Acasă Politic PDL Olt, împotriva „accizei Ponta”

PDL Olt, împotriva „accizei Ponta”

43

Doi lideri ai Partidului Democrat Liberal Olt, Gheorghe Moise, vicepreşedinte PDL Olt şi Ana Anghel, prim-vicepreşedinte PDL Slatina, au prezentat punctul de vedere al organizaţiei judeţene cu privire la mult-discutata şi impusa majorare a preţurilor benzinei şi motorinei. Pe lângă această temă, cei doi au mai prezentat şi susţinerea faţă de candidatul principal al Olteniei pentru alegerile europarlamentare, Marin Jean Marinescu, iar Ana Anghel demarează o campanie de strângere de semnături împotriva creşterii preţurilor la energia electrică şi la gaze ca urmare a liberalizării lor.

1 aprilie, ziua în care Ponta nu a păcălit
Întregul glob a sărbătorit pe 1 aprilie Ziua Internaţională a Păcălelilor, România fiind ferită, doar de această zi, de păcăleli. Introducerea accizei pe combustibili de către fostul USL al cuplului Ponta-Antonescu nu este deloc păcăleală. Organizația PDL Olt a demarat o campanie de informare a oltenilor asupra consecințelor aplicării accizei pe benzină și motorină, numită “De la 1 aprilie, Ponta și Antonescu te lovesc în plin!”. PDL le-a transmis tuturor locuitorilor judeţului Olt că scumpirea benzinei și motorinei este decisă în Guvernul USL, din care făcea parte și PNL-ul cu Crin Antonescu președinte.
„Suntem îndreptățiți, prin urmare, să spunem că acciza nouă pe combustibil, care va genera scumpiri în lanț, este taxa Ponta-Antonescu. Cei doi ne lovesc în plin! În plinul de benzină și motorină care costă cu 30 de lei mai mult, în toate alimentele, în transport, în rechizitele copiilor. Creșterile de preț în lanț sunt motivate de faptul că prețul de transport al mărfurilor crește, prețul de producție al mărfurilor crește. PDL consideră neîntemeiată introducerea taxei pe combustibili Ponta-Antonescu și a depus în Parlament o inițiativă legislativă pentru abrogarea ei. Guvernul Ponta nici măcar nu este în stare să explice ce face cu banii în plus smulși din buzunarele tuturor, că au mașini personale sau nu. Victor Ponta și ministrul său de finanțe s-au încurcat în minciuni săptămâna trecută. Victor Ponta ne spunea că banii se duc în autostrăzi, Ioana Petrescu că se duc în plata de pensii și salarii. PDL vă spune adevărul: banii se duc la baronii locali și prietenii lor oameni de afaceri pentru a unge primari să aducă voturi și a asigura finanțarea campaniilor electorale ale PSD din acest an”, se arată în materialul de informare.

PDL Olt îi susţine pe George Ionică şi Marian-Jean Marinescu
Organizaţia Judeţeană a PDL Olt se pregăteşte pentru alegerile europarlamentare din mai, anul în curs. PDL speră să obţină cel mult 25%. Pănă la aflarea marilor câştigători, cei care vor pleca în mirificul Bruxelles, partidul democrat-liberalilor are de pregătit şi de susţinut oameni în campania ce bate la uşă. Din judeţul Olt, candidat propus pentru alegerile europarlamentare este tânărul George Ionică, iar reprezentant de seamă în Parlamentul European şi care doreşte un nou mandat este Marian-Jean Marinescu.
„Avem şi noi (n.red. PDL Olt) un candidat, însă avem toate atuurile să mergem înainte cu Marian-Jean Marinescu, pentru că  este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi eurparlamentari”, a spus Ana Anghel

Semnături împotriva măririi preţurilor la lumină şi gaze
În cadrul aceleiaşi conferinţe, Ana Anghel a prezentat o problemă pe care românii încă nu o văd în facturile lor de electricitate şi gaze. Curând, aceasta a analizat facturile şi legea liberalizării preţurilor la energia electrică şi gaze naturale şi a observat că acestea cresc necontrolat.
„Într-un ordin al ANRE din noiembrie 2013, s-a hotărît liberalizarea energiei electrice, iar la aericolul 34, anexa 1, procentul de achiziţie pentru a deveni piaţă liberă până la decembrie 2017 este cu o creştere de 10% semestrial”, a precizat Ana Anghel.
În acest sens al nemulţurii sale, fiind consumator al acestor energii, aceasta doreşte să demareze o campanie de strângeri de semnături, pe care vrea să le depună la Avocatul Poporului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.