peste patru milioane de proprietari de terenuri din România. Cu unul dintre deputaţii PSD, care a votat împotriva proiectului, am stat de vorbă. Este Daniel Bărbulescu. L-am atenţionat, spunându-i: «Ai grijă, eşti tânăr, ai votat pentru tăierea salariilor şi pensiilor, nu cred că e normal să-ţi mai agăţi o piatră de moară de gât din acest vot. Nu ştiu cum te vei duce şi le vei spune oamenilor că ai votat împotriva acestei iniţiative. Cum vei vota? Şi a zis că nu crede că votează, că va scoate cartela. Nu a făcut asta, a votat»”.

Ponta, pelagra naţiunii
În cadrul aceleiaşi cinferinţe de presă, Gigel Ştirbu a pomenit şi numele premierului-deputat, Victor Viorel Ponta. Despre acesta a avut numai cuvinte de… bine.
„Ponta este cel mai mincinos premier al României. Ponta îl face uitat pe Boc, îl face uitat pe Ungureanu. Pot spune că Ponta este pelagra acestei naţii. Această naţie trebuie să scape cât mai repede de unii ca Victor Ponta. L-am votat pe Ponta crezând că vrea binele acestei naţii. Nu! Vrea binele lui, al Dacianei şi al câtorva”, a spus Ştirbu.

Doar pictorialele rămân
Aflat lângă Gigel Ştirbu şi Cătălin Rotea, Ion Moisescu, preşedinte PNL Scorniceşti şi coordonator al zonei de nord a judeţului în cadrul partidului, a făcut referire la pictorialele pe care le fac , în sediul PSD Olt, peneliştii care pleacă din formaţiunea condusă de Crin Antonescu. Ion Moisescu asigură că aceste dezertări nu afectează în niciun fel rezultatele pe care organizaţia le va avea la viitoarele alegeri.  
„Cei trei edili au fost aleşi cu sprijinul echipelor puternice pe care le-au avut în spate de-a lungul timpului. Din fericire pentru noi şi din păcate pentru adversarii noştri politici, nu au lăsat un gol atât de mare pe cât se aşteptau. În afară de un set de poze gen pictorial Playboy pe care le-au făcut în sediul PSD sau în cabinetul senatorului Vâlcov nu se vor alege cu mare lucru, că promisiunile nu ţin de foame. În 2012, Şerban Cernat s-a clasat pe locul patru cu până în 7% la alegerile pentru Primăria Caracal. Ne aşteptam să câştige, aşa cum se lăuda, şi firesc ar fi fost să-şi dea demisia a doua zi. Din păcate a făcut-o la doi ani după ce a pierdut alegerile, a demisionat pe facebook, ca piţipoancele.

Acesta mai menţionat că peneliştii olteni sunt conştienţi de maşinăria electorala a PSD-ului, dar a precizat că nici PNL nu va sta cu mâinile în sân şi vor avea o campanie cum nu a avut organizaţia până acum.

Campanie cum nu a mai fost vreodată
Fostul prefect al judeţului Olt, candidatul la europarlamentare, Cătălin Rotea a prezentat tipul de campanie pe care îl vor face şi mesajul cu care vor să convingă oltenii să voteze PNL-ul: „Din Olt, în Europa”:
„Această campanie va fi cea mai puternică pe care organizaţia de la Olt a avut-o din 1990 încoace. Va fi o campanie axată atât pe mediul urban, cât şi în mediul rural, două campanii electorale total diferite. PNL Olt merge cu un mesaj scurt şi simplu: «Din Olt, în Europa». Se referă la două aspecte: primul, că avem un candidat de la Olt, în persoana mea şi al doilea că Oltul este poziţionat geografic în Europa,  nu arată cum ar trebui”, a declarat Cătălin Rotea.

„Va fi o campanie cum nu aţi mai văzut. Nu va fi nicio gospădărie din judeţ, care să nu primească un material informativ”, a completat Gigel Ştirbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.