Acasă Învățământ Slătinenii au talent! Elevi Şcolii de Muzică, premiaţi la un concurs de...

Slătinenii au talent! Elevi Şcolii de Muzică, premiaţi la un concurs de interpretare instrumentală

278

Talentaţii elevi ai Şcolii de Muzică din cadrul Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” din Slatina au reuşit să impresioneze juriul de la faza regională a Olimpiadei Naţionale de Interpretare Instrumentală, care s-a desfăşurat la Drobeta Turnu-Severin, clasându-se pe locurile fruntaşe.

Pasiune, multă muncă şi talent, sunt doar câteva cuvinte care descriu perfect ingredientul ce i-a ajutat pe micuţii din clasele a III-a, a V-a şi a VI-a să se remarce printre participanţii din cele opt judeţe care au luat parte la una dintre cele mai importante competiţii la nivel naţional de interpretare instrumentală din ţară. Elevii olteni au concurat împotriva tinerilor din judeţele: Argeș, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi.
Unul dintre elevii care a reuşit să smulgă numeroase aplauze și să obţină admiraţia publicului prin câştigarea premiului I este Luca Szocs, elev în clasa a III-a, pregătit de doamna profesor Cristina Jercău, care a impresionat prin cele trei melodii cântate la pian. În clasa a III-a este şi eleva Băceanu Delia, pregătită la pian de doamna profesor Mustaţea Lenuţa, care s-a clasat pe locul III. De aceeaşi profesoară este pregătită şi Troncea Denisa, din clasa a V-a, care a obţinut locul II. Tot la pian, a reuși să obţină o menţiune şi elevul Monete Dragoş din clasa a VI-a, pregătit de domnul profesor Constantin Ion. La vioară, Mijlică Valentina a luat locul III, fiind pregătită de doamna profesoară Diana Nica.

Deşi în ultima perioadă performanţele elevilor din acest domeniu nu sunt foarte cunoscute, Şcoala de Muzică din cadrul Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” se poate mândri cu elevi talentaţi şi profesori extraordinari, pasionaţi de ceea ce fac şi care în fiecare zi încearcă să le insufle elevilor iubirea pentru muzică. În acest sens, Şcoala de muzică găzduieşte şi audiţii muzicale, spectacole de muzică clasică şi diverse concursuri prin care încearcă să îi stimuleze pe elevi să obţină din ce în ce mai multe performanţe.
Indiferent că se pregătesc pentru concursuri pentru a obţine aceste rezultate sau cântă la pian, vioară sau instrumente de suflat din pură plăcere, elevii studiază încă de la vârste fragede, chiar din clasa I. Luca Szocs, elev în clasa a III-a la Școala Generală „George Poboran” şi care a obţinut locul I la faza regională din cei 25 de participanţi crede că pasiunea pentru pian este datorată şi familiei care îl susţine, dar şi orelor de pregătire petrecute alături de doamna profesoară. El mărturiseşte că: „Am avut emoţii la început, ceilalţi fiind foarte bine pregătiţi, dar imediat ce am început să cânt am reușit să mă concentrez. Mi-am dat seama că pot să mă perfecţionez, de aceea vreau să învăţ din ce în ce mai multe piese”.

Reuşitele acestor elevi trebuie încurajate și susţinute cât mai mult pentru că aceste performanţe semnificative ne demonstrează că în Slatina există un real talent care trebuie să fie valorificat în toate modurile posibile. Tinerii aceştia merită toată aprecierea noastră pentru că ne reprezintă atât de bine la concursurile naţionale…

(Andreea Maria Dicu – Colegiul Naţional „Radu Greceanu” – Slatina)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.